اطلاعیه مهم آموزش و پرورش صادر شد
مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات این وزارتخانه برای تأمین مسکن فرهنگیان گفت: مسکن یکی از مطالبات جدی فرهنگیان در سراسر کشور است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین؛ مهدی نیکفر؛ مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات این وزارتخانه برای تأمین مسکن فرهنگیان گفت: مسکن یکی از مطالبات جدی فرهنگیان در سراسر کشور است. در این راستا، کارگروه مسکن در وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده و پیشنویس یک تفاهمنامه تهیه شده است. این پیشنویس پیشتر به امضای معاونان وزرای راه و شهرسازی و آموزش و پرورش رسیده بود، اما به دلیل تغییر دولت و نهایی نشدن آن در دوران شهید رئیسی، مجدداً در دستور کار قرار گرفته است.تفاهمنامه جدید در کارگروه مسکن وزارت آموزش و پرورش تهیه شده و در صورت نهایی شدن، به امضای وزرای راه و شهرسازی و آموزش و پرورش خواهد رسید. ما معتقدیم با حل این مسئله، مشکل اصلی متقاضیان مسکن در کشور نیز برطرف خواهد شد. برای این منظور، سه نیاز اساسی داریم:
زمین: پیشنهاداتی برای تأمین زمین ارائه شده است.
ساخت: از ظرفیت هلدینگ ساختمانی صندوق ذخیره فرهنگیان، شرکتهای تابعه آن و تعاونیهای مسکن فعال فرهنگیان استفاده خواهیم کرد.
تسهیلات بانکی: قصد داریم تسهیلات بانکی را هدفمند کرده و آنها را به سمت خرید و تأمین مسکن هدایت کنیم.
زمینهای مازاد برای ساخت مدرسه یا مسکن فرهنگیان؟
نیکفر در پاسخ به این پرسش که زمینهای شناساییشده توسط وزارت آموزش و پرورش در کدام مناطق قرار دارند، گفت: مسکن و مدرسه بهطور همزمان مورد توجه قرار دارند. آموزش و پرورش زمینهای قابل عرضه ندارد، اما نمیتوان به تمامی زمینها برای ساخت مسکن یا مدارس اتکا کرد، زیرا برخی در مناطق روستایی یا مکانهایی هستند که مناسب برای ساخت مسکن نیستند. در حال حاضر، وزارت در تلاش است زمینهای قابل استفاده را شناسایی کند.
وی ادامه داد: باید ادارات کل آموزش و پرورش استانها را ترغیب کنیم تا زمینهای قابل عرضه را معرفی کنند. نگرانیهایی وجود دارد که زمینهای مازاد برای مولدسازی به ساخت مسکن فرهنگیان اختصاص نیابد. وزارت راه و شهرسازی باید به ما کمک کند تا زمینهای شناساییشده بر اساس تفاهمنامه در اختیار فرهنگیان قرار گیرد. این اقدام میتواند رغبت ادارات کل را برای معرفی زمینها افزایش دهد.
غیرفعال شدن سامانه ثبت تقاضای مسکن
در پاسخ به پرسشی در مورد وعدهها و آمارهای پیشین در خصوص ساخت مسکن فرهنگیان، نیکفر توضیح داد: نیازها و تعداد افراد ثبتنامشده در سامانه وزارت راه و شهرسازی احصا شده، اما سامانه ثبت تقاضای مسکن از بیش از دو سال پیش غیرفعال شده است و بسیاری از متقاضیان، بهویژه نیروهای جدید، قادر به ثبتنام نیستند.
وی افزود: فرهنگیان فاقد مسکن به سه دسته تقسیم میشوند:
۱. افرادی که در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبتنام کردهاند و فرم ج آنها سبز است.
۲. متقاضیانی که به هر دلیلی نتواستهاند ثبتنام کنند.
۳. فرهنگیانی که نیاز به تعویض مسکن دارند، مانند افرادی که در آغاز زندگی مسکن کوچکتری خریداری کرده و اکنون به خانهای بزرگتر نیاز دارند.
۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن
نیکفر با اشاره به اینکه ۳۸ درصد از فرهنگیان نیاز به مسکن دارند، افزود: این موضوع به دستگاههای ذیربط اطلاع داده شده است. برخی پروژههای مسکن که پیش از این توسط صندوق ذخیره و تعاونی مسکن فرهنگیان آغاز شده، در حال پیشرفت با درصدهای متفاوت هستند.
ارسال نظر