| کد مطلب: ۱۰۷۸۶۵۹
لینک کوتاه کپی شد

فلرهای خوزستان یک سال فرصت دارند خاموش شوند!

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فلرسوزی در خوزستان و با بیان اینکه فلر سوزی، سرمایه سوزی است، گفت: ما حداکثر به این مجموعه یک سال فرصت می‌دهیم که اقدامات را انجام دهد و دیگر فلر سوزی نداشته باشد.

فلرهای خوزستان یک سال فرصت دارند خاموش شوند!

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در جریان بازدید از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون با اشاره به اهمیت مساله محیط زیست، اظهار داشت: جامعه‌ای با نشاط است که محیط زیست سالم داسته باشد و امروزه در دنیا زمانی که می‌خواهند شاخص‌های تمدن را بررسی کنند، ما جزو کشورهای با تمدن چندین هزارساله هستیم که به آن افتخار می‌کنیم اما در مسائل محیط زیستی از دنیا عقب هستیم. از طرفی هم اقتصاد کشور در وضعیت مناسبی نیست و ما این را به وضوح در سفره مردم مشاهده می‌کنیم. البته دولت مردمی سیزدهم اقدامات خوبی انجام داده و با تمام قوا پای جهاد اقتصادی آمده است و سعی دارد تا سریع‌تر زیرساخت‌های اقتصادی کشور جبران شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: از طرفی مسئله تحریم‌ها و سوء مدیریت‌ها مشکل ساز بوده است اما با این وجود می‌بینیم که در این دولت، ظرفیت تولید نفت از روزی حدود ۵۰۰ بشکه به ۳ میلیون بشکه رسانده است که دنیا باور نمی‌کند در شرایط تحریم کشور ما بتواند چنین کار بزرگی بکند.

 

معاون رییس جمهور تاکید کرد: ما هم در سازمان حفاظت محیط زیست این شرایط را تسهیل می‌کنیم اما بحث ما این است که توسعه به همراه حفظ محیط زیست باشد و این دو در کنار هم در یک ترازوی بالانس شده پیش بروند. در بحث محیط زیست و اقتصاد اگر ناپایداری اتفاق بیفتد، سه مولفه توسعه پایدار یعنی، محیط زیست، اجتماع و اقتصاد با مشکل مواجه می‌شوند که نباید بگذاریم این اتفاق بیفتد.

 

سلاجقه با بیان اینکه خوزستان برای ما بسیار حائز  اهمیت است، گفت: سیالات مایع و گاز در این استان نقش اصلی را دارند. سیل و گرد و غبار هم در این استان مشکل‌ساز هستند و عدم توسعه صنایع پایین دست استان، یک ضعف اساسی است. اصلا قابل قبول نیست که خوزستان با این پتانسیل‌های فراوان ۱۲.۴ درصد آمار بیکاری داشته باشد.صنایع پایین دستی واقعا قابیلت اشتغال و کارآفرینی را دارند و این باید اتفاق افتد.

 

وی بیان کرد: زمانی که پرواز از  شهر اهواز عبور می‌کند، چاه‌های نفت رها شده و فلرها را می‌بینیم که منابع هوا، آب و خاک ما را آلوده کرده و از بین برده است. ما ارزشگذاری اقتصادی منابع طبیعی را در سازمان حفاظت محیط زیست شروع کرده‌ایم تا ارزش آن را در مقابل صنعتی که قرار است در آنجا ایجاد شود، در کفه ترازو بگذاریم و ببینیم که کدام یک سنگین‌تر است. وقتی شما محیط زیست که جزو حقوق عامه است را از من شهروند می‌گیرید، باید در کنار آن خسارتش را بپردازید و این موضوع نیز در ارزشگذاری دیده شده است. تا پایان امسال حداقل ۸۰ درصد نقشه‌سازی‌های کشور را انجام می‌دهیم تا ارزش آن مشخص شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: هر کار توسعه‌ای خسارت دارد اما در عین حال استان بدون توسعه نمی‌تواند زندگی کند. توسعه باید دانش بنیان، با تکیه بر عقل و آگاهی و استفاده از ظرفیت جوانان باشد که امروز در همه عرصه‌ها غوغا کرده‌اند.

