| کد مطلب: ۱۰۹۷۷۹۵
لینک کوتاه کپی شد

اتصال بیش از ۶۰۰۰ روستا به اینترنت

با اقدامات انجام شده طی دو سال گذشته و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و طبق آخرین آمار رسمی، تاکنون بیش از ۶۰۰۰ روستا به اینترنت متصل شده‌اند و دسترسی حدود ۲۰۰۰ روستای باقی مانده تا پایان سال فراهم می شود.


اتصال بیش از ۶۰۰۰ روستا به اینترنت

به گزارش آرمان ملی آنلاین و به نقل از ایسنا، در دنیای آینده تمام زندگی مردم بر مدار دیجیتال پیش خواهد رفت و در چنین شرایطی کشورهایی که دارایی دیجیتال نداشته باشند از صحنه جغرافیایی دیجیتال دنیا حذف خواهند شد. در این روند یکی از طرح‌هایی که می‌تواند روند دیجیتالی شدن را تسریع کند، اتصال روستاها به اینترنت و در سطح وسیع‌تر اتصال به شبکه ملی اطلاعات است چراکه یکی از مهم‌ترین اهداف این شبکه برقراری عدالت اجتماعی با اتصال روستاها به اینترنت عنوان شده استو در این راستا یکی از وعده‌های وزیر ارتباطات در سال ۱۴۰۰، دسترسی تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پر سرعت بود.عمده روستاهایی که پوشش اینترنت در آنها برقرار شده است، جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساخت‌هایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بوده‌اند که این موضوع هم سختی و هم هزینه اجرای پروژه را به طرز قابل توجهی افزایش داده است. با اقدامات انجام شده در دو سال گذشته و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، بنابر آخرین آمار اعلامی تاکنون بیش از ۶۰۰۰ روستا به اینترنت متصل شده اند و حدود ۲۰۰۰ روستای باقی مانده تا پایان سال دسترسی به اینترنت برایشان فراهم می شود. البته در کنار شبکه ملی اطلاعات، خدمات اینترنت ماهواره‌ای هم با هدف تقویت و توسعه زیرساخت ارتباطی کشور بویژه در مناطق صعب‌العبور و ارائه سرویس مقرون به صرفه و باکیفیت در مناطق روستایی و دور افتاده، می تواند در پیشبرد این هدف مهم تأثیر گذار باشد.

ارتقا و توسعه ارتباطات سیار در ۲ روستای اندیکا

در این راستا و به دنبال توسعه ارتباطات و رعایت عدالت ارتباطی، طی یک ماه گذشته روستاهای بسیاری به اینترنت دسترسی پیدا کردند. مدیر مخابرات منطقه خوزستان چندی پیش اعلام کرد با نصب و راه‌اندازی تکنولوژی نسل سه در دکل یک اپراتور تلفن همراه روستاهای شاهزاده عبدالله و همیشه بهار در شهرستان اندیکا زیر پوشش اینترنت پرسرعت قرار گرفتند و از آن بهره‌مند شدند. به گفته این مقام مسئول پس از به‌روزرسانی و وارد مدار شدن این سایت در شبکه ارتباطی اپراتور اول تلفن همراه، ساکنان روستای شاهزاده عبدالله، جاده مواصلاتی و مناطق و روستاهای اطراف و نزدیک، از نعمت اینترنت پرسرعت برخوردار شدند و مشترکین نیز خدمات دولت الکترونیک و تبادل اطلاعات دیتایی صوت و تصویر را با سرعت بالا تجربه می‌کنند.

اتصال همه روستاهای بالای بیست خانوار در قم

دولت سیزدهم از ابتدای استقرار سعی داشته است گام‌های موثری را با هدف ثبات‌بخشی در عرصه‌های مختلف بردارد و امروز با گذشت ۲.۵ سال از روی کار آمدن این  دولت پروژه‌های بسیاری در قم به ثمر رسیده است که می توان به موفقیت در پروژه های ارتباطی اشاره کرد. در این رابطه مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قم هم راه اندازی پنج سایت ارتباطی نسل پنجم را در سطح شهر قم مورد توجه قرار داد و گفت استان قم به لحاظ اتصال همه روستاهای بالای بیست خانوار آن به اینترنت پر سرعت و شبکه ملی اطلاعات به‌ عنوان تنها استان با صد درصد پوشش در کشور است.

سرمایه‌گذاری ۸۸ میلیاردی بخش خصوصی

در نمونه دیگر استان همدان۱۰۷۲ روستا دارد که تا ابتدای امسال، ۸۲۱ روستا به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل شده است، تلاش می شود تا سال ۱۴۰۳، جمعیت همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان همدان، دست‌کم به شبکه اینترنت همراه نسل سه (۳G) متصل شوند.مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری همدان به تازگی در این زمینه اعلام کرده است در دولت سیزدهم اتصال ۱۰۷ روستای دیگر استان همدان با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد ریال به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت به آنها ابلاغ شده است: از این تعداد در سال‌ جاری تجهیزات مربوط به ۲۹ روستا نصب و بهره‌برداری شده است و تا خرداد ۱۴۰۳ نیز تجهیزات ارتباطی روستای باقی مانده نصب می‌شود. با اجرای پروژه‌های ابلاغی از سوی دولت، بیش از ۹۸ درصد روستاهای استان با اعتبارات بودجه ۱۴۰۲ به اینترنت پهن باند مجهز می‌شوند.

 اتصال ۱۵ روستای راور به اینترنت پرسرعت در دولت سیزدهم

همچنین فرماندار راور از بهره‌برداری ۶۲ طرح با اعتباری بالغ بر ۴۵۵ میلیارد و ۲۷۶ میلیون تومان در دهه فجر در این شهرستان خبر داد. فرماندار راور سخنانش تأکید کرد دولت سیزدهم در راستای گسترش پوشش اینترنت پرسرعت روستایی طی یک سال گذشته از محل منابع وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعداد سه سایت جدید اینترنت نسل چهارم نصب و راه‌اندازی و شش سایت موجود را از تکنولوژی نسل دوم به نسل چهارم ارتقاء داده است. به گفته وی با این اقدام، ۱۵ روستای شهرستان راور با مجموع ۱۳۴۶ خانوار  به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و ۳۵۲ میلیارد ریال در این زمینه هزینه شده است.

 

منبع : ايسنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار