| کد مطلب: ۱۰۷۶۷۹۲
لینک کوتاه کپی شد

این مجازات در انتظار مخدوش کنندگان پلاک وسایل نقلیه

معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ توضیحاتی را درباره مجازات‌های پیش‌بینی شده در قانون برای مخدوشی پلاک ارائه کرد.

این مجازات در انتظار مخدوش کنندگان پلاک وسایل نقلیه

سرهنگ علی همه‌خانی با اشاره به مجازات‌ها و جرائم پیش‌بینی شده در قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی برای پلاک‌های مخدوش گفت: اکثر مردم گمان می‌کنند که مخدوش کردن یا دستکاری پلاک صرفا شامل جریمه نقدی است، اما این گونه نیست، چرا که طبق قانون، فردی که پلاک خود را مخدوش کرده یا دستکاری کند، مستوجب جزای کیفری نیز می‌شود و این مساله‌ای حائز اهمیتی است که رانندگان و مالکان خودرو باید از آن آگاه باشند.

وی ادامه داد: بارها پیش آمده که هنگام تردد در خیابان یا معابر عمومی خودرو یا موتورسیکلتی را مشاهده کرده‌ایم که به روش‌های مختلف و حتی خیلی ساده، بخش یا تمام قسمت پلاک وسیله نقلیه خود پوشانده یا مخدوش کرده است. در خوشبینانه‌ترین حالت این کار توسط کسانی انجام می‌شود که سعی در دور زدن قوانین راهنمایی و رانندگی دارند و تلاش می‌کنند از نگاه دوربین‌های طرح ترافیک یا محدودیت‌های ترافیکی فرار کنند اما در بدبینانه‌ترین حالت آن می‌توان به این مطلب اشاره کرد که بسیاری از سارقان و تبهکاران برای فرار از دست قانون و عدم شناسایی از سوی ماموران پلیس، به هنگام اعمال خلاف قانون و مجرمانه خود، اقدام به پوشاندن پلاک و یا مخدوش کردن آن می کنند. حتی اگر فردی هم خلافکار نباشد، با دستکاری کردن پلاک یا موتورسیکلت، خود را به عنوان فردی خلافکار به جامعه معرفی می‌کند. به همین خاطر است که وقتی راننده‌ای را با پلاک مخدوش می‌بینیم، بعید به نظر می‌رسد که در موردش گمان منفی نکنیم.

معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با بیان اینکه ورود به طرح ترافیک، رد شدن از چراغ قرمز، ورود ممنوع، توقف دوبله و دیگر تخلفات رانندگی شامل جریمه‌هایی با مبالغ مختلف می‌شود، گفت: اما سوال این جاست که آیا فرار از جریمه‌ها ارزش این را دارد که فرد دست به تخلف بزند یا با زیرپا گذاشتن قوانین راهنمایی و رانندگی خود را به یک مجرم تبدیل کند؟ چرا که طبق قانون، مخدوش کردن یا دستکاری پلاک یا ارکان اصلی خودرو جرم تلقی شده و فرد خاطی مستوجب مجازات برابر نص صریح قانون ذیل است.

به گفته همه‌خانی براساس ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی هرکس در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری، زمینی، آبی یا کشاورزی، تغییر دهد یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن الصاق کند یا برای آن پلاک تقلبی به کار برد یا چنین وسایلی را با علم به تغییر و یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد و همچنین هرکس به نحوی از انحاء در شماره شاسی، موتور یا پلاک وسیله نقلیه موتوری یا پلاک‌های موتور و شاسی که از طرف کارخانه سازنده حک یا نصب شده بدون تحصیل مجوز از راهنمایی و رانندگی تغییر دهد و آن را از صورت اصلی کارخانه خارج کند، به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

وی اضافه کرد: بنابر این ماده قانون و طبق گفته مبادی انتظامی و راهوری کشور که پلاک وسیله نقلیه را به عنوان اساسی‌ترین مولفه کاربردی برای دسترسی و شناسایی مالک، مشخصات وسیله نقلیه و نظارت بر رفتارهای استفاده‌کنندگان از آن می‌دانند، تخلفات مرتبط با آن را نیز که با انگیزه‌های مختلف و روش‌های مختلف و متقلبانه انجام می‌گیرد جرم دانسته و علاوه بر جنبه‌های ترافیکی آن مشمول برخورد انتظامی دانسته و طبق قانون با فرد خاطی برخورد خواهند کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه پلیس با اجرای طرح‌های مختلف انتظامی و ترافیکی جلوی بروز چنین رفتارهایی را می‌گیرد؛ ادامه داد: تیم‌های انتظامی و راهور فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با استقرار در معابر و میادین شهر تهران با اجرای طرح ‌ای برخورد با مختلفانی که پلاک خودرو را تغییر داده یا مخدوش کنند، سعی در نظم بخشی و انتظام بخشی به ترددهای ترافیکی کرده که البته در این میان بسیار شاهد بودیم که در همین طرح‌ها نیز تعدادی از تبهکاران و مجرمان نیز شناسایی و دستگیر شده و ضمن توقیف و سایل نقلیه مذکور، متخلفان نیز با تشکیل پرونده قضایی به دادسرا معرفی شده‌اند.

همه‌خانی تاکید کرد:‌ البته این قانون شامل تمام وسیله‌های نقلیه موتور اعم از موتورسیکلت نیز می‌شود، از این رو نیاز است که راکبین موتورسیکلت مراقب باشند که پلاک‌های مخدوش و پوشانده وسیله نقلیه‌شان، می تواند برای آنها مجازات هایی را در پی داشته باشد.

وی در پایان گفت:‌ شماره‌های حک شده روی موتور یا شاسی یا پلاک‌های نصب شده روی وسیله نقلیه، همچون شناسنامه، اثر انگشت یا کارت ملی مالک به حساب می‌آید که با استفاده از آن می‌توان اطلاعات زیادی در مورد خودرو به دست آورد. که این اطلاعات مختص و منحصر به فرد است که شرکت سازنده خودرو و پلیس راهور برای آن وسیله نقلیه خاص مورد استفاده قرار داده‌اند که اگر از آن تخطی به عمل آید علاوه بر این که فرد خاطی به کمیسیون ماده ۳۰ معرفی می شود و بر اساس مجازات تعیین شده در ماده قانونی ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی مورد تعقیب و مجازات کیفری قرار می‌گیرد و نیاز است مالک وسایل نقلیه از این مورد آگاه باشند تا علاوه بر رعایت قانون، مرتکب تخلفی که مستوجب کیفر باشد، نشوند.

 

منبع : ايسنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار