خبری از تزریق واکسن به کارمندان بانک نیست
اگرچه کارمندان بانکها به دلیل تردد زیاد مردم، با ریسک بالای ابتلا به کرونا مواجه هستند اما مسئولان نظام بانکی برای در اولویت تزریق واکسن قرارگرفتن این گروه هیچ گونه پیگیری انجام ندادهاند.
آرمان ملی آنلاین -از ابتدای شیوع ویروس کرونا خبرهای زیادی نسبت به ابتلای کارمندان نظام بانکی به ویروس کرونا منتشر شد که در نهایت، آمار جانباختگان ناشی از ابتلای به این ویروس ناشناخته، نظام بانکی را رکوردار تلفات در میان مشاغل دولتی مینمود. در واقع، در ابتدای شیوع این بیماری، دولت کمترین تدابیر را برای محافظت از کارمندان نظام بانکی در نظر گرفته بود و همین امر باعث شد تا تعداد تلفات این بخش از اقتصاد ایران به شدت بالاتر از سایر بخشها باشد.
در روزهای ابتدایی شیوع این ویروس، نه گاردهای حفاظتی برای کارمندان نظام بانکی در نظر گرفته شده بود؛ نه توزیع ماسک و الکل میان آنها به خوبی صورت میگرفت و همین امر باعث شد تا در مراحل ابتدایی، مقامات مسئول در بانک مرکزی و نظام بانکی، خبرهای مکرری از فوت کارکنان نظام بانکی بدهند.
به مرور زمان، اگرچه تمهیداتی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در نظام بانکی اندیشیده شد، اما به هر حال باز هم سطح پایین اجرای پروتکلهای بهداشتی از یک سو و نبود فرهنگ استفاده از بانکداری الکترونیکی و نبود زیرساختها بسیاری از کارکنان نظام بانکی را در معرض ابتلای به این ویروس قرار داد.
تمهیدات نظام بانکی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در سال ۱۴۰۰ چه بود؟
بر اساس اعلام بانک مرکزی و بخشنامهای که اسفندماه سال گذشته برای اجرا در سال ۱۴۰۰ به نظام بانکی ابلاغ شد، علاوه بر اینکه سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی از مبدا هر کارت به ۱۰۰ میلیون ریال در هر روز افزایش یافت، میزان کارمزد انتقال وجه بیش از ۳۰ میلیون ریال به صورت پلکانی لحاظ گردید؛ ضمن اینکه سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداختسازها از ۱۰ میلیون ریال به ۳۰ میلیون ریال با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم کارت انجامدهنده تراکنش قابل افزایش عنوان شد.
از سوی دیگر، بانک مرکزی اعلام کرد که با توجه به خطرات ناشی از سوءاستفادههای احتمالی در صورت عدم اعمال کنترل فوق، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست و البته اعلام شد که در صورت پیوستن بانکها و پرداختسازها به هاب فناوران مالی این سقف میتواند تا مبلغ ۵۰ میلیون ریال افزایش یابد.
در عین حال، بر اساس این بخشنامه، امکان تمدید تاریخ انقضای کارتهای بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری تا پایان سال ۱۴۰۰ و به مدت یک سال بلامانع اعلام شده و قرار بر این شد که اقدامات لازم برای احراز هویت غیر حضوری و اطلاعرسانی به مشتریان اندیشیده شود. همچنین سقف صدور کارت هدیه به صورت موقت به ۲۰ میلیون ریال افزایش یافت.
بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که فرآیندهای افتتاح حساب و دریافت تسهیلات در راستای کاهش زمان حضور مشتریان در شعب اصلاح شود و مشتریان بتوانند تمام اقدامات لازم نظیر تکمیل فرمها را به صورت غیرحضوری انجام دهند و پس از مراجعه حضوری صرفاً برای احراز هویت و با صرف حداقل زمان در کوتاهترین زمان ممکن امور مربوط به انجام رسد.
خبری از تزریق واکسن به کارمندان نظام بانکی نیست
در این میان اگرچه علیرغم اعلام این دستورالعملها و تمهیداتی که دولت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در نظام بانکی اندیشید، اما همچنان کارمندان نظام بانکی معتقدند که درصد ابتلاء به این ویروس در شعب بسیار بالا است و بسیاری از کارمندان برای بار چندم مبتلا شدهاند.
یکی از کارمندان نظام بانکی میگوید: اگرچه بسیاری از کارمندان در پیکهای اول و دوم شیوع ویروس کرونا در نظام بانکی مبتلا به ویروس کرونا شدند؛ اما اکنون همچنان روند ابتلاء ادامه دارد و به دلیل مراجعات گسترده مردم به شعب، باز هم درصد ابتلاء بسیار بالا است.
وی میافزاید: پروتکلهای بهداشتی در شعب کمتر اجرا میشود و نظارت کمی صورت میگیرد که افراد بدون ماسک در شعب حضور نیابند یا اینکه الکل و ماسک در شعب موجود باشد؛ اما اکنون این طور نیست و در شعب پایتخت به نسبت سایر شهرها پروتکلها بیشتر رعایت شود؛ اما همکاران در شهرستانها خبر از عدم رعایت پروتکلها داده و از نبود نظارتها نگران هستند.
این کارمند نظام بانکی میگوید: هیچ خبری از ثبت نام برای تزریق واکسن کرونا نیست و تاکنون این موضوع جدی پیگیری نشده است و همکاران در بانک مرکزی نیز از روند اجرایی کار و در اولویت قرار گرفتن کارمندان نظام بانکی در تزریق واکسن کاملاً بی اطلاع هستند.
یکی دیگر از کارمندان نظام بانکی میگوید: در ایام واکسن زدن، نام بسیاری از گروههای دولتی در فهرست افراد حائز اولویت برای تزریق واکسن برده شد و واکسن هم برای آنها تزریق گردید؛ اما نه تنها نامی از کارمندان نظام بانکی برده نشد؛ بلکه فراموش شدند؛ ضمن اینکه اطلاعات ما نشان میدهد که هیچیک از مدیران شعب برای دریافت واکسن برای همکاران خود نامه نگاری با ستاد ملی کرونا نداشتهاند.
وی افزود: مدیران بانکها باید برای در خواست واکسن کارکنان شعباتی که با مردم بیشترین ارتباط را دارند، به ستاد ملی کرونا ارائه میکردند تا کارکنان نظام بانکی نیز مانند خادمان و خدمتگزاران شهری همچون رفتگران، رانندگان اتوبوسها و تاکسیها در الویت دریافت واکسن قرار گیرند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از مهر، این کارمند نظام بانکی ادامه میدهد: تماسهای زیادی با ستاد ملی کرونا برقرار شده است؛ اما اعلام میشود که مدیران ارشد نظام بانکی هیچ نامه نگاری برای دریافت واکسن برای کارکنان نظام بانکی نکردهاند و این جای تعجب و تأسف دارد.
ارسال نظر