| کد مطلب: ۱۰۵۹۶۶۴
لینک کوتاه کپی شد

تحلیل و بررسی خبر تازه رئیس فدراسیون از مصوبه حضور زنان در ورزشگاه‌ها

راه دشوار حضور زنان در استادیوم | از دختر آبی تا شروط معاون رئیس‌جمهور

باز هم مساله‌ای به نام ورود زنان به ورزشگاه! سال‌هاست که خبر صدور مجوز این حضور صادر و پس از آن تکذیب می‌شود اما این بار رئیس فدراسیون فوتبال با تقدیر از آغاز به فعالیت کانال ویژه ورزش بانوان در زیرمجموعه رادیو ورزش درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها گفت: ورود بانوان را خواهیم داشت. شورای امنیت ملی خوشبختانه این موضوع را تصویب کرده و کارگروهی برای آن تعیین شده که تصمیم‌گیری درباره نحوه اجرا را برعهده دارد. وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، و فدراسیون فوتبال برای چگونگی ورود بانوان برنامه‌ریزی می‌کنند.

راه دشوار حضور زنان در استادیوم | از دختر آبی تا شروط معاون رئیس‌جمهور

به گزارش آرمان ملی آنلاین مهدی تاج افزود: آمدن و نیامدن آنها دیگر مطرح نیست. در ورزشگاه‌هایی مثل گل‌گهر، سپاهان، ذوب‌آهن و غدیر اهواز که مناسب است بانوان حضور پیدا خواهند کرد. ورزشگاه آزادی هم باید آماده شود. در همان روز اعتمادآنلاین با انتشار تصویری و تیتر «ورزشگاه مشهد، امروز برای زنان مجاز بود» نوشت: «در جشن عید قربان در مشهد زنان در ورزشگاه حضور داشتند. تصویری از ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد همزمان با عید قربان را ببینید.

از مجوز تا ممانعت

ورود زنان و دختران به ورزشگاه‌ها برای تماشای فوتبال بارها در کلام مسئولان بدون ایراد و آزاد عنوان شده اما روزهای نزدیک فروش بلیت و برگزاری مسابقه فوتبال، تابلوی ورود بانوان ممنوع به معرض نمایش در می‌آید! البته در سال‌های اخیر زنان توانستند چند مسابقه را از درون ورزشگاه تماشا کنند اما این مجوز همیشگی نبود. پس از پیروزی انقلاب به تدریج ورود زنان به سکوهای تماشاگر فوتبال ممنوع شد تا سال 77 که دولت اصلاحات بر سر کار بود و حضور زنان تنها به استقبال از بازیکنان تیم‌ملی که موفق به صعود به جام‌جهانی شده بودند، محدود شد. سال 81 مسابقه فوتبالی میان ایران و ایرلند برگزار شد اما فقط تعدادی از زنان ایرلندی اجازه حضور در ورزشگاه را یافتند و اعتراض زنان ایرانی بی‌نتیجه ماند. اصرار زنان در نهایت پاسخ داد و نخستین حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ به بازی ایران و بحرین در مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۰۶ بازمی‌گردد.

در این بازی که ایران به جام‌جهانی صعود کرد، علاوه بر زنان، سیدمحمد خاتمی رئیس‌جمهور وقت ایران نیز از تماشاگران ویژه بود. احمدی‌نژاد هم وعده حضور زنان در ورزشگاه را داده بود و در آغاز سال ۱۳۸۵ با ارسال نامه‌ای به رئیس سازمان تربیت بدنی خواستار فراهم کردن امکانات حضور زنان در ورزشگاه‌ها شد. در ۲۱ اسفند ۹۷، دختری ۲۸ ساله از قم عازم تهران شد، موهایش را زیر گلاه‌گیس بُرد، کلاه آبی به سر کرد، روی پیراهن تیم محبوبش پالتو بلندی پوشید و رهسپار استادیوم آزادی شد تا دیدار تیم محبوبش را از نزدیک تماشا کند؛ «سحر خدایاری» معروف به دختر آبی اگرچه آن‌روز به سکو‌های آزادی نرسید و خودسوزی کرد، اما نامش ماندگار شد. در روز پنج‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۸ عده‌ای از بانوان ایرانی برای اولین بار، رسماً به عنوان تماشاگر زن فوتبال به استادیوم آزادی در تهران راه یافتند تا بازی ایران و کامبوج را از نزدیک تماشا کنند.

این اولین مرتبه بود که زن‌های ایرانی نه با دعوت‌نامه یا با لباس مبدل و در نقش مرد، بلکه به عنوان زن فوتبال‌دوست بلیت خریدند و به تماشای بازی فوتبال رفتند مانند دیدار ۲ تیم ایران و عراق در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر که موضوع حضور زنان در ورزشگاه به شیوه بهتری مدیریت شد و این بار اتفاقا زنان ایرانی توانستند در ورزشگاه حاضر شوند. مسابقه‌ای که با قطعی شدن صعود ایران به جام‌جهانی همراه شد. پس از آن برای دیدار ایران و لبنان در مقدماتی جام‌جهانی که در شهر مشهد برگزار می‌شد، تعدادی بلیت به زنان فروخته شد اما مسئولان ورزشگاه از راه دادن آنان سر باز زدند. حالا جز حضور زنان در ورزشگاه برای دیدارهای ملی، مطالبه باشگاه‌ها نیز حضور هواداران زن در دیدارهای تیم‌شان است.

اتفاقی که سرانجام در شهریور ۱۴۰۱ و در جریان دیدار استقلال و مس کرمان بالاخره اولین بار رخ داد. برای این بازی که در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شد، ۵۰۰ بلیت به زنان اختصاص داده شد و بعد از آن هم در چند دیدار استقلال و پرسپولیس، زنان موفق شدند در ورزشگاه حاضر شوند. بعد از چند مسابقه، جایگاه زنان در ورزشگاه تغییر کرد و به طبقه دوم منتقل شد. داستان مجوز و ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه‌ها کماکان ادامه دارد و مشخص نیست بلیتی برای حضور زنان در نظر گرفته خواهد شد یا در حد شعار باقی می‌ماند. 

دولت موافق است؟

اگر چه خزعلی، معاون امور زنان رئیس‌جمهور در مسابقه ایران و عراق به ورزشگاه رفته بود اما پس از آن به شرط‌گذاری برای حضور زنان پرداخت و گفت: «اگر زیرساخت مناسب باشد، هیچ منعی وجود ندارد ولی باید شرایطی فراهم شود که ارزش و کرامت زن خدشه دار نشود. البته این موضوع باید در جایگاه و حد خود بدان پرداخته می‌شد نه چنانکه شاهد بودیم به عنوان یک ابزار برای تحریک جامعه چندان به آن بال و پر داده شود و التهاب آفرینی انجام دهند که موجب جریان‌های ناگواری مثل دختر آبی باشیم.» این اظهارات شاید به معنای عدم رضایت کامل متصدی امور زنان در دولت برای حضور بانوان در ورزشگاه باشد.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار