| کد مطلب: ۱۰۶۶۲۱۴
لینک کوتاه کپی شد

تغذیه سالم در دوران شیمی درمانی / با این خوراکی ها از شر سرطان خلاص شوید !

آرمان ملی : شیمی‌درمانی یکی از راه‌های درمان سرطان است که البته برای کسانی‌که لازم است آن را انجام دهند مشکلاتی هم به‌همراه دارد؛ این افراد می‌توانند با مصرف برخی مواد غذایی این مشکلات را کاهش دهند.

تغذیه سالم در دوران شیمی درمانی / با این خوراکی ها از شر سرطان خلاص شوید !

برای به حداقل رساندن عوارض ناشی از شیمی درمانی ، یک فرد نیاز به دریافت دستورهای غذایی از سوی پزشک‌تان دارد. با این حال این نکته ثابت شده که برخی مواد غذایی عوارض این روند درمانی را کمتر و تکمیل دوره شیمی درمانی را برای بیماران راحت‌تر می‌کنند. بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مواد غدایی زیر می‌توانند به بهبود عوارض درمان سرطان کمک کنند:

هویج

مصرف منظم آب هویج و سبزیجات برگ‌دار باید بخشی از برنامه درمانی هر بیمار سرطانی باشد. هویج سرشار از کاروتنوئیدها با خواص آنتی‌اکسیدانی است. مصرف منظم آب هویج باعث کاهش اندازه تومور و بهبود سرطان‌هایی مانند سرطان سینه می‌شود.

برنج و موز

در صورت ابتلا به اسهال ناشی از شیمی درمانی، مصرف غذاهایی مانند برنج، موز، سیب پخته شده و نان تست خشک به بیماران توصیه می‌شود. از خوردن غذاهای چرب و یا میوه‌های خام اجتناب کنید؛ زیرا این غذاها اسهال را بدتر می‌کنند.

غلات سبوس‌دار

 در صورت ابتلا به یبوست ناشی از شیمی‌درمانی، نوشیدن مایعات فراوان به‌همراه غذاهای حاوی فیبر نامحلول مانند نان سبوس‌دار یا غلات، میوه‌های خشک، نخود فرنگی و... توصیه می‌شود. برخی تحقیقات نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۲ لیوان مایعات برای افراد تحت شیمی درمانی را توصیه می‌کند.

وعده‌های غذایی کوچک

از دست دادن اشتها یک عارضه جانبی شایع در شیمی‌درمانی است. اما بیماران به‌جای خوردن سه وعده غذایی بزرگ، می‌توانند از 5 یا 6 وعده غذایی کوچک بهره ببرند. هر بیمار مبتلا به سرطان نیاز به یک رژیم غذایی متفاوت دارد؛ بنابراین برای دریافت رژیم مناسب، باید با پزشک‌تان مشورت کنید.

آب زنجبیل

شیمی درمانی اغلب با حالت تهوع همراه است اما مصرف آب زنجبیل همراه با چند قطره لیمو این اثر را کاهش می‌دهد. می‌توانید از آبنبات‌های حاوی زنجبیل قبل از وعده‌های غذایی استفاده کنید و یا اینکه به وعده‌های غذایی خود زنجبیل اضافه کنید. مصرف زنجبیل مشکلات گوارشی ناشی از شیمی درمانی را کاهش می‌دهد.

آب پرتقال

خشکی دهان یکی از عوارض شیمی درمانی است. اما نوشیدن مایعاتی مانند آب مرکبات یا لیموناد به تولید بزاق بیشتر کمک کرده و خطر ابتلا به زخم‌های دهانی را کاهش می‌دهد.

پیاز و سیر

 یک رژیم غذایی سالم برای بیماران سرطانی همیشه شامل پیاز و سیر است. پیاز و سیر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ است و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. پیاز حتی به کنترل رشد برخی سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

پروتئین

 در طول شیمی درمانی، بیماران باید پروتئین بیشتری دریافت کنند تا عضلات در هنگام درمان، قوی باشند.

سلنیوم

غذاهای دریایی، جوی دو سر، برنج قهوه‌ای و ... منابع عالی سلنیوم هستند. سلنیوم یک ماده معدنی ضدسرطان است. مطالعات نشان می‌دهد که ترکیبات سلنیوم سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان خون و ملانوما را کاهش می‌دهد.

سبزیجات چلیپایی در مقابله با عفونت ریه موثرند

مطالعه اخیر نشان می‌دهد که مولکول‌هایی که به طور طبیعی در سبزیجات چلیپایی یافت می‌شوند ممکن است از ریه‌ها در برابر بیماری محافظت کنند. به گزارش مدیکال نیوز، یافته‌ها نشان می‌دهد که خوردن سبزیجات چلیپایی مانند سبزیجات برگدار و کلم بروکلی می‌تواند ایمنی را تقویت کرده و سلامت ریه‌ها را حفظ کند. سبزیجات نه تنها مغذی هستند، بلکه تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که افزودن سبزیجات بیشتر به رژیم غذایی افراد می‌تواند به کاهش خطر چاقی، بهبود سلامت روان، کاهش خطر بیماری قلبی و تقویت سلامت روده کمک کند. در مطالعه اخیر، محققان مؤسسه فرانسیس کریک در لندن دریافته‌اند مولکول‌هایی که به طور طبیعی در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و گل کلم یافت می‌شوند، می‌توانند فعالیت پروتئینی به نام گیرنده هیدروکربن آریل (AHR) را افزایش داده و به ریه‌ها کمک کنند تا سد سالم در برابر عفونت‌های ویروسی و باکتریایی ایجاد نمایند. گیرنده هیدروکربنی آریل نوعی پروتئین سلولی است که در بدن، به تنظیم ژن و متابولیسم آنزیم‌های خاص کمک می‌کند. تحقیقات قبلی همچنین نشان می‌دهد که AHR در تنظیم سیستم ایمنی مؤثر است و نقش فعالی در سلول‌های بنیادی ایفا می‌کند. به‌دلیل ارتباط آن با سیستم ایمنی، دانشمندان استفاده از AHR را به عنوان یک هدف بالقوه برای پیشگیری و درمان تعدادی از بیماری‌ها، از جمله موارد زیر، در نظر می‌گیرند. اختلالات خود ایمنی، بیماری‌های التهابی و سرطان. هنگامی که AHR بیش از حد فعال شود، خون کمتری در فضاهای ریه وجود دارد که به جلوگیری از نشت سد ریه کمک می‌کند. در طول این مطالعه، دانشمندان مشاهده کردند که موش‌هایی با فعالیت AHR افزایش یافته، هنگام آلوده شدن به ویروس آنفلوآنزا وزن زیادی از دست نمی‌دهند. علاوه بر این، موش‌های تقویت‌شده با AHR می‌توانند بهتر با عفونت باکتریایی و ویروس آنفلوآنزا مبارزه کنند. محققان همچنین دریافتند که عفونت آنفلوآنزا باعث کاهش فعالیت محافظتی AHR ریه فقط در موش‌هایی می‌شود که قبل از بیماری با لیگاندهای AHR تغذیه شده بودند. بیش از ۳۰۰۰ نوع مختلف سبزیجات چلیپایی وجود دارد. رایج‌ترین آنها عبارتنداز:  کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ، کلم، کلم بروکسل، تربچه، از جمله ترب، و شلغم. این سبزیجات علاوه بر فواید تغذیه‌ای که همه سبزیجات حاوی آن هستند، سرشار از فیبر غذایی و منابع غنی از ویتامین‌های خاص، از جمله ویتامین‌های  C، E، K  و B9(فولات) هستند. سبزیجات چلیپایی همچنین حاوی مواد مغذی گیاهی هستند که به کاهش التهاب کمک می‌کنند. مطالعات قبلی فیتونوترینت‌ها را با درمان و پیشگیری سرطان مرتبط دانسته‌اند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار