| کد مطلب: ۱۱۶۴۹۹۱
لینک کوتاه کپی شد

دیابت بارداری تهدیدی برای اوتیسم نوزادان

مطالعات جدید نشان داده‌اند که دیابت بارداری می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت کودک داشته باشد و احتمال ابتلا به مشکلاتی نظیر بیش‌فعالی و اوتیسم را در کودکان دهد.

دیابت بارداری تهدیدی برای اوتیسم نوزادان

به گزارش آرمان ملی، دیابت بارداری نوعی دیابت (افزایش غیرطبیعی قند خون) است که در دوران بارداری ایجاد می‌شود. بر اساس آمارها سالانه حدود 17 درصد از زایمان‌ها در سراسر جهان تحت تأثیر دیابت بارداری قرار می‌گیرند.

زنانی که در سنین بالای 45 سال باردار می‌شوند، اضافه‌وزن یا چاقی دارند، به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) مبتلا هستند، سابقه خانوادگی دیابت دارند یا در بارداری‌های قبلی به دیابت بارداری مبتلا بوده‌اند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند.

دیابت بارداری می‌تواند خطراتی از جمله بیماری قلبی، افسردگی پس از زایمان و دیابت نوع 2 برای سلامت مادر ایجاد کند.

مطالعات پیشین همچنین نشان داده‌اند که دیابت بارداری می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت کودک داشته باشد و احتمال ابتلا به آسم در دوران کودکی، فشار خون بالا، چاقی، دیابت و مشکلات رشد عصبی را در کودکان افزایش دهد.

اکنون، یک مطالعه جدید که در نشریه The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شده، ارتباطی بین دیابت بارداری و اختلالات رشد عصبی در کودکان را مطرح می‌کند.

این مطالعه نشان داده است کودکانی که مادران‌شان در دوران بارداری به دیابت مبتلا بوده‌اند، 28 درصد بیشتر احتمال دارد که دچار نوعی از اختلالات رشد عصبی شوند.

محققان در این مطالعه بین دیابت بارداری و افزایش خطر ابتلا به اوتیسم، اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD)، ناتوانی‌های ذهنی و مشکلات یادگیری، ارتباطی، رشدی و حرکتی در فرزندان ارتباط معناداری پیدا کردند.

در این مطالعه، پژوهشگران داده‌های به‌دست‌آمده از 202 تحقیق پیشین را که مجموعاً بیش از 56 میلیون مادر و کودک را شامل می‌شد، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

از میان این مطالعات، 110 مورد به بررسی دیابت بارداری و 80 مورد به بررسی دیابت پیش از بارداری (زمانی که فرد پیش از بارداری به دیابت مبتلا بوده) پرداخته بودند.

پس از بررسی داده‌ها، پژوهشگران دریافتند کودکانی که از مادران مبتلا به دیابت مادرانه متولد شده‌اند، 28 درصد بیشتر احتمال دارد که دچار نوعی از اختلالات رشد عصبی شوند. هنگامی که این اختلالات به‌صورت جداگانه بررسی شدند، نتایج به این صورت بود:

16 درصد افزایش خطر ابتلا به اختلالات یادگیری

17 درصد افزایش خطر ابتلا به اختلالات حرکتی

20 درصد افزایش خطر اختلالات گفتاری و ارتباطی

25 درصد افزایش خطر ابتلا به اوتیسم

27 درصد افزایش خطر ابتلا به اختلالات رشد

30 درصد افزایش خطر ابتلا به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD)

32 درصد افزایش خطر ناتوانی ذهنی

علاوه بر این، پژوهشگران گزارش دادند کودکانی که از مادران مبتلا به دیابت پیش از بارداری متولد شده‌اند، در مقایسه با کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری دچار دیابت شده‌اند، 39 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات رشد عصبی قرار دارند.

نویسندگان این تحقیق تأکید کردند که برای اثبات رابطه علّی و شفاف‌سازی ارتباط بین انواع خاص دیابت و افزایش خطر اختلالات رشد عصبی، به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

منبع : تسنیم

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار