| کد مطلب: ۱۰۶۵۹۹۶
لینک کوتاه کپی شد

یک توصیه مهم برای گرمای تابستان

متخصصان هشدار می‌دهند که افزایش دمای هوا بیش از حد معمول می‌تواند باعث ایجاد درد و خستگی در مفاصل و ماهیچه‌ها شود.

یک توصیه مهم برای گرمای تابستان

افزایش دمای هوا باعث افزایش حساسیت عصبی و کاهش فعالیت بدنی می‌شود. دکتر «هاسیم چاکربای»، متخصص فیزیوتراپی و توانبخشی در «آنکارا»، پایتخت ترکیه در این باره گفت: داده‌های مطالعات علمی نشان داده است که گرمای هوا می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های مختلف شود. به گفته این متخصص، هوای بسیار گرم با اثرگذاری روی سیستم عصبی بدن و عضلات می‌تواند شرایط نامطلوبی را برای افراد ایجاد کند. با این حال، این پیامدها موقتی هستند و با بازگشت دما به حالت طبیعی کاهش می‌یابند. وی با بیان اینکه گرما می‌تواند علائم درد را تشدید کند، افزود: افزایش دمای هوا می‌تواند منجر به حساسیت و درد مفاصل شود. همچنین چاکربای اظهار کرد که در هوای گرم، مشکلات قلبی و فشارخون نیز افزایش می‌یابد که می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در مفاصل شود. گرمای بیش از حد می‌تواند عضلات را نیز تحت‌تاثیر قرار دهد و منجر به خستگی شود. چاکربای داشتن فعالیت بدنی منظم را برای حفظ سلامتی توصیه می‌کند. این متخصص خاطرنشان می‌کند: در شرایطی که بیشتر افراد به‌دلیل گرمای هوا، زیاد از منازل خود خارج نمی‌شوند، انجام حرکات ورزشی در داخل منزل می‌تواند مفید باشد و از بروز این قبیل عارضه‌های موقتی در مفاصل و عضلات جلوگیری کند. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریبا به طور قطع گرم‌ترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرم‌ترین دوره ثبت‌شده خواهد بود. دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر و شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سال‌هاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند. تغییرات اقلیمی نقش مهمی را در گرمایش زمین ایفا می‌کند. در همین حال عامل مهم دیگر بازگشت پیش بینی شده پدیده آب و هوایی ال نینو است. سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید این ترکیب قرار است دمای جهانی را به رکورد جدیدی در پنج سال آینده برساند در حالی‌که کارشناسان آب و هوایی اظهار کرده‌اند که این اتفاق می‌تواند در سالجاری میلادی یا سال آینده میلادی (۲۰۲۴) رخ دهد. در عین حال دمای بسیار بالا کار یا ورزش ایمن در بیرون از منزل را غیرممکن می‌کند، بیماری‌های قلبی و ریوی را تشدید کرده و آلودگی هوا را بدتر می‌کند. گرما به ویژه برای افرادی که در فضای باز کار می‌کنند و برای نوزادان و افراد مسن خطرناک است. با این حال هنگامی‌که گرما با رطوبت ترکیب شود به مراتب کشنده‌تر می‌شود.

علائم

بی‌رمق شدن ناشی از گرما عبارتنداز: سردرد، سرگیجه، بی‌اشتهایی، حالت تهوع، تعریق زیاد، دل‌پیچه، افزایش ضربان قلب، دمای بدن ۳۸ درجه یا بالاتر و عطش شدید. کودکان و بزرگسالانی که دچار بی‌رمقی از گرما می‌شوند علائمی مشابه دارند اما کودکان ممکن است خواب‌آلود هم به نظر برسند. اگر کسی‌که این نشانه‌ها در او بروز کرده ظرف ۳۰ دقیقه بهبود پیدا نکند، ممکن است این عارضه در ادامه به گرمازدگی منتهی شود.

نکته

نشانه کمبود ویتامین  B۱۲ در کودکان

کمبود ویتامین  B۱۲ در اوایل زندگی می‌تواند منجر به برخی مشکلات شناختی شود. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مشکلات حافظه و مهارت‌های فکری می‌تواند نشانه‌ای از کمبود ویتامین  B۱۲ باشد، همچنین افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند، به خاطرآوردن خاطرات یا تمرکز برایشان مشکل است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که سطوح پایین ویتامین  B۱۲ در دوران نوزادی منجر به رشد و عملکرد ضعیف در مهارت‌های ادراک دیداری و وظایف ادراک اجتماعی در آینده می‌شود. ادراک اجتماعی و توانایی‌های بصری- دیداری بخشی از عملکرد شناختی مانند درک اطلاعات و پاسخ به آنها، یا قضاوت در مورد قوانین اجتماعی است. در این مطالعه، کودکان با کمبود ویتامین  B۱۲ در سن پنج سالگی در آزمون‌های شناختی مانند تشخیص احساسات کودکان دیگر و حل پازل، نمره ضعیفی کسب کردند. دکتر اینگرید کوستاد، محقق ارشد این تحقیق گفت: نتایج ما به وضوح ارتباط بین وضعیت اولیه ویتامین  B۱۲ و اقدامات مختلف در رشد و عملکرد شناختی به‌عنوان مثال توانایی تفسیر اشکال هندسی پیچیده و توانایی تشخیص احساسات دیگر کودکان را بیان می‌کند. یافته‌های آنان نشان می‌دهد که کمبود ویتامین  B۱۲ باعث آسیب مغزی می‌شود یا رشد مغز کودکان را به تاخیر می‌اندازد. نتایج تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که ویتامین  B۱۲ برای رشد مغز، یادگیری، مهارت‌های حل مسئله و حافظه مهم است. کوستاد افزود: «تعداد کودکان در کشورهای کم درآمدی که مطابق با پتانسیل خود رشد نمی‌کنند، زیاد است. نتایج ما نشان می‌دهد که اصلاح زودهنگام وضعیت ویتامین  B۱۲ کودکان ممکن است یکی از اقدامات برای تضمین رشد سالم برای این کودکان آسیب‌پذیر باشد. ما در حال حاضر در مرحله تایید نتایج خود در کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده هستیم.» گوشت قرمز منبع خوبی از ویتامین  B۱۲ است اما در جنوب آسیا و کشورهای با درآمد کم، محصولات حیوانی محدود است، بنابراین وضعیت پایین  B۱۲ اغلب در این جمعیت مشاهده می‌شود. برای این مطالعه، ۵۰۰ نوزاد در نپال تحت آزمایش خون قرار گرفتند تا سطح ویتامین B۱۲ آنها برآورد شود سپس پنج سال بعد، این کودکان تحت چندین آزمون رشد شناختی قرار گرفتند. دکتر کوستاد گفت: بسیاری از کودکان نپالی که در این مطالعه شرکت کردند، سطح ویتامین  B۱۲ به شدت پایینی نداشتند اما سطوح آنها کمتر از حد مطلوب بود که کمتر از توصیه‌ها برای بهترین رشد و تکامل ممکن است. این مورد مانند کمبود پنهان ویتامین در بدن این کودکان است که باعث می‌شود سلول‌های آنان به شدت کار کنند تا خطر قریب‌الوقوع را نشان دهند. مطالعه ما سهمی در معمای بزرگی، برای درک پیامدهایی است که سطوح پایین B۱۲ ممکن است بر رشد شناختی کودکان کوچک داشته باشد.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار