الهام علیاف مطرح کرد:
پایان فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه
الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان در دیدار با صدراعظم آلمان گفت: روند تحدید حدود و حتی تعیین مرزها با ارمنستان آغاز شده است. باید به اطلاع شما برسانم که مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه مستقر در آذربایجان صبح دیروز فعالیت خود را متوقف کرد و دیگر نیازی به آن نیست.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از رسانههای جمهوری آذربایجان، الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان عصر روز 26 آوریل در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتز صدر اعظم آلمان، در مورد روابط جمهوری آذربایجان با آلمان گفت: روابط آلمان و آذربایجان اخیراً دورهای از توسعه سریع را تجربه کرده است. توسعه روابط آلمان و آذربایجان هم برای کشورهای ما و هم برای توسعه و ثبات قفقاز جنوبی در کل اهمیت زیادی دارد. ما در حال حاضر فعالانه برای صادرات انرژی سبز به اروپا تلاش میکنیم و معتقدم آذربایجان که تأمینکننده گاز طبیعی است، تأمینکننده انرژی سبز اروپا نیز خواهد بود. در مورد گاز طبیعی، کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا آذربایجان را به عنوان تأمینکننده گاز اتحادیه اروپا میداند.
علیاف خاطرنشان کرد: عرضه گاز ما به اروپا بر اساس مشارکت استراتژیک انجام میشود. در سال 2022، اتحادیه اروپا و آذربایجان یادداشت مربوطه را به تصویب رساندند. ما مصمم هستیم تا سال 2027 حجم گازی را که به اروپا صادر خواهیم کرد به 20 میلیارد مترمکعب افزایش دهیم. تقاضا برای گاز طبیعی از منابع جدید در اروپا در حال افزایش است. اگر در سال 2021، 8 میلیارد مترمکعب گاز به کشورهای اتحادیه اروپا صادر کردیم، امسال این رقم به 12 میلیارد رسیده است. ما سرمایهگذاریهای بیشتری انجام میدهیم و بودجه بیشتری را برای حمایت از کشورهای اروپایی در این زمینه اختصاص میدهیم. بنابراین، آذربایجان، غنی از انواع انرژیهای سنتی و انرژیهای تجدیدپذیر، برای سالهای آینده شریک مهمی برای اروپا خواهد بود.
رئیسجمهور آذربایجان در مورد روند صلح با ارمنستان گفت: با توجه به امنیت منطقهای، ما از مذاکرات صلح جاری بین آذربایجان و ارمنستان بسیار قدردانی میکنیم. اخیراً وزرای خارجه آذربایجان و ارمنستان به دعوت صدر اعظم آلمان در آلمان دیدار کردند. خانم بربوک وزیر امور خارجه آلمان نیز حمایت خود را نشان داد. نشست بعدی در قزاقستان برگزار خواهد شد و از این رو ما در حال برداشتن گامهای بعدی برای امضای توافقنامه صلح هستیم. آذربایجان در سال 2020 بخش بزرگی از خاک خود را از اشغال آزاد کرد و در سپتامبر سال گذشته به طور کامل حاکمیت خود را احیا کرد. امروز تمامیت ارضی آذربایجان به طور کامل احیا شده است. البته این یک دستاورد تاریخی است و نشان میدهد که مردم و دولت آذربایجان هرگز قرار نبود با اشغال کنار بیایند. ما بر اساس موازین و اصول حقوق بینالملل، بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل متحد، تمامیت ارضی خود را از طریق نظامی و سیاسی تضمین کردیم.
علیاف افزود: امروز در نتیجه روند جاری بین آذربایجان و ارمنستان، روند تحدید حدود و حتی تعیین مرزها آغاز شده است. 4 روستای آذربایجانی اشغال شده در سال 1990 و 1992 به ما بازگردانده میشود. همچنین باید به اطلاع شما برسانم که مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه مستقر در آذربایجان صبح امروز فعالیت خود را متوقف کرد و دیگر نیازی به آن نیست. یعنی فرصتهای بسیار خوبی برای رسیدن به آرامش وجود دارد. ما آماده همکاری با کشورهایی هستیم که میخواهند در این کار به ما کمک کنند. امیدواریم به زودی گامهای مثبتی در این راستا برداشته شود. ما به ویژه از حمایت آلمان در این زمینه قدردانی میکنیم.
ارسال نظر