دود این محدودیتها به چشم دولت می رود
آرمان ملی : توقیف سایت «انتخاب» با واکنشها و انتقادهای بسیاری نسبت به رویکرد دولت در قبال رسانهها همراه شده است.

بسیاری توقیف این سایت را نمونهای از رفتار دوگانه دولت میدانند و آن را در کنار صحبتهای رئیسجمهور درباره عدم برخورد با منتقدان قرار دادند. در این میان بسیاری از فعالان و مدیران رسانهای نیز نسبت به پیامدهای این توقیف برای دولت و جامعه هشدار دادند.
مجله اینترنتی فراز در این رابطه با محمدرضا سعدی، مدیرمسئول روزنامه «جهان صنعت» گفتوگو کرده که توقیف سایت انتخاب بدون تشکیل دادگاه و به واسطه هیات نظارت بر مطبوعات را غیرقانونی دانسته.
سعدی، گفته: قوه قضائیه نباید اجازه دهد که دولت به مطبوعات فشار غیر متعارف وارد کند. طبق اصل ۱۶۸،۲۴ قانون اساسی رسیدگی به جرائم مطبوعاتی باید در دادگاه و با حضور هیات منصفه انجام شود. چرا که مطبوعات خبرهایی را منتشر میکنند که در جامعه وجود دارد و در واقع رسالت اصلی مطبوعات انعکاس نظرات مردم در مورد تصمیمات نهادها و ارکان اداره جامعه است. دولت باید ظرفیت نقدپذیری خود را بالا ببرد و به روشهای خصمانه توقیف و محدودیتسازی روی نیاورد. این روشها عاقبت ندارد. ما در دوره قبل اینگونه برخوردها را تجربه کردیم، آیا مشکلات مردم حل شد و دولتها بهتر عمل کردند؟
او با اشاره به روند غیرقانونی برخورد با مطبوعات در وزارت ارشاد، توضیح داده: نکته اینجاست که هیات نظارت باید پروندهها را به دادگاه مطبوعات ارسال کند و این دادگاه است که درباره توقیف یک رسانه تصمیم میگیرد. اما هیات نظارت راسا اقدام به توقیف کرده که شامل روزنامه سازندگی و سایت انتخاب شده است. این کار غیرقانونی است. بعضا جلسهای هم در این باره تشکیل نمیشود و به شکل نظرخواهی از سوی وزارت ارشاد از اعضای هیات نظارت بصورت غیر حضوری و تلفنی اقدام به توقیف رسانهها میکند.
اما مدیرمسئول جهان صنعت به این نکته اشاره کرده که «دود این محدودیتها ابتدا به چشم دولت و سپس ملت میرود و مرجع خبری مردم رسانههای خارجی میشود؛ رسانههایی که منابع مالی آنها از سوی کشورهای خارجی تامین شده و خط فکری آنها را دنبال میکنند و هدفی جز نابودی کشور ندارند. در حقیقت رویکرد دولت در برخورد با رسانههای منتقد و دلسوز داخلی منجر خواهد شد که کشور بازنده جنگ رسانهای باشد و شایعهسازی رسانههای خارجی، سرمایه اجتماعی دولت را به شدت کاهش دهد. از سوی دیگر وقتی دولت نمیتواند با منتقدان خود ارتباط برقرار کند اقداماتی میکند که به سود کشور نخواهد بود. چراکه دولت در دایره محدود اخبار و تحلیلهای خاص قرار میگیرد.»
سعدی تاکید کرده است که «دولتمردان باید بدانند که رسانههای داخلی همچون روزنامه جهان صنعت آرزو و هدفی جز سربلندی، توسعه و اقتدار کشور ندارند و در خط مقدم جنگ رسانهای قرار دارند که کشورهای خارجی علیه کشورمان به راه انداختهاند. اما این رویکرد دولت در برخورد با رسانههای داخلی به پیروزی رسانههایی منجر خواهد شد که آرزوی نابودی کشور عزیزمان را دارند.»
ارسال نظر