۸ فرمان خودرویی رئیسی فراموش شد؟
وزارت صمت همهساله برای رسیدن به اهدافی همچون ساماندهی بازار خودرو، میزان تولید شرکتهای داخلی را هدفگذاری و برای رسیدن به آن، سعی در تسهیل روند تولید میکند. اما در سالی که گذشت، میزان تولید تا چه حدی به هدفگذاری انجامشده دست یافت؟
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از خبر آنلاین؛ صنعت خودروسازی کشور که متشکل از خودروسازان و زنجیره تأمین گسترده آنها است، یکی از بزگترین صنایع کشور محسوب میشود. این صنعت با ورود به فهرست تحریمهای بینالمللی آمریکا از سال ۱۳۹۷ با مشکلات متعددی برای تأمین قطعات روبهرو شد و در نتیجه میزان تولید و کیفیت محصولات، افت چشمگیری را تجربه کرد.
میتوان گفت که از سال گذشته باز هم آمار تولید صعودی شده و خودروسازان توانستند تا حدودی خود را با شرایط موجود وفق دهند، اما آیا آنها به هدفگذاریهای انجامشده دست یافتند؟ هشت فرمانی که دو سال پیش توسط رئیس دولت صادر شد به کجا رسید؟
با وجود اینکه وعده تولید خودرو از سوی وزارت سابق صمت، یعنی رضا فاطمیامین داده شده بود، اما به هر حال یکی از وعدههای این وزارتخانه به شمار میرفت که باید در سال ۱۴۰۲ محقق میشد. فاطمیامین در تاریخ ۱۴ فروردین امسال اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ هدف تولید خودرو حداقل یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه است؛ بنابراین تمام کسانی که ثبتنام کردهاند خودرو تحویل داده خواهد شد.
به گزارش تجارتنیوز،این وعده در حالی داده شد که مرحله دوم سامانه یکپارچه هنوز اجرایی نشده بود و احتمال میرفت که تولید خودرو حتی نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه باشد.
با بررسی وضعیت میدانی تحویل خودروهای سامانه یکپارچه به متقاضیان میتوان فهمید که با وجود انصراف تعداد زیادی از متقاضیان، بخش بزرگی از افراد ثبتنامی در این سامانه خودرویشان را تحویل نگرفتهاند. نکته جالب اینکه حتی خودروسازان را نمیتوان در این باره مقصر دانست، زیرا طبق قانون تا زمانی که این شرکتها پولی بابت تحویل خودرو دریافت نکردهاند، تعهدی در قبال مشتریان ندارند و این وزارت صمت است که باید به عنوان نهاد سیاستگذار، پاسخگوی متقاضیان باشد.
چند هفته پیش مهرداد خسروی، سرپرست وزارت صمت اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان بهمن، حدود یک میلیون و ۲۳۰ هزار دستگاه خودرو تولید شده است. بنابراین با احتساب این آمار به صورت میانگین ۱۱۱ هزار و ۸۰۰ دستگاه از انواع خودروها به صورت ماهانه تولید میشود. در خوشبینانهترین حالت ممکن، تولید خودرو به صورت تجمیعی به محدوده یک میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه میرسد که باز هم اختلاف ۲۵۰ هزار الی ۳۵۰ هزار دستگاهی با وعده اعلام شده وزارت صمت خواهد داشت.
برنامه ارائهشده از سوی رضا فاطمیامین، وزیر سابق صمت، در سال ۱۴۰۰ حاکی از این بود که تولید خودرو برای سال ۱۴۰۱ به ۱.۶ میلیون دستگاه برسد و در سال ۱۴۰۴ به سه میلیون دستگاه برسد. با نگاه به آمار تقریبی تولید خودرو در سالی که گذشت میتوان متوجه شد که تولید ۱.۶ میلیون دستگاه، حتی برای ۱۴۰۲ نیز محقق نشد و اکنون وزارت صمت باید برنامهریزی خود را طوری پیش ببرد که طی دو سال آینده، میزان تولید ۱۰۰ درصد افزایش یابد.
با توجه به انواع وعدههای خودرویی وزارت صمت که محقق نشد، افزایش ۱۰۰ درصدی تولید طی دو سال آن هم در وضعیتی که خودروسازان دولتی و خصوصی با مشکل تأمین ارز روبه رو هستند، اندکی دور از انتظار خواهد بود.
ارسال نظر