شخصیت سالم یا ناسالم؛ مساله این است؟
متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندیهای بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه میکنند که درک آنان را از خودشان و جهان تغییر میدهد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ، گفتند تغییر اجباری و رشد اختیاری است. همانگونه که انسانها نمیتوانند محل زندگی، محیط یا والدین خود را انتخاب کنند این شانس را نیز ندارند که دست به انتخاب بزنند تا در یک خانواده سالم یا ناسالم پا به دنیا بگذارند. اما به دنیا آمدن در خانواده ناسالم این مجوز را به افراد نمیدهد. برای به دست آوردن شخصیت سالم تلاش نکرده و رفتاراش را به نسلی دیگر انتقال دهد. ایجاد شخصیت سالم مانند هر مهارت دیگر نیاز به تلاش و تمرین دارد تا فرد بتواند شخصیتی سالم و دوست داشتنی ایجاد کند. شخصیت سالم ویژگیهایی دارد که براساس معیارهای سلامت روانی مشخص میشوند.
شخصیتها چگونه شکل میگیرند؟
هرچند مانند همه مفاهیم علوم انسانی تعریف واحدی از شخصیت وجود ندارد. اما تعریفی که میتوان از شخصیت ارائه داد این است شخصیت را الگوی با صفات نسبتا پایدار و ویژگیهای منحصر به فردی دانستند که به رفتار شخص ثبات و فردیت میبخشد. با توجه به پایدار بودن شخصیت برخیها این پرسش را مطرح میکنند آیا شخصیت تغییر پیدا می کند؟ در گذشته اعتقاد بر این بود که افراد نمیتوانند شخصیت خود را تغییر دهند و شخصیت تا حد زیادی پایدار و موروثی است. اما تحقیقات جدید نشان میدهد که ویژگیهای شخصیتی از طریق مداخله مداوم و رویدادهای مهم زندگی تغییر میکند.
شخصیت سالم یا خوش شانسها کیستند؟
اگر در یک خانواده سالم به دنیا آمدید و شخصیت سالم دارید شاید شما خوش شانس باشید اما این خوش شانسی شاید همیشگی نباشی. هزار رویداد در زندگی می تواند در زندگی روی بدهد شما دیگر شخصیت سالم نداشته باشید.
متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندیهای بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه میکنند که باعث ایجاد درک جدیدی از پدیدهها و جهان هستی در فرد میشود. برای مثال، فردی که به راحتی و سریع با دیگران ارتباط برقرار میکند، ممکن است پس از تجربۀ سوءاستفاده در یک رابطۀ عمیق، در برقراری ارتباط سختگیرتر شود. بنابراین هر روز در زندگی با رویدادها و موقعیتهایی مواجه می شویم که گاهی اوقات، این رویدادها میتوانند شخصیت و نحوه تفکر ما را در هسته تغییر دهند.
شخصیتها چگونه شکل میگیرند؟
در باب چگونگی شکلگیری شخصیت و ساخت شخصیت سالم و عوامل تاثیرگذار تاکنون نظریههای متفاوتی داده شده است. اینکه ژن ها در این مورد نقش دارند یا نه هنوز به درستی قابل اثبات نیست اما عوامل محیطی، تعلیم و تربیت، فضای خانواده و آداب و رسوم جامعه، در شکل گیری شخصیت تاثیر زیادی دارد.
انسان سالم از نظر روانشناسی
شخصیت سالم به فردی اطلاق میشود با وجود نقاط ضعف و قوت به موانع رشد خود آگاه باشد و در راه رشد و پیشرفت از توانایی و استعدادهایش استفاده کند.
سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر اهمیت سلامت روان مبنی بر عدم وجود بیماری روانی بر این نکته نیز پای میفشارد. زمانی شما شخصیت سالم دارید که از رفاه نیز برخوردار باشید. افراد سالم میتوانند با استرسهای عادی که در زندگی روزمره مواجهاند کنار بیایند. سلامت روان به افراد این امکان را میدهد که تواناییهای خود را بشناسند، کار مولد داشته و کمکهای معناداری به جوامع خود داشته باشند.
شخصیت سالم از منظر قرآن:
مطابق آموزههای قرآنی زندگی دنیوی مقدمهای برای زندگی جاودانه در جهان آخرت به شمار میآید. مطابق این دیدگاه کسی میتواند از فرصت چند روز زندگی در دنیا برای آخرت بهره ببرد که از سلامتی شخصیت نیز برخوردار باشد.
شاخصهای سلامت روانی سالم در زندگی دنیا که قرآن برآن تاکید دارد موارد مختلف مانند، سکینه، آرامش و اطمینان و نداشتن اندوه و بیم و... است. که انسان با ایجاد این موارد می تواند به رستگاری برسد.
ارسال نظر