خبر بنزینی تاجگردون با طعنه به امیرحسین ثابتی / عکس
وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای قطری خود گفت: «هیأت مذاکره کنندگان آمریکا، قطر، مصر و اسرائیل در روزهای آینده با یکدیگر دیدار و درباره توافق تبادل اسرا و آتشبس گفتوگو خواهند کرد.»
بنه گزارش آرمان ملی آنلاین ؛«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که اکنون در ادامه سفر منطقهای خود به غرب آسیا در دوحه به سر میبرد، پس از دیدار با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و رایزنی درباره تحولات منطقه همچون جنگ غزه و لبنان، با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه و نخست وزیر قطر دیدار و نشست خبری مشترک برگزار کرد.
بلینکن روز پنجشنبه و در نشست خبری مشترک خود با همتای قطری خود اظهار داشت: «از قطر بابت ایفای نقش خود بهعنوان شریک آمریکا و تلاشهای آن برای آوردن صلح، امنیت و پیشرفت به منطقه تشکر میکنم. قطر در بازگرداندن اسرا به خانه، پایان دادن به جنگ در غزه و ایجاد آیندهای بهتر برای ساکنین غزه نقش غیرقابل انکاری بازی کرده است. امروز نیز درباره آتشبس در غزه و بازگرداندن اسرا رایزنی کردیم.»
وزیر امور خارجه آمریکا که در یازدهمین سفر منطقهای خود به غرب آسیا به سر میبرد، مدعی شد: «تلاشها برای دستیابی به آتشبس در غزه تا حدی به بررسی رویکرد حماس پس از مرگ (شهادت) السنوار (رهبر سیاسی حماس) بستگی دارد.»
ادعای بلینکن و تلاش او برای نشان دادن مقاومت فلسطین بهعنوان یکی از موانع دستیابی به آتشبس در غزه، درحالی است که به اذعان روزنامه واشنگتن پست، این «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی است که بارها با مطرح کردن خواستههای جدید مانع توافق آتشبس در غزه شد.
از طرفی، بلینکن درحالی رویکرد حماس پیرامون آتشبس را نامعلوم جلوه میدهد که پیشتر یکی از رهبران جنبش حماس تاکید کرد که شروط این جنبش برای مذاکرات آتشبس پس از شهادت یحیی السنوار هرگز تغییر نخواهد کرد.
امکان احیای مذاکرات آتشبس غزه
با این وجود، وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه نشست خبری خود گفت: «درباره گزینههای مناسب برای بهرهبرداری از این لحظه صحبت کردهایم و انتظار دارم که مذاکرهکنندگان ما در روزهای نزدیک مذاکرات خود را دوباره آغاز کنند.»
او افزود: «گفتوگو درباره آینده غزه و ایجاد طرحی مشخص برای فردای غزه مهم است تا نیروهای اسرائیل از این منطقه خارج شده و حماس بر این باریکه حکمرانی نکند و فلسطینیان، تحت راهبری رهبری فلسطینی آینده خود و غزه را بازسازی کنند.»
بلینکن درحالی خواستار عدم حکمرانی حماس بر غزه و «بازسازی زندگی فلسطینیان تحت راهبری رهبری فلسطینی» است که فلسطینیان حماس را بهعنوان رهبر خود در غزه انتخاب کردند و طبق نظرسنجیهای منتشر شده، محبوبیت این جنبش در غزه و کرانه باختری رو به افزایش است.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه مدعی تدوین برنامههای متعدد از سوی آمریکا پیرامون بازسازی غزه شد و گفت: «اکنون همه کشورها باید تصمیم بگیرند که حاضر هستند دقیقا چه نقشی برای دستیابی به صلح در غزه ایفا کنند.»
اسرائیل به اهداف خود رسیده است!
او افزود: «همانطور که پیشتر گفتم، اسرائیل به اهداف راهبردی خود در غزه رسیده است. با نابودی حماس و اجرای عدالت علیه رهبران این گروه و عاملان حمله هفتم اکتبر از جمله السنوار به اهداف خود رسیده است. در همین راستا زمان تلاش برای دستیابی به آتشبس در غزه و آزادی اسرا فرا رسیده است.»
بلینکن در ادامه با اشاره به بحران انسانی در غزه مدعی شد: «باید به شرایط بحرانی در غزه، زجری که کودکان، زنان و فلسطینیان در غزه تجربه میکنند اشاره کرد. آمریکا بهعنوان بزرگترین کمک کننده به آوارگان فلسطینی بسته بشردوستانه تازهای به ارزش ۱۳۵ میلیون دلار به غزه کمک خواهد کرد.»
فرار رو به جلوی بلینکن و بزرگ جلوه دادن کمکهای بشردوستانه آمریکا به آوارگان فلسطینی در غزه درحالی است که طبق آمارهای ارائه شده از سوی خبرگزاری «آسوشیتدپرس» آمریکا در یک سال گذشته دستکم ۱۷.۹ میلیارد دلار برای کمک نظامی به رژیم صهیونیستی و مجموعا بیش از ۲۲ میلیارد دلار برای مداخلاتش در غرب آسیا هزینه کرده است و بدون حمایت آمریکا، جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ممکن نبود و بحران انسانی کنونی در غزه شکل نمیگرفت.
با این وجود، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «از هفتم اکتبر سال گذشته، کمکهای بشردوستانه آمریکا به فلسطینیان در غزه، کرانه باختری و منطقه به ۱.۲ میلیارد دلار رسیده است.»
او تصریح کرد: «ارسال کمک بشردوستانه به غزه کافی نیست، بلکه رسیدن این بستهها به فلسطینیان مهم است و من و لوید آستین (وزیر دفاع آمریکا) نامهای به همتایان اسرائیلی خود نوشتیم و خواستار بهبودی وضعیت انسانی در غزه شدهایم.»
بلینکن مدعی شد: «فهرستی از درخواستهایمان را ارائه کردهایم و روزانه آنها را دنبال میکنیم. پیشرفتهایی صورت گرفته است اما همچنان این اقدامات کافی نیست و به اقدامات خود برای دستیابی به اهداف خود ادامه خواهیم داد.»
آمریکا از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه به تشدید تنشها در منطقه اشاره و در اظهاراتی خصمانی علیه ایران گفت: «نگران درگیری گستردهتر با ایران هستیم. پس از حمله موشکی مجدد ایران علیه اسرائیل، احتمال تشدید تنشها بالاست. آمریکا از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند.»
منظور بلینکن از حمله موشکی ایران، عملیات «وعده صادق ۲» است. ایران ۱۰ مهر (اول اکتبر) طی عملیات وعده صادق ۲ به اقدامات متجاوزانه و تروریستی رژیم صهیونیستی در ترور و به شهادت رساندن «اسماعیل هنیه» رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس در تهران که از سوی ایران نقض حاکمیت ملی ایران و تروریسم برونمرزی تلقی شده بود، ترور و به شهادت رساندن «سید حسن نصرالله» دبیرکل پیشین حزبالله لبنان و سردار «عباس نیلفروشان» مشاور ارشد نظامی ایران در لبنان طی حملات به جنوب این کشور، پاسخ داد.
مقامات ایران تاکید کردهاند که در صورت هرگونه اقدام متجاوزانه دیگری از سوی رژیم صهیونیستی و متحدان آن علیه ایران، زیرساختهای این رژیم و منافع متحدانش در منطقه هدف مشروع حملات نظامی ایران قرار خواهد گرفت.
با این وجود بلینکن در ادامه نشست خبری خود به اظهارات خصمانه خود علیه ایران ادامه داد و مدعی شد: «ما در حال همکاری نزدیک با اسرائیل هستیم تا مانع تکرار اقدامات مشابه از سوی ایران شود و مطمئن شویم که هرگونه اقدام اسرائیل در واکنش به حمله موشکی ایران، به چرخه تشدید تنشها دامن نزند.»
او همچنین مدعی شد: «در حال همکاری با شرکایمان در منطقه هستیم تا به ایران اعلام کنیم که هرگونه حمله به اسرائیل، عواقب گستردهای علیه منافع ایران خواهد داشت. خطر وقوع جنگ گستردهتر بالاست و همین مسئله باعث شده تا برای جلوگیری از این مسئله مصممتر باشیم.»
حملات اسرائیل نباید به نبرد طولانی تبدیل شود
بلینکن در ادامه به جنگ لبنان پرداخت و مدعی شد: «در گفتوگو با نخست وزیر قطر، تحولات لبنان را نیز بررسی کردیم. همزمان با عملیات اسرائیل برای حذف تهدیدات علیه خود و مردمان خود در مرز اسرائیل با لبنان، آمریکا همواره تأکید کرده که این عملیات نباید به نبردی طولانی تبدیل شود و اسرائیل باید اقدامات لازم برای جلوگیری از تلفات غیرنظامی، خطرآفرینی علیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل یا ارتش لبنان را انجام دهد.»
او مدعی شد: «همین لحظه در تلاش برای دستیابی به راهکاری دیپلماتیک در لبنان و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل و بازگشت غیرنظامیان لبنانی و اسرائیلی به خانههای خود هستیم.»
بلینکن در ادامه اظهار داشت: «آمریکا در تلاش است تا با حمایت از موسسههای لبنانی، این کشور را از چنگال حزبالله نجات دهد.»
او ادامه داد: «ما به حمایت از احزاب سیاسی لبنانی برای پر کردن جای خالی رئیس جمهور در این کشور ادامه میدهیم.»
اذعان بلینکن به خواست آمریکا برای تغییر ساختار قدرت در لبنان درحالی است که حزبالله لبنان بارها آمریکا را به مداخله در روند انتخابات ریاست جمهوری این کشور و هدف قرار دادن وحدت ملی لبنانیها متهم کرده است. به گفته مقاومت لبنان، مداخلات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری، روند انتخابات را پیچیده و وحدت ملی را تهدید میکند.
پیشتر هم یک رسانه صهیونیستی، از ایده رژیم اشغالگر برای تضعیف حزبالله با برگزاری انتخابات در لبنان پرده برداشت.
شبکه عبری «کان» در این باره فاش کرد که مقامات رژیم صهیونیستی از مقامات آمریکایی خواستهاند تا از طریق قطر، انتخابات جدید در لبنان را برای تضعیف قدرت حزبالله لبنان تبلیغ کنند.
بلینکن در آخر نشست خبری خود مدعی تلاشهای آمریکا برای دستیابی به صلح و ثبات در منطق شد.
ارسال نظر