بلایی که مرغ سوخاری بر سر مغز شما می آورد !
آرمان ملی : طبق تحقیقات، از هر 3 نفر، 2 نفر پس از رسیدن به ۷۰ سالگی دچار اختلال شناختی میشوند.
واضح است که حفظ سلامت مغز در این سنین بسیار مهمتر از پیش است. یکی از راههای انجام این کار، کاهش مصرف غذاهایی است که سلامت مغز را تهدید میکنند؛ زیرا این مواد غذایی، تأثیر مستقیمی بر مغز و غدد میگذارد. ثابت شده است که پیروی از الگوهای غذایی غنی از آنتیاکسیدان مانند رژیم مدیترانهای و تمرکز بر مصرف موادمغذی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامینهای B به طور طبیعی به سلامت مغز کمک میکند. مصرف روزانه میوهها و سبزیجات نیز باعث بهبود عملکرد شناختی میشود. از طرف دیگر، غذاهای خاصی وجود دارند که مصرف آنها ممکن است برای مغز و عملکردهای آن ضرر داشته باشد.
مرغ سوخاری
غذاهای سرخشده و ترد معمولا خوشمزه و محبوب هستند، اما خوردن مکرر غذاهای سرخ شده، مانند مرغ سوخاری، هیچ فایدهای برای مغز ندارد. همچنین تحقیقات نشان میدهد که مصرف زیاد غذای سرخشده، خطر آسیب به سلامت شناختی را بالا میبرد.
پاستیل
تنقلاتی مانند پاستیل فاقد هرگونه مواد مغذی هستند، زیرا اساسا از قند خالص ساخته شدهاند. در حالیکه قند به شکل گلوکز بهعنوان منبع انرژی برای بدن مورد نیاز است، مصرف بیش از حد قند با اختلال در حافظه و افزایش خطر زوال عقل مرتبط است. به همین دلیل بهتر است مصرف این تنقلات شیرین را به حداقل برسانید.
هات داگ
مصرف مکرر هاتداگ یا سایر گوشتهای فرآوریشده، سلامت مغز را تهدید میکند. متأسفانه این گوشتها، بهخصوص هاتداگ، حاوی نیترات و نیتریت هستند که خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون و همچنین سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت را افزایش میدهند.
نوشابههای رژیمی
در نوشابههای رژیمی بهجای شکر از یک نوع شیرینکننده مصنوعی بهنام آسپارتام استفاده میشود. این ماده، عملکردهای ضروری مغز از جمله ترشح دوپامین و سروتونین را مهار میکند و با افزایش خطر مشکلات یادگیری، تحریکپذیری و سایر مشکلات سلامت عصبی- رفتاری مرتبط است.
ارسال نظر