سلاجقه هشدار داد: محیط زیست کشور شکننده است. اینکه آقای رییس جمهور در سفرشان به چهارمحال بختیاری گفتند آب به اندازه کافی داریم واقعا همین است اما زمان و مکان این بارش‌ها متغیر شده و ما دانش خود را همگام با این متغیرها به روز نکرده‌ایم.

 

وی بیان کرد:  باید فضای نابه‌سامانی را که نفت در خوزستان ایجاد کرده و دستکاری کرده به حالت اولیه برگردد. باید خود نفت این دستکاری را ساماندهی کند و این حداقل انتظاری است که داریم. باید ضریب تاثیر و شعاع تاثیر فلر را اندازه‌گیری کنیم. عوارض آلایندگی باید در نظر گرفته شود و اگر این نقشه‌سازی که در سازمان درحال کار بر روی آن هستیم، انجام شود،  توزیع عوارض آلایندگی منطقی خواهد شد.

 

معاون رییس جمهور گفت: شاید درصد آلایندگی فلر نسبت به خیلی مواد دیگر کمتر باشد اما مشعل‌های روشن فلر از نظر روحی و روانی روی مردم تاثیر می‌گذارد و از این نظر مثل مازوت است. مازوت هم از آنچه که در میان مردم جا افتاده آلایندگی کمتری دارد اما همین که بگویید جایی مازوت می‌سوزد، مردم حساس می‌شوند و حق  هم دارند چرا که عرصه نفس کشیدنشان با مشکل مواجه شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه فلر سوزی، سرمایه سوزی است، گفت: ما با کلی، حفاری و اکتشاف و مسائل مختلف از لایه‌های زیر زمین سیالات و مایعات را می‌آوریم بالا و بعد بخشی از آن را آتش می‌زنیم. در دنیا دانش و فناوری استفاده از آن وجود دارد و در کشور ما نیز جوانان خلاق این توانایی را دارند.

سلاجقه گفت: خوشبختانه جهش‌های خیلی خوبی در حوزه نفت اتفاق افتاده و فشارهایی که بر شما وارد است را می‌دانم. زیرساخت‌های شما عمر مفیدش تمام شده که باید اورهال و در مواردی به طور کامل جایگزین شود. باید از تکنولوژی‌های روز استفاده شود اما تحریم‌های ظالمانه در این مورد دست ما را بسته است اما در داخل نیز می‌توان مانند آنچه در بحث هواپیمایی اتفاق افتاده است، با تمام قوا کار کرد و به این فناوری‌ها دست پیدا کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی دولت محیط زیستی است، گفت: در بحث صنعت نفت هم در بحث کیفی‌سازی و بهینه‌سازی سوخت و پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفته است اما هزینه‌ها بالاست و اعتبارات بسیار بالایی می‌طلبد اما از طرفی هم ظرفیت‌های خوبی وجود دارد.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: محیط زیست خوزستان باید جزو ادارات کل تراز اول کشور باشد که خوشبختانه مجموعه محیط زیست استان از نظر نیروی انسانی نیروهای بسیار خوبی دارد. 

سلاجقه با اشاره به مسئولیت اجتماعی در محیط زیست گفت: نخستین جایی که شما تخریب می‌کنید، محیط زیست است اما در بحث اجتماعی هر کاری کرده‌ایم الا فعالیت در جهت حفظ محیط زیست. باید خسارت به محیط زیست و خسارت آن محاسبه و پرداخت شود. باید دست به دست هم دهیم تا اتفاقات خوبی بیفتد و امیدوارم در مجموعه شما و در کل شهر اهواز در سال ۱۴۰۳ دیگر شاهد سوختن فلر نباشیم.

معاون رییس جمهور گفت: ما دو سال پیش پالایشگاه بید بلند را افتتاح کردیم که به عنوان صنعت سبز هم انتخاب شد اما بعد از آن رها شد.

سلاجقه تاکید کرد: بحث توسعه فضای سبز با توجه به اینکه عرصه دشت خوزستان عرصه سیتروسی است و انتهای فرایدهای تخریب سنگ اتفاق افتاده، بسیار مهم است. به دلیل سیتروسی بودن این عرصه، نخستین بارشی که اتفاق می‌افتد، سریع نفوذ می‌کند و آب جمع می‌شود و باید برای آن تمهیداتی در نظر گرفته شود. در همین بارش اخیر دیدیم که سیل اتفاق افتاد درحالی که مقدار بارش ۳۱ میلی متر بود.

بنابر اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، وی با اشاره به شرایط نابه‌سامان تالاب هورالعظیم خاطرنشان کرد: در خصوص مسائل مربوط به هورالعظیم نیز باید با شرکت ملی نفت مذاکره کنیم. هورالعظیم یک سد عظیم برابر گرد و غبار است و پوشش گیاهی و جانوری آن یک سرمایه عظیم برای کشور است.

تعیین مهلت یک ساله برای خاموش شدن فلرهای خوزستان

 معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در حاشیه بازدید از پالایشگاه شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون گفت: این فلر سوزی‌ها نه شایسته کشور ما و نه شایسته وزارت نفت است. وزارت نفت ظرفیت این را دارد که به استانداردهای جهانی برسد. نفت ما در سطوح تمام سیالاتش عالی است و امیدوارم این مشکل نیز به زودی مرتفع شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، سلاجقه اظهار داشت:ما امروز با توجه به وضعیتی که در استان خوزستان در بحث فلر سوزی داریم، فلرهایی که روشن شده و گازی که سوخته می‌شود از  مجموعه کارون بازدید کردیم. مجموعه‌ای که الان بازدید می‌کنیم، مجموعه شیرین‌سازی فاز دو آماکس در استان است که قرار بوده سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ این پروژه تمام شود و دیگر شاهد فلر سوزی در این منطقه نباشیم اما متاسفانه با توجه به تغییر مدیریت و تغییر دولت‌ها در پروژه تغییراتی اتفاق افتاده است که به آن دستاوردها نرسیده است.

 

وی ادامه داد: وزیر محترم نفت قبلا قول دادند در سال ۱۴۰۱ در ۴ استان غرب رود کارون مسئله فلر سوزی جمع می‌شود و خوشبختانه در بحث کیفی‌سازی و بهینه‌سازی از عملکرد وزارت نفت راضی هستیم  و گام‌های خوبی برداشته شده است اما در این قسمت احساس نارضایتی می‌کنیم.

 

معاون رییس جمهور افزود: متاسفانه فلر سوزی مردم را با مشکل مواجه کرده و در همین مسیری که می‌آمدیم، دیدیم که در روز روشن آلودگی ایجاد می‌شود و مردم این را از ما نمی‌پذیرند.

سلاجقه گفت: ما در این بازدید با مجموعه شرکت نفت و کارشناسان اینجا صحبت کردیم و همینجا از مدیرکل محترم محیط زیست استان می‌خواهم که جلساتی را با خود مجموعه وزارت نفت و به ویژه مجموعه‌های کارون و مارون تشکیل دهند و در یک بازه زمانی مشخصی مشکل را حل کنند هرچند این شرکت‌ها نیز در مبدا انتقال و مقصد انتقال مشکلاتی دارند که شاید مقصد به عنوان پذیرنده، خیلی از فرآورده‌هایی که در اینجا تولید می‌شود را نپذیرد که در این موضوع قرار شد سریعا جلسات برگزار شود.

وی تاکید کرد: ما حداکثر به این مجموعه یک سال فرصت می‌دهیم که اقدامات را انجام دهد و دیگر فلر سوزی نداشته باشد. ان‌شاءالله در این مجموعه در ۱۴۰۳/۹/۲ دیگر فلری نمی‌سوزد.

 

 

منبع : ايسنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار