ساختار ِدوستدارِ «تولید» در بانک صادرات ایران
بنا بر اعلام مراجع رسمی، دو شاخص «تشکیل سرمایه» و «رشد اقتصاد» ایران (تولید ناخالص داخلی) در دهه 1390 وضعیت نابسامانی را به ثبت رساندهاند.
آرمان ملی آنلاین - متوسط نرخ تشکیل سرمایه در این دهه منفی 6.8 درصد و متوسط نرخ رشد سالانه اقتصاد نیز نزدیک به صفر بوده است. در چنین شرایطی است که توجه به «رشد تولید» بیش از همیشه در کانون توجه قرار گرفته و رکن دوم شعار سال «مهار تورم، رشد تولید» به این مسئله اختصاص یافته است.
اگر چه میزان تورم مزمن دو رقمی اقتصاد ایران طی 5 دهه اخیر، ریشه در کسری بودجه مزمن دولتها دارد، اما در شرایط اقتصادی نرمال، تورم و تولید، دو روی یک سکه به شمار میروند، به گونهای که با افزایش تولید و عرضه کالا و خدمات، سطح عمومی قیمتها (تورم) نیز کاهش مییابد و از اینرو، رابطه مستقیمی میان این دو متغیر وجود دارد. به این ترتیب، بدیهی است که همزمان با حل کسری بودجه، افزایش تولید کالا و خدمات نیز روی کاهش تورم اثرگذار است.
شاخص رشد اقتصاد یا همان تولید ناخالص داخلی نشان دهنده میزان فعالیتهای تولیدی و خدماتی کشور در یک دوره یکساله است. در این حال، کارنامه نامطلوب رشد اقتصاد در دهه گذشته، نمایانگر این است که فعالیتهای تولیدی و خدماتی در دوره مورد نظر افزایش قابل توجهی نداشته است و شوربختانه سرمایههای پیشین (ابزار تولید و ماشین آلات) نیز دچار استهلاک شدهاند. این در حالی است که اقتصاد ایران از نظر «نیروی کار» و «مواد اولیه» در شرایط نسبتا مساعدی قرار دارد و در صورت فراهم آمدن برخی نرمافزارها در سطح کلان، با ابزارهای موجود تولید نیز میتواند در مسیر رشد و شکوفایی قرار گیرد و به عبارتی از محل افزایش بهرهوری عوامل موجود تولید تا حدی رشد یابد. در عین حال، رشد پایدار و رونق تولید کالا و خدمات نیازمند رشد ظرفیتها اعم از افزایش تعداد نیروی کار و بهرهمندی از فناوریهای نوین و طبعا افزایش «سرمایهگذاری مالی» است. در اینجا است که مسئله تأمین مالی تولید و خدمات از طریق نظام بانکی و بازار سرمایه اهمیت مییابد.
از این رو، بانک صادرات ایران با هدف حمایت از رشد تولید و خدمات، طی سال گذشته در کنار اعطای اعتبار و تسهیلات قابل توجه به بنگاههای تولیدی و خدماتی کشور، ساختارهای متعددی را برای تأمین مالی شرکتهای خرد، متوسط و بزرگ تدارک دیده است. «پترو صاد پلاس» و «بانکداری شرکتی» از جمله ساختارهای تازه تأسیس بانک صادرات ایران به شمار میرود که حمایت از تولید را در صدر اهداف خود قرار دادهاند و حتی در مواردی به کارآفرینان و شرکتها در حوزه سرمایهگذاری، مشاوره نیز ارائه میکنند.
به گزارش آمان ملی آنلاین به نقل از فارس، طرح جامع «پتروصاد پلاس» بانک صادرات ایران با هدف ارائه خدمات کامل تأمین مالی زنجیره تأمین به شرکتهای پتروشیمی و با تمرکز بر توانمندی بانک در ارائه تسهیلات انحصاری از طریق شعب خارج از کشور و همچنین شرکتهای ابزاری در زمستان سال گذشته رونمایی شد. همچنین اداره کل بانکداری شرکتی بانک صادرات ایران با هدف ارائه خدمات ویژه به مشتریان و واحدهای تولیدی بزرگ کشور در روزهای پایانی سال 1401 افتتاح شد. مأموریت ویژه این اداره، پاسخگویی سریع، متمرکز و منطبق با نیازهای تولیدکنندگان بزرگ و صنایع کشور و رفع دغدغههای تولید و اشتغال عنوان شده است.
ارسال نظر