| کد مطلب: ۱۱۱۷۵۰۹
لینک کوتاه کپی شد

تاجگردون به مجلس بازگشت، وزرای احمدی نژاد ماندگار شدند

با اعلام رسمی نتایج دوازدهمین دوره انتخابات مجلس برخی چهره‌های باسابقه پارلمان چون پزشکیان، حاجی بابایی و جعفر قادری در سمت نمایندگی مجلس ابقا شدند. نیکزاد و بانکی پور ابقا شدند و کریمی قدوسی حذف شد

تاجگردون به مجلس بازگشت، وزرای احمدی نژاد ماندگار شدند

به گزارش آرمان ملی آنلاین، جمعه‌ای که گذشت -۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳- یکی دیگر جمعه‌های انتخاباتی در سیاست بود و تکلیف ۴۵ کرسی بلاتکلیف مجلس دوازدهم مشخص شد. انتخاباتی که دور اول آن، با حضور حداقلی اعتدالیون و اصلاح‌طلبان و حضور چشمگیر اصولگرایان و نورسیدگان این جریان در ۱۱ اسفندماه سال گذشته برگزار شد و سرنوشت ۲۴۵ کرسی آن مشخص شده بود.

خبرآنلاین نوشت: نتایج انتخابات دور دوم با حضور ۹۰ کاندیدا، از نخستین ساعات پایان رأی گیری (ساعت ۲۲ روز ۲۱ اردیبهشت)، ابتدا به صورت غیررسمی و با فاصله کوتاه به صورت رسمی در رسانه‌ها منتشر شد و بر همین اساس، ۱۲ نماینده دیگر مجلس دوازدهم توانستند با کسب آرای مردم در سمت نمایندگی ابقا شوند، تا ۱۱۹ نماینده مجلس یازدهم، شانس حضور دوباره در پارلمان آینده را داشته باشند.

 

فرهنگی و میرتاج‌الدینی حذف شدند، مخالف صیانت ماندگار شد

بررسی تغییرات در استان آذربایجان شرقی نشان از آن دارد که چهره هایی چون علیرضا منادی‌سفیدان، غلامرضا نوری قزلجه، مسعود پزشکیان و روح الله متفکر آزاد توانستند با پیروزی بر رقبای خود بار دیگر ردای نمایندگی بر تن کنند. در این میان، حذف چهره‌هایی چون محمدحسین فرهنگی و محمدرضا میرتاج‌الدینی که سال‌ها سابقه نمایندگی در کارنامه خود دارند، از شگفتی های این انتخابات بود.

 

غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مردم بستان آباد در مجلس یازدهم، از چهره‌های منتقد دولت سیزدهم به شمار می‌رود و حتی در پارلمان یازدهم نیز با تصمیمات پرحاشیه‌ای چون طرح صیانت، لایحه عفاف و حجاب و .. مخالفت کرده بود. نوری قزلجه اگر چه ابتدا توسط هیأت اجرایی در انتخابات مجلس ردصلاحیت شده بود اما توانست با عبور از سد شورای نگهبان، بار دیگر بر کرسی بهارستان تکیه کند.

علیرضا منادی‌سفیدان، از نمایندگان پرحاشیه مجلس یازدهم بود، خاصه آنکه فیلمی از او در آبان‌ماه سال گذشته منتشر شد که با اعتراضات زیادی در میان مردم، چهره‌های سیاسی و حتی از سوی رسانه‌هایی حامی دولت مواجه شد. چنانچه روزنامه ایران درباره او نوشت: «علیرضا منادی‌سفیدان نماینده برخی شهرهای استان آذربایجان شرقی که مردمانش به اخلاق و آداب‌دانی شهره‌اند در یک جلسه دیدار مردمی در کمتر از دو دقیقه انواع و اقسام رفتارهای خلاف شأن حضور در جمع را از خود بروز داد. او در حالی که موظف بود مطابق دستور کار جلسه (دیدار مردمی) به مشکلات مردم گوش بدهد با رفتارهایی همچون دست کردن در دهان و تمیز کردن دندان‌ها، خوردن تنقلات، باد زدن خود، لم دادن و بی‌توجهی به مخاطب، اینگونه نشان داد که گویا نه تنها قصدی برای گوش دادن به سخنان آن فرد ندارد که حتی احترام او و مردمی را که در اطراف میزش ایستاده بودند ضروری ندیده است.»

 

نیکزاد و بانکی‌پور ابقا شدند /رأی منتخب کرج چند برابر شد

از هفت کرسی استان اردبیل در مجلس فقط علی نیکزاد و صدیف بدری توانستند در جایگاه خود ابقا شوند. در اصفهان نیز اگر چه میزان مشارکت در انتخابات دور اول مجلس، ۳۷.۴ درصد بوده است اما با مقایسه آرای افرادی چون امیرحسین بانکی پور و عباس مقتدایی، با آرای کسب شده در انتخابات مجلس یازدهم، می توان دریافت که آرای آنان به شدت ریزش داشته است.

امیرحسین بانکی پور، یکی از نمایندگان حاشیه‌ساز در مجلس یازدهم به شمار می‌رود که در روزهای اخیر اظهارات او بر سر جریمه‌های بی حجابی و روابط جنسی مردان ترکیه با زنان جنجال ساز شده است.

همچنین در استان البزر علیرضا عباسی و علی حدادی توانستند در سمت خود ابقا شوند. در این میان، علیرضا عباسی که در انتخابات دور دوم مجلس در سال ۹۹ توانسته بود ۲۷ هزار رأی کسب کند در انتخابات مجلس دوازدهم آرای او به ۱۰۸ هزار تا افزایش پیدا کرد.

 

تغییر چهره تهران در مجلس دوازدهم

از حوزه انتخابیه تهران فقط ۱۳ نفر از نمایندگان مجلس یازدهم توانستند حضور دوباره خود را در پارلمان آینده تثبیت کنند، محمدباقر قالیباف، محمود نبویان، مرتضی آقاتهرانی، مالک شریعتی نیاسر، علی خضریان، اسماعیل کوثری، سید علی یزدی خواه، روح الله ایزدخواه و رضا تقی پور، سمیه رفیعی، زهره لاجوردی، احمد نادری و بیژن نوباوه وطن نمایندگانی بودند که توانستند بار دیگر در جایگاه خود ابقا شوند.

همچنین علیرضا سلیمی، نماینده محلات در مجلس یازدهم و ابراهیم عزیزی، نماینده کرمانشاه در مجلس یازدهم، در جریان رقابت‌ها برای پارلمان دوازدهم، حوزه انتخابیه خود را تغییر داده و از تهران وارد بهارستان شدند.

دیگر نمایندگان تهران در مجلس یازدهم یا به دلیل شرایط سنی اجازه ثبت‌نام در انتخابات را نداشتند، یا انصراف دادند و یا نتوانستند آرای مردم را به دست بیاورند.

اما یکی از مهم‌ترین نکات، ریزش شدید آرای نمایندگان پایتخت است؛ به طوری که محمدباقر قالیباف که در انتخابات سرد مجلس یازدهم توانسته بود با کسب ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی پا به ساختمان هرمی شکل بهارستان گذاشته و به صندلی ریاست آن تکیه کند، در ماراتن انتخاباتی پارلمان دوازدهم حتی نتوانست ۴۵۰ هزار رأی را از تهرانی‌ها بگیرد. هر چند که حواشی قالیباف در طی ۴ سال حضور در پارلمان کم نبود، از افشای فایل صوتی علیه او و ماجرای سیسمونی گیت تا انتقادات از مدیریت پادگانی و افشای حواله‌های پولی گرفته شده توسط مشاورش.

از سوی دیگر برخلاف انتخابات مجلس یازدهم که لیست شانا - پایداری یکدست رأی آورده بود در این دوره نمایندگان تهران برخواسته از لیست های متعدد هستند و اختلافات شدید در ایام انتخابات بین آنها مشهود بود، برهمین اساس نیز پیش بینی می شود در عمر چهارساله مجلس آینده شاهد اختلافات و درگیری های سیاسی بین ۳۰ نماینده پایتخت در پارلمان باشیم.

 

کریمی قدوسی‌ حذف شد /اتفاق جالب در استان خوزستان

در انتخابات استان خراسان رضوی ۶ نماینده فعلی این استان در مجلس آینده نیز حضور دارند. اتفاق مهم در مشهد رقم خورد که به جز پژمانفر بقیه نمایندگان این شهر حذف شده اند که بارزترین آن حذف جواد کریمی‌قدوسی در جریان این انتخابات بود.

در خراسان شمالی هم یک نماینده این استان صندلی خود را حفظ کرده است.

اتفاق جالب در استان خوزستان رقم خورده است که ۴ نماینده این استان با آرایی بالاتر از انتخابات مجلس یازدهم راهی مجلس دوازدهم شده‌اند و فقط آرای سید محمد مولوی بود که با ریزش ۱۵ هزارتایی مواجه شده است. همچنین در ۲ استان سیستان و بلوچستان و فارس به ترتیب ۷ و ۶ نماینده توانستند در سمت خود ابقا شوند.

حضور حسینعلی شهریاری در کرسی نمایندگان زاهدان بازهم در این انتخابات تکرار شد. او سابقه چندین دوره حضور در پارلمان را دارد و یکی از مسن ترین نمایندگان مجلس دوازدهم خواهد بود.

 

تاج‌گردون برگشت؛ آرای ذوالنور ریخت

در استان قم نیز مجتبی ذوالنوری، که در جایگاه نائب رئیس دوم مجلس یازدهم قرار دارد، توانست بار دیگر وارد مجلس شود، هر چند که بررسی آرای او با انتخابات ۹۸، نشان از ریزش شدید رأی او در این استان دارد.

مجتبی ذالنوری که این روزها سکوت کرده، یکی از همان نمایندگانی است که در خط مقدم جریان سازی تندروها ایفای نقش می‌ کند و رفتارش تا آنجا پیش رفت که در توئیتی خطاب به رئیس جمهور سابق نوشته بود: «رهبر انقلاب باید دستور بدهند هزاربار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود». تهدیدی که با واکنش صریح رهبر انقلاب مواجه شد و ایشان در دیدار حضوری با حسن روحانی و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، فرمودند: «هتک حرمت حرام است و انتقاد با هتک حرمت تفاوت دارد ضمن اینکه امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به همکاری و اتحاد و انسجام نیاز دارد.»

در استان کهگیلویه و بویر احمد حوزه انتخابیه گچساران نیز غلامرضا تاجگردون توانست بار دیگر با عبور از سد شورای نگهبان در انتخابات حضور داشته و پیروز رقابت ها شود. رأی او بیشتر از میزان رأیی است که در سال ۹۸ بدست آورد. تاجگردون اگر چه در انتخابات مجلس یازدهم توانست پیروز شده و در پارلمان حضور داشته باشد اما اعتبارنامه او توسط نمایندگان تایید نشد و سید ناصر حسینی پور جایگرین او در انتخابات میان دوره ای شد. سیدمحمد موحد نماینده کهکیلویه نیز رأی بیشتری نسبت به انتخابات مجلس یازدهم کسب کرد.

 

پورابراهیمی حذف شد، وزرای احمدی نژاد ماندگار شدند

در نتیجه انتخابات استان کرمان چهره هایی چون باهنر و پورابراهیمی کاندیداهای شهر کرمان رأی نیاوردند اما در برخی شهرهای این استان از جمله بم مدافع سرسخت لایحه عفاف و حجاب باردیگر در این سمت ابقا شد.

عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس یازدهم و از وزرای احمدی نژاد نیز در مرحله دوم بالاخره رأی مردم کرمانشاه را گرفت و باردیگر حضورش در پارلمان را تمدید کرد. اما او تنها وزیر احمدی نژاد در پارلمان دوازدهم نیست و شمس الدین حسینی نیز از نمایندگان استان مازندران و حوزه انتخابیه رامسر است که بر نمایندگی مجلس همچنان تکیه خواهد زد. حمیدرضا حاجی بابایی هم همچنان در مجمع نمایندگان استان همدان حضور خواهد داشت و مقصد اصلی رفت و آمدهای او بهارستان خواهد بود. رضا تقی پور و نیکزاد نیز دیگر وزرای احمدی نژاد هستند که از حوزه های انتخابیه تهران و اردبیل در پارلمان دوازدهم حضور دارند.

اتفاق جالب در استان همدان حضور محمدمهدی مفتح در مجلس آینده است. او رکوددار حضور در ادوار مختلف مجلس است.

 

رأی اقلیت های مذهبی به یک زن برای اولین بار

در جریان انتخابات مجلس دوازدهم که روز جمعه ۱۱ اسفندماه برگزار شد، آرا شاوردیان، شارلی انویه تکیه، همایون سامیه‌یح نجف آبادی، از نمایندگان اقلیت‌های مذهبی مجلس یازدهم، توانستند بار دیگر در پارلمان دوازدهم نیز حضور داشته باشد. همچنین برای اولین بار یک زن در میان اقلیت‌های مذهبی توانست وارد بهارستان شود.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار