«آرمان ملی» به بررسی دلایل کاهش قیمت طلا میپردازد؛
بریکس طلا را هم از سکه انداخت / بازار چنگی به دل نمیزند
آرمان ملی : تحولات سیاسی اخیر در کشور از برجام تا شانگهای و بریکس در روزهای اخیر باعث تغییرات اقتصادی در کشور شده است که تحلیلگران درباره ثبات و پایداری آن نظرات مختلفی را ارائه دادند، هرچند نظر غالب بر این است که سلطه دلار بر اقتصاد جهان و مبادلات تجاری کاهش مییابد، اما کارشناسان نیز با تکیه بر همین شاخصهای معتقدند با توجه به نقش موثر دلار بر دیگر بازارها به ویژه بازار سکه و دلار، شاهد ثبات و پایداری این بازار در ماههای آینده خواهیم بود.
از سوی دیگر تحلیلگران بینالمللی معتقدند بریکس میتواند دلار آمریکا را با طلا پایین بیاورد که بر اساس اخبار منتشره بلوک بریکس در حال انباشت طلا با سرعت زیاد با انگیزهای برای مقابله با دلار آمریکاست. از سوی دیگر شورای جهانی طلا گزارشی منتشر کرد که نشان میدهد چین در سال 2023، 102 تن طلا خریداری کرده است. همچنین روسیه 31. 1 تن از این فلز گرانبها را خریداری کرده است، در حالی که هند 2. 8 تن در ذخایر طلای خود ذخیره کرده است، بنابراین اگرچه این تحولات در سطح جهانی کوچک به نظر میرسد اما میتواند نقطه عطفی برای دلار آمریکا باشد.
تاثیر تحولات سیاسی در بازار طلا و ارز
محمد کشتی آرای تحلیلگر بازار ارز و طلا در این خصوص به «آرمان ملی» گفت: بازار طلا به دلیل قرار گرفتن در ماههای محرم و صفر از ثبات نسبی برخوردار است و تقاضا نیز به همین دلایل کاهش یافته و عرضه نیز در این راستا به همین اندازه کمتر شده است همچنین قیمتهای جهانی طلا نیز نوسانات معمولی را تجربه میکند، هرچند بازار طلا همواره از بازار دلار در عرصههای مختلف پیروی میکند و این مهم به ویژه در ایران با توجه به تحولات منطقهای و بینالمللی و پیوستن ایران به برخی از معاهدات بینالمللی دچار تغییراتی شده است.
او ادامه داد: افزایش فروش نفت، پیوستن ایران به شانگهای و پذیرش رسمی ایران در بریکس همه از جمله مواردی است که توانسته بر قیمت دلار در کشور تاثیر بگذارد و نوسانات دلار را بین 49 تا 50 هزار تومان ثابت نگه دارد و به تبع این رویکرد قیمت طلا نیز به دنبال دیگر شاخصهای تاثیرگذار حال حاضر تغییر و نوسان زیادی نداشته و همچنین بازار سکه نیز تقریبا از حباب خالی شده است.
پیش بینی قیمت سکه و طلا در نیمه دوم سال
این کارشناس ادامه داد: بدیهی است رویکردهای سیاسی و بینالمللی به ویژه در شرایط حال حاضر تاثیرات محسوسی در بازار سرمایهدارند و هیجانات ناشی از آن التهاب بازار سرمایه و طلا را کاهش میدهد و به نظر میرسد مذاکرات پنهان و آشکار در خصوص برجام نیز توانسته است در این زمینه تاثیرگذار باشد و از این رو بازار آرامشی را تجربه میکند که به نظر میرسد این ثبات حداقل تا پایان فصل پاییز ادامه یابد که به نظر میرسد با توجه به تحولات صورت گرفته و تلاشهای مستمری که در حال انجام است بازار طلا و سرمایه خالی از التهابات شدید باشد و بتوان تا حدی بر ثبات آن امیدوار بود.
چشمانداز بازار با توجه به کسری بودجه
او درباره هشدار نمایندگان مجلس مبنی بر مواجهه دولت با کسری بودجه در نیمه دوم سال و تاثیرش در اقتصاد و بازار سرمایه گفت: کسری بودجه چالشی نیست که فقط مختص امسال یا سالهای اخیر باشد و همواره دولتهای مختلف با آن مواجه بودهاند و در نهایت راهکاری برای آن اندیشیده شده است، اما به نظر میرسد رایزنیها دولت در ماههای اخیر در خصوص برجام که به افزایش صادرات نفت انجامیده است همزمان با الحاق کشور به گروه بریکس و پیش زمینه پیوستن به شانگهای بتواند تاثیرات خوب و دستاوردهای خوبی برای کشور باشد.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: بازار طلا در نخستین روزهای شهریورماه آرام بود البته نوسانات جزیی را شاهد بودیم و عرضه و تقاضا متناسب بود و به همین دلیل حباب سکه نیز ثابت بود و پیشبینی میشود با توجه به ثبات نرخ ارز به خصوص اتفاقات مثبت اقتصادی که در جریان است نرخ ارز تغییری نداشته باشد و در نتیجه قیمت سکه و طلا هم تغییر محسوسی نخواهیم داشت.
خروج سرمایهگذاران از بازار
کشتیآرای بیان کرد: نکته قابل توجه این است که در چند ماه اخیر به دلیل ثبات و کاهش قیمت طلا در بازار داخل جاذبه خرید و سرمایهگذاری در بازار طلا برای مردم از بین رفته است و دیگر افراد تمایلی برای سرمایهگذاری در این بخش ندارند و میتوان گفت سرمایهها از این بازار در حال کوچ است.
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه نوسان فعلی در بازار طلا و سکه نوسان الاکلنگی است، گفت: دو عامل قیمت اونس طلا جهانی و دیگری قیمت ارز و دلار، قیمت سکه و طلا را سینوسی کرده است و زمانی که قیمت ارز در بازارهای جهانی کاهش پیدا میکند قیمت طلا بالا میرود و وقتی قیمت طلا بالا میرود قیمت دلار در ایران نیز تاثیر میگیرد.
بازار چنگی به دل نمیزند
محمد زرین مهر، رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر شیراز نیز با بیان اینکه مدتی است که بازار زرگرها در شیراز در رکود به سر میبرد، گفت: افت قیمت جهانی انس طلا و کاهش نرخ دلار باعث شده تا نرخ طلا کاهش یابد و بازار طلا چندان چنگی به دل نزند.
او افزود: مردم تنها در گرانی و افزایش قیمتها از خرید طلا استقبال میکنند و در زمان ارزان بودن دست از خرید میکِشند بنابراین در شرایط کنونی مردم برای حفظ ارزش پول خود سرمایههایشان را به طلا تبدیل میکنند و بعضی هم با هدف سرمایهگذاری به خرید طلا آب شده و یا دست دوم رو میآورند به همین جهت طلا فعلا از سبد مردم و خانوارها خارج شده است و مشکلات اقتصادی باعث شده تا شهروندان دیگر پسانداز و پولی برای خرید طلا نداشته باشند.
فقط عروس و دامادها از خرید طلا استقبال میکنند
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر شیراز خاطرنشان میکند: فقط عروس و دامادها از خرید طلا استقبال میکنند و قشر کم درآمد جامعه قدرت خرید طلا را از دست داده است و مغازهداران و طلافروشان محصولات خود را با سود اندک به مردم میفروشند و هیچکدام از وضعیت کاسبی خود راضی نیستند.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر شیراز با بیان اینکه تنها تعداد کمی از مردم از راهاندازی طلا فروشی استقبال میکنند بیان کرد: افرادی که با سرمایه اندک به صنف طلا فروشی ورود میکنند به دلیل شرایط رکود بعد از مدتی از این حرفه دست میکشند و ورود به صنف طلا فروشی نیازمند سرمایه زیادی است و افراد جهت اجاره مغازه طلا فروشی باید به مراکز شهر رجوع کنند و هزینههای زیادی را هم بپردازند.
مالیات ده برابر شده است
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر شیراز در ادامه با اشاره به اینکه مبنای مالیاتستانی سازمان امور مالیاتی از مغازههای طلا فروشی دستگاههای پوز است، گفت: متاسفانه نرخ مالیات ستانی نسبت به سال ۹۹ ده برابر شده است که این مهم مشکلاتی را برای مغازهداران ایجاد کرده است و بسیاری از مغازهداران طلا فروشی که با مشکل مواجه شدهاند، سرمایههای خود را به دیگر کشورها بردهاند و بخشی از مغازهداران هم سرمایهگذاری در صنف طلا را رها کرده و به دیگر مشاغل رو میآورند.
او با بیان اینکه چشم مغازه داران طلا فروشی همواره به تصمیم دولتمردان است ادامه داد: ارتباط مستقیم طلا فروشی با نرخ دلار باعث شده تا همچنان چشممان به تصمیمات دولت در بخش نرخ دلار باشد.
ارسال نظر