| کد مطلب: ۱۰۶۶۱۱۲
لینک کوتاه کپی شد

اگر گرمازده شده اید بخوانید

آرمان ملی : زمانی که دمای داخلی بدن ۴۰ درجه می‌شود به آن گرمازدگی می‌گوییم، این امر به‌خصوص در فصول تابستان و زمانی‌که آفتاب به‌صورت ۹۰ درجه می‌تابد بیشتر اتفاق می‌افتد و افرادی که در معرض آفتاب قرار می‌گیرند بیشتر دچار گرمازدگی می‌شوند.

اگر گرمازده شده اید بخوانید

افرادی که دچار گرمازدگی می‌شوند افرادی هستند که معمولا یک بیماری زمینه‌ای مانند بیماری قند دارند که با مواجه شدن با گرما نمی‌توانند سریع به کاهش و کنترل دمای بدن بپردازند و در این صورت آب بدن تبخیر و میزان املاح بدن مانند سدیم، پتاسیم و کراتنینه داخل خون بدن بالا می‌رود که بعد از این وضعیت کلیه‌ها، قلب و مغز و البته تمام اعضای داخلی بدن کم‌کم تأثیر می‌پذیرند و دچار اختلال می‌شوند.

علائمی که در این دسته افراد مشاهده می‌شود شامل افت سطح هوشیاری، منگی و گیجی، اختلال در صحبت‌کردن، دفع آب زیاد و پرخاشگری، بیقراری، تشنج و حتی کما است، البته بروز این علائم در افراد با درجات مختلفی مشاهده می‌شود. ممکن است این افراد تعریق داشته باشند که این تعریق باعث از دست‌دادن آب زیاد بدن می‌شود و در صورتی‌که این افراد در معرض آفتاب شدید ظهر و عصر فعالیت کنند بسیار خطرناک‌تر است. گرمازدگی با علائم دیگری مانند تهوع و استفراغ، خشک شدن پوست، نفس‌های سریع و تند و ضربان قلب نیز همراه است، در هر شرایطی که فرد با این علائم در آفتاب روبه‌رو شد باید نخست به اورژانس منتقل شود و نباید در معرض آفتاب و هوای گرم قرار گیرد.

این دسته افراد باید خنک نگه داشته شوند و در صورتی‌که هوشیارند و می‌توانند مایعات بخورند باید مایعاتی مانند آب خنک به آنها نوشاند تا گرما دفع شود. اگر افراد هوشیار تشنج کردند بهترین روش این است که سرم به آنها تزریق شود. همچنین از مواردی که از گرمازدگی جلوگیری می‌کند این است که در زیر آفتاب ورزش نکنیم، مایعات به‌خصوص آب‌همراه داشته باشیم زیرا در هر شرایطی می‌توانیم کاهش آب بدن و گرمازدگی را تجربه کنیم. توصیه می‌شود افرادی که سن آنها بیش از ۶۰ و کمتر از ۱۰ سال است در فصول گرم و در ساعت‌هایی که آفتاب بسیار مستقیم می‌تابد از منزل بیرون نروند زیرا امکان ابتلاء به گرمازدگی در این دسته بیشتر است.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار