| کد مطلب: ۱۰۵۸۵۱۶
لینک کوتاه کپی شد

روایت معاون اول قوه قضائیه از تحسین نظام جمهوری اسلامی توسط دشمنان

حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه برخی افراد در اغتشاشات از دشمنان پول دریافت کردند تا جامعه را ناامن کنند، سال گذشته را برای قوه قضائیه بسیار مهم و تاثیرگذار خواند. او همچنین درباره عفو محکومان ناآرامی‌های سال گذشته این اقدام را موردی برشمرد که حتی دشمنان نظام نیز آن را از محسنات نظام خواندند.

روایت معاون اول قوه قضائیه از تحسین نظام جمهوری اسلامی توسط دشمنان

به گزارش آرمان ملی آنلاین حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه در نشست خبری صبح یکشنبه به مناسبت هفته قوه قضائیه با بیان اینکه در آستانه هفته قوه قضائیه قرار داریم، افزود: این هفته را به همکاران خود در سراسر کشور تبریک می‌گویم و یاد و خاطره آیت الله بهشتی و یاران شهید ایشان را گرامی می‌داریم.

وی ادامه داد: هفته قوه قضائیه روزی برای ارائه برنامه‌های یکسال دستگاه قضائی است، سالی که گذشت سالی بسیار مهم و تأثیر گذار برای قوه قضائیه بود و نوع چالش‌هایی که در حوزه امنیتی و اجتماعی داشتیم بی سابقه بود و خداوند را سپاس می گویم که با تاسی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب و کمک رئیس قوه قضائیه و شهروندان توانستیم از بحران‌ها عبور کنیم.

مصدق با بیان اینکه در یکسال گذشته تلاش مسئولان قضائی همواره برنامه محوری بوده است، گفت: قوه قضائیه امروز با چند سال پیش متفاوت است و دارای برنامه است.

معاون اول قوه قضائیه گفت: در ابتدای سال گذشته برنامه‌های عملیاتی دستگاه قضا را به تفکیک اعلام کردیم و امسال نیز این کار انجام شد و برنامه‌های دستگاه قضائی با توجه به اسناد بالادستی تدوین می‌شود و سیاست‌های کلی قضائی ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاست‌های برنامه هفتم توسعه، بیانیه گام دوم انقلاب، سند تحول قضائی، مفاد حکم انتصاب رئیس قوه قضائیه از جمله این اسناد است.

وی با اشاره به سند تحول قضائی اظهار کرد: اجرای این سند در تمام سطوح مطالبه مقام معظم رهبری است و ایشان فرمودند این سند باید در تمام سطوح اجرایی شود و تمام تلاش ما اجرایی شدن کامل این سند است زیرا در این سند راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت پیش بینی شده است و پایان سال به عنوان پایان سند تحول است.

مصدق ادامه داد: با پایان سال سند تحول تمام نمی‌شود بلکه حرکت در مسیر سند تحول دائمی است و با توجه به اینکه در سند بیان شده مدت آن در سال ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد اقدام به ارتقای سند کرده‌ایم و با گزارش از معاونت‌های مختلف حتماً تا پایان سال سند ارتقا یافته آماده می‌شود و از سال آینده یک سند دیگر به مدت ۵ سال ابلاغ خواهد شد.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه سخنان مقام معظم رهبری در هفتم تیر سال گذشته بسیار تأثیرگذار بود گفت: ایشان ۸ محور را به عنوان مطالبه قوه قضائیه بیان کردند و بعد از ظهر همان روز جلسه‌ای در معاونت برگزار شد و ۱۸ راهکار برای اجرایی شدن فرامین بیانات مقام معظم رهبری را تدوین کردیم و از همان روز قرارگاهی تشکیل شده است و تاکنون ۲۳ جلسه با حضور مسئولان عالی قضائی تشکیل داده است.

مصدق با بیان اینکه از سال گذشته در تنظیم و تدوین برنامه‌ها به جای اقدامات برنامه محوری با سمت هدف محوری رفته‌ایم، گفت: علاوه بر اینکه برنامه‌ها انجام می‌شود باید احقاق حق، رضایتمندی مردم و رضایت مردم که اهداف قوه قضائیه هستند نیز اجرایی شود.

وی گفت: با توجه به نظرسنجی‌های صورت گرفته مشخص شد اهداف قوه قضائیه در حال رشد است نمی‌گوییم با هدف مطلوب رسیده‌ایم اما در حال ارتقای هرچه بیشتر اهداف هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، مصدق با اشاره به اغتشاشات و عفو مقام معظم رهبری گفت: در این قضیه برخورد و رفتار قوه قضائیه رویکردی متانت محور توأم با عقلانیت و قاطعیت بود یعنی اتخاد این رویکرد سه وجهی باعث شد این حوادث مدیریت شود و از عمق بخشی به برخی شیطنت‌هایی که در کشور صورت می‌گرفت جلوگیری شود.

معاون اول قوه قضائیه گفت: پیشنهاد عفو زمانی به مقام معظم رهبری تقدیم شد که اغتشاشات به پایان رسیده بود و حدود ۹۰ هزار نفر توانستند مشمول عفو رهبری شوند.

وی تصریح کرد: اکثر قریب به اتفاق این ۹۰ هزار نفر افراد تحت تعقیب بودند و در زندان نبودند و این عفو بی سابقه حتی در زبان دشمنان هم یکی از محسنات نظام جمهوری اسلامی ایران بیان شد.

مصدق تصریح کرد: بسیاری از افرادی که عفو شدند جوانانی بودند که گول خورده بودند و دارای خانواده‌های متدین بودند و خود این افراد اظهار ندامت کرده بودند.

معاون اول قوه قضائیه گفت: کسانی که معرکه گردان بودند عمدتاً دستگیر نشدند زیرا هنگامی که تجمعات شکل می‌گرفتند از محل دور می‌شدند و این افراد وابسته به دشمنان بودند و برای این کارها پول می‌گرفتند.

مصدق با اشاره به هوشمند سازی گفت: سال گذشته ۳ میلیون استعلام توسط سامانه هوشمند قوه قضائیه صورت گرفته که نسبت به سابق ۵۰۰ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه امسال در برنامه‌های قوه قضائیه شاهد تنوع هستیم گفت: در برنامه امسال از رؤسای دانشگاه‌های حقوق و مدیر گروه‌های حقوق دعوت کرده‌ایم تا آقایان حرف‌های خود را با رئیس قوه قضائیه مطرح کنند و این اتاق فکری برای حل چالش‌ها است.

مصدق ادامه داد: همچنین همایش امنیت و حمایت از سرمایه گذاری با حضور تولید کنندگان، سرمایه گذاران و اقتصاد دان‌ها برگزار می‌شود.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اظهارات فرمانده انتظامی مازندران گفت: ادبیات به کار رفته خوب و در شأن فرمانده انتظامی نبود اما فیلم تقطیع شده است و در رابطه با حجاب نیست بلکه در ارتباط با سرقت‌های مسلحانه و افرادی است که امنیت جامعه را مخدوش کرده‌اند.

وی درباره لایحه جرم زدایی گفت: یکی از مشکلاتی که مردم و قوه قضائیه را آزار می‌دهد کثرت پرونده است بسیاری از عناوینی که رخ می‌دهد جرم نیست بلکه تخلف است و اگر تحت عنوان تخلف شناسایی شود بسیار بازدارنده خواهد بود و بر همین اساس لایحه‌ای تقدیم مجلس شده است و از آنجایی که دو سال است این لایحه در مجلس قرار دارد.

مصدق ادامه داد: برای مثال رانندگی بدون گواهینامه جرم است که باید پس از طی مراحل قضائی بسیار برای آن جزای نقدی در نظر گرفته شود اما این موضوع می‌تواند از همان ابتدا تبدیل به جزای نقدی شود و این لایحه به دنبال این است که صنف خود مجازات تعیین کند.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به رهنمودهای رهبری و اقدامات صورت گرفته در خصوص بیانات ایشان، گفت: در سند تحول برای برنامه‌های قوه قضائیه زمان مشخص شده است و بسیاری از موارد سند تبدیل به برنامه شده است و سعی ما بر این بوده است در بازه زمانی مشخص اقدامات خود را انجام دهیم.

وی درباره نظارت بر عملکرد وکلا و دور زدن قانون توسط مفسدان، گفت: قوه قضائیه بر اساس قانون نظارت بر کانون و مرکز وکلا را بر عهده دارد و بنای قوه قضائیه دخالت در کار کانون وکلا نیست اما نظارت را انجام می‌دهد و طی جلساتی که با هیأت مدیره کانون‌ها داشته این چنانچه نظارت توسط خود این کانون‌ها انجام شود کار ما سبک تر خواهد بود اما گاهی این اتفاق رخ نمی‌دهد.

مصدق ادامه داد: کانون‌های وکلا و همچنین مرکز وکلا نهاد مدنی هستند و خود باید کار نظارت را انجام دهند اما گاهی حس می‌شود برخی از کانون‌ها کم کاری می‌کنند. برای مثال خانم عبادی همواره می‌گوید وکیل است و نباید کانونی که پروانه داده است آن را لغو کند؟ در قانون آمده است شرایط وکیل شدن اعتقاد به ولایت فقیه و قانون اساسی است که این خانم آن را به صراحت نقض کرده است و باید پروانه‌اش توسط نهاد مربوطه باطل شود.

معاون اول قوه قضائیه درباره وضعیت کلی ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی و اقدامات صورت گرفته جهت رفع اطاله دادرسی اظهار کرد: هرسال نسبت به سال گذشته با رشد پرونده‌ها مواجه هستیم و سال گذشته نسبت به سال قبل شاهد رشد ۴ درصدی پرونده‌ها بوده‌ایم.

وی افزود: همکاران بنده همواره در زحمت و مشقت هستند و اگر قضات ما پرونده‌ها را به خانه نبرند وضعیت بسیار بدتر می‌شود این در حالی است که همکاران بنده بسیاری از اقدامات را در منزل به پایان می‌رسانند البته تعیین وقت از ۹۵ روز کمتر شده و نرخ‌های رسیدگی بسیار بهتر شده است.

مصدق تصریح کرد: با تصویب لایحه جرم زدایی میزان پرونده‌های قضائی حداقل یک پنجم کاهش میابد و با افزایش نیرو وضعیت بهتر خواهد شد.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به رویکرد محتوایی قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه در ۲ سال اخیر بر روی برنامه حرکت کرده است و مطالبه گری از درون دستگاه قضائی و همکاری میان قوای سه گانه از جمله مهم‌ترین برنامه‌ها است.

مصدق گفت: نقد پذیری، سعی در بهبود ارتباط با نخبگان جز محور اصلی قوه قضائیه است و همواره اعلام کرده‌ایم نقد را می‌پذیریم همچنین ارتباط ساده با مردم و حذف تشریفات زائد ازجمله تأکیدات رئیس قوه قضائیه است.

وی درباره بازپروری زندانیان گفت: بسیاری از سرقت‌ها به دلیل بیکاری است و تقریباً ۱۰۰ درصد حقوق زندانیان شاغل افزایش یافته است تا آنها حس کنند به جامعه بازگشته‌اند.

مصدق با اشاره به اقداماتی که ضابطان باید انجام بدهند گفت: در دعوای حقوقی گفته می‌شود مستندات دعوا را اصحاب دعوا باید ارائه دهند اما در امور کیفری دادستان باید مستندات را ارائه دهد اما امروز به گونه‌ای مرسوم شده است که دادستان‌ها اقدامات لازم را انجام نمی‌دهند و این ضعف دستگاه قضائی است که به دلیل کثرت پرونده‌ها ایجاد شده است.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به استجازه مقام معظم رهبری گفت: پیگیری‌های لازم برای تبدیل استجازه به قانون صورت گرفته است در یک برهه‌ای ایشان اجازه دادند تا برخی از موارد آئین دادرسی کیفری نادیده گرفته شود و تاکید کردند باید تبدیل به قانون شود و لایحه اکنون در مجلس در نوبت تصویب است و امیدواریم با قید فوریت تا چند ماه آینده تصویب شود.

وی با اشاره به سند تحول گفت: مواردی که مرتبط با مردم بوده است در این سند به صورت کامل محقق شده است.

مصدق با اشاره به آزمون وکالت مرکز وکلا و تعیین و تکلیف وضعیت قبول شدگان گفت: براساس آزمونی که انجام شد اختلاف برداشتی میان قوه قضائیه و نمایندگان مجلس ایجاد شد و رئیس قوه قضائیه تاکید داشته است که باید مطابق با قانون عمل کرد و با توجه به این تفاوت برداشت‌ها اختلاف نظر میان قبول شدگان ایجاد شد و در نهایت مرکز وکلا تعداد بیشتری را جذب کرد و برهمین اساس در حوزه کارآموزی در دادگستری مشکلاتی ایجاد شد و اگر جذب به مشکل خورده و کارآموزی فردی به عقب افتاده است به دلیل همین مشکل بوده است.

معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: نسبت به مرکز وکلا احجاف صورت گرفته است و هم کانون و هم مرکز گزینش خاص خود را دارند و باید مراحل طی شود و سپس در سامانه اطلاعات درج شود وقتی مراحل طی نشده‌اند نمی‌توان چیزی را در سامانه درج کرد.

مصدق به نامگذاری هفته قوه قضائیه اشاره کرد و افزود: پنجشنبه یکم تیر روز سیره شهدا و عدالت قضائی، جمعه دوم تیر روز عدلیه در مسیر حرکت جهادی و تحول، شنبه سوم تیر روز قوه قضائیه هوشمند، گسترش عدالت، ترویج صلح و سازش، یکشنبه چهارم تیر روز مبارزه با فساد و صیانت از حقوق عامه، دوشنبه پنجم تیر روز حمایت از سرمایه‌گذاران، شرکت‌های دانش‌بنیان و مهار تورم، سه‌شنبه ششم تیر روز همدلی قوا و خدمت به مردم و چهارشنبه هفتم تیر روز ولایت مداری و صیانت از ارزش‌های اسلامی است.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار