افزایش نفوذ بیمه های آتش سوزی با میزان درآمد ارتباط مستقیمی دارد / ایران جزو 10 کشور اول در زمینه وقوع حوادث طبیعی است
دبیر کارگروه بیمه های آتش سوزی سندیکای بیمه گران گفت: افزایش نفوذ بیمه های آتش سوزی ارتباط مستقیم با میزان درآمد و افزایش آن دارد. این مسئله به این معناست که علی رغم آگاهی افراد به نیاز بیمه ای اما به دلیل مشکلات مالی و درآمدی بعضا از خرید بیمه نامه پرهیز می کنند.
آرمان ملی آنلاین - به گزارش روابط عمومی سندیکای بیمهگران ایران، علیرضا مقرب، دبیر کارگروه تخصصی بیمههای آتشسوزی سندیکای بیمهگران عنوان کرد: بیمه نامههای آتش سوزی پس از بیمه نامه های خودرو بیشترین آمار از نظر تعداد بیمهنامه را در کشور ما به خود اختصاص داده است. در همین راستا در حوزه بیمههای اموال نیز خودرو در رتبه اول تعداد بیمه نامه و سپس آتش سوزی در جایگاه دوم قرار دارد.
مقرب افزود: از نظر حق بیمه نیز سهم بیمه های آتش سوزی از بازار بیمه کشور 6/4 درصد است که تقریبا در طول چند سال گذشته میتوان گفت بازار در این بخش تغییر زیادی نداشته و علی رغم شرایط بیماری کویید، تحریمها و همچنین شرایط نامساعد اقتصادی سهم بازار حفظ شده است.
وی با بیان اینکه گستردگی و تنوع بیمه آتش سوزی بسیار زیاد است، گفت: حوزه فعالیت و دامنه پوشش این بیمه بسیار گسترده است و از منازل مسکونی، اداری و تجاری گرفته تا واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی و حتی حوزه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی نسبت به ارائه خدمات بیمهای اقدام میکنند.
دبیر کارگروه بیمههای آتشسوزی سندیکای بیمهگران گفت: بیمه های آتش سوزی نقش بسیار زیادی در حفظ و صیانت از سرمایه های ملی دارند مخصوصا در زمانهایی که دچار مشکلات بسیاری هستیم. همین مسئله باعث میشود تا تأمین نیاز بسیاری از حوزه های اقتصادی از سوی داخل تأمین شود و نیازی به واردات نداشته باشیم. پوشش های بیمهای میتواند وضعیتی را به وجود بیاورد تا در قبال تهدیدات بسیاری صاحبان صنعت بتوانند منابع مالی خود را تأمین و در صورت بروز مشکل خسارات آن را جبران کنند.
مقرب با بیان اینکه کشور ما در حوزه های بیمهای بسیار فعال است و تقریبا تمامی پوشش های بیمهای را که امروز در دنیا در حوزه آتش سوزی وجود دارد در سطح کشور نیز ارائه میشود، گفت: در همین راستا حدود 24 خطر اضافه به جز خطرات اصلی ( آتش سوزی، صاعقه و .. ) میتواند تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار بگیرد. همین مسئله ضرورت توجه بیشتر شهروندان به این بیمه نامه را چند برابر میکند.
وی با اشاره به قوانین بورسی اظهار کرد: از الزامات ورود شرکتها به بورس داشتن بیمه نامه مکفی میتوان اشاره کرد و در حال حاضر کلیه شرکتها و سازمان های پذیرفته شده در بورس از این قاعده تبعیت میکنند.
دبیر کارگروه بیمههای آتشسوزی سندیکای بیمهگران با اشاره به حوادث طبیعی رخ داده در این چند وقت اخیر همچون زلزله در استان های غربی، سیل در استان های شمالی و زلزله خوی، عنوان کرد: اتفاقات رخ داده نشان داد کشور ما در زمینه پوشش بیمهای بسیار فعال است و حتی در راستای تحت پوشش قرار دادن مناطق روستایی دور افتاده نیز فعالیت های خوبی صورت گرفته است. از سوی دیگر فعالیت صندوقهایی همچون صندوق حوادث طبیعی را میتوان بسیار مثبت قلمداد کرد.
مقرب اضافه کرد: در این زمان کشور ما جزو 10 کشور اول در زمینه وقوع حوادث طبیعی محسوب میشود به همین دلیل شرکت های بیمه با حضور پررنگ و موثر خود نفش بسزایی در جبران خسارت های مرتبط ایفا میکند. ضمن آنکه از سال 99 با تصویب مجلس شورای اسلامی صندوق حوادث طبیعی نیز تحت نظارت بیمه مرکزی در جهت جبران بخشی از این خسارتها وارد میدان شده است.
وی با اشاره به این که انواع پوشش های بیمهای برای افراد با سطح درآمد متفاوت موجود است، گفت: این مسائل نشان میدهد که در کشور ما عزم راسخی در این زمینه وجود دارد و صنعت بیمه تلاش فراوانی در جهت برخورداری آحاد جامعه از پوشش های بیمهای مناسب، فراگیر، جامع و ارزان انجام میدهد.
مقرب گفت: امروزه به جرات میتوانیم بگوییم با تلاش های صورت گرفته از سوی بیمه مرکزی، سندیکای بیمه گران، شرکت های بیمه و شبکه فروش، نسبت به گذشته سطح آگاهی مردم نسبت به نقش بیمه در رفاه زندگی افزایش یافته است. هرچند بین میزان درآمد خانوادهها در نفوذ بیمه و برخورداری از بیمه نامه های آتش سوزی منازل ارتباط مستقیمی وجود دارد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه سازمان های حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، نیروهای مسلح، سازمانها و مراکز دولتی و خصوصی فراوانی نیز در بیمه کردن بخشی از سرمایه های افراد تحت پوشش و همکار خود مشارکت ارزندهای داشتند. در همین راستا بررسیها نشان میدهد افزایش نفوذ بیمه های آتش سوزی ارتباط مستقیم با میزان درآمد و افزایش آن دارد. این مسئله به این معناست که علی رغم آگاهی افراد به نیاز بیمهای اما به دلیل مشکلات مالی و درآمدی بعضا از خرید بیمه نامه پرهیز میکنند.
دبیر کارگروه بیمههای آتشسوزی سندیکای بیمهگران گفت: خوشبختانه امروز در بخش های صنعتی نیز با مشکل خاص بیمهای مواجه نیستیم البته شاید با موضوع عدم به روز رسانی در این حوزه مواجه شویم اما از نظر نفوذ بیمهای واحدهای صنعتی مشکل جدی مشاهده نمیشود.
وی با بیان اینکه قالب انتظار و چالش های صنعت بیمه در این زمان در حوزه سرمایه های خرد است، تصریح کرد: این سرمایهها متعلق به مردم عادی است و لازم است به این بخش توجه شود. در همین راستا و با وجود همه خدماتی که شرکت ها، نهادها و سازمانها ارائه میکند سهم پوشش بیمهای مناطق مسکونی کشور ما نسبت به کل واحد های مسکونی در حد انتظار نبوده ده درصد بیشتر نیست. ضمن آنکه در این بخش با موضوع عدم کفایت سرمایه نیز مواجه هستیم.
مقرب عنوان کرد: پوشش های که قانون برای صندوق حوادث طبیعی در نظر گرفته مربوط به حوادث و اتفاقات طبیعی است و حوادث عادی شامل آن نمیشود به عنوان مثال تنها در صورت بروز پدیده سیل، زلزله، ریزش کوه و حوادث از این دست میتوان به سراغ این صندوق رفت. تأمین سرمایه این صندوق نیز بر اساس اساسنامه و حق بیمههایی که منظور شده با مشارکت مردم و دولت بر مبنای کسر هزینه از قبوض برق شهروندان انجام میشود. سقف پرداخت خسارت آن هم در سال 1401 مبلغ 40 میلیون تومان است.
وی تصریح کرد: خدمات شرکت های بیمهای و صندوق حوادث طبیعی در مناطقی مانند روستاهای دور افتاده نیز به خوبی ارائه میشود اما سرمایه های بیمهای مکفی نمیباشد و صنعت تلاش میکند تا با ارائه اطلاعات لازم و توجیه شهروندان نسبت به تأمین سرمایه مناسب با ارائه پوشش های تکمیلی اقدام نماید. البته صندوق حوادث طبیعی نیز در تلاش برای افزایش سقف تعهدات خود است.
دبیر کارگروه بیمههای آتشسوزی سندیکای بیمهگران افزود: وقوع دو زلزله اخیر در ترکیه و سوریه و بررسی حوادث طبیعی در جهان نشان میدهد دولتها هر چقدر هم از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار باشند باز هم در جبران این حوادث با مشکل مواجه میشوند. در همین راستا طبیعی است که صندوق های حمایتی وارد فضای بیمهای کشورها شوند. به همین دلیل باید فعالیت صندوق های ویژه مورد توجه قرار بگیرد و حمایت های لازم از سوی دولت با مشارکت حدی مردم در دستور کار قرار بگیرد. خوشبختانه این مهم با وجود صندوق های مشابه قبلی از گذشته در کشورمان فعالیت مناسبی داشته و امید است در آینده شاهد تقویت بیشتر صندوق های جبران خسارت در کشور باشیم.
مقرب گفت: صندوق حوادث طبیعی یکی از تجربه های موفق در زمینه فعالیت صندوق های قبل از آن همانند صندوق جبران خسارت های کشاورزی و بدنی که سال هاست در حال فعالیت هستند، محسوب میشود.
وی با اشاره به ردیف های پوششی متناسب با نیاز روز شهروندان تصریح کرد: پوشش های بیمهای همچون خطرات ناشی از گاز هم داریم، در این زمینه خسارات مالی و جانی تحت پوشش قرار گرفتهاند. در همین راستا شرکت ملی گاز با همکاری شرکت های بیمهای با کسر هزینهای از قبوض گاز شهروندان خسارت های ناشی از این گونه حوادث را جبران میکند و یا اینکه وزارت نیرو نیز با اقدامی مشابه در زمان بروز مشکلات ناشی از خطرات برق همچون نوسانات جریان برق که باعث آسیب دیدن وسایل برقی شهروندان میشود، خسارت های وارده را جبران میکند.
ارسال نظر