هشدار سازمان دامپزشکی؛ افزایش شمار مبتلایان تب کریمه کنگو / راههای پیشگیری اعلام شد
سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو در کشور اعلام کرد: مردم توصیههای بهداشتی در رابطه با تب کریمه کنگو را رعایت کنند، تا امروز ابتلای ۵ نفر به تب کریمه کنگو گزارش شده است.
آرمانملی آنلاین تسنیم نوشت، امین اسدی مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور در رابطه با تب کریمه کنگو گفت: بنا بر اعلام وزارت بهداشت و درمان 5 نفر از هموطنانمان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند.
اسدی با بیان اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا شده است، افزود: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
وی اظهار داشت: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، قابل پیشگیری است.
وی اضافه کرد: همچنین از کشتار دام در محلهای غیرمجاز خودداری کنند و گوشت مورد نیاز را از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند؛ نگهداری گوشت تازه دام بهصورت کامل بهمدت 24 ساعت در دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد (دمای یخچال) برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری ضروری است.
اسدی گفت: روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیمپخته قابل کنترل است.
بهگفته مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی، ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن میشود.
وی تأکید کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
ارسال نظر