| کد مطلب: ۱۱۰۵۳۱۶
لینک کوتاه کپی شد

فاضلی مطرح کرد: تاکید براندازان برای تحریم یا حمله نظامی آمریکا به ایران

با احتساب هر یورو 65 هزارتومان، اگر تخریب عمده ای در شبکه برق ما صورت بگیرد، مبلغ سه هزارو 510 هزار میلیارد تومان، تنها در بخش تولید برق به کشور صدمه جدی وارد می شود. حال گمان کرده اید که دنیا می آید و برای شما نیروگاه می سازد؟

فاضلی مطرح کرد:  تاکید براندازان برای تحریم یا حمله نظامی آمریکا به ایران

به گزارش آرمان ملی به نقل از خبر آنلاین، دکتر محمد فاضلی در باره تحریم ها و یا حمله نظامی به منابع توسعه ایران و موافقت مردم با آن ها می گوید: «من مثل برخی بی هوا از مفهوم مردم و موافقت آنان با حمله نظامی ایران استفاده نمی کنم چون وقتی می گویید مردم باید منظورتان را از این کلمه روشن کنید.»

این محقق و استاد دانشگاه در باره این ادعا که در فضای مجازی چنین مواضعی از سوی مردم مشاهده می شود می گوید: «هیچوقت فضای مجازی یا ارتباطات شخصی نمونه معرف برای دیدگاه های مردم نیست، از این رو اگر همه فالورهایم که حداکثر 150 هزار نفر هستند بگویند از یک موضوع تبعیت می کنندعلیرغم آن که از گروه های مختلف اجتماعی نیز هستند، اما نمی توانم آنان را نماینده جامعه ایران بدانم. زیرا در غیاب یک نظرسنجی از طریق تعیین نمونه ی معرف مردم ، که مردم ایران را نمایندگی کند، نمی توانیم بگوییم مردم ایران چقدر طرفدار حمله به ایران هستند. ضمن این که اساسا این گونه سخن گفتن را عادی سازی شر می دانم. حمله به ایران شر مطلق است. حمله به هیچ یک از کشورها، سبب خوشبختی مردم نشده است. این حرف ها افسانه است.»

او افزود: « در حمله زیرساخت های یک کشور را نابود می کنند و کشور مورد حمله را به عصر حجر برمی گردانند. در صورت وقوع چنین حمله ای با تخریب نیروگاه ها نه آب ، نه اینترنت ، نه تلویزیون و نه یخچال خواهید داشت. بنابراین از عصر حجر هم بدتر می شود. چون آدم های عصر حجر خانه هایشان را نزدیک منابع آب قرار داده بودند و این گونه حوائج اصلی خود را رفع می کردند. اما منازل ما در حوزه شهری نزدیک منابع قرار ندارد. بنابران حمله نظامی به کشوری مانند ایران بالاخص برای مردم شر مطلق است. از حمله آمریکا به عراق 20 سال می گذرد، فقط کافی است روایت آدم هایی که به کربلا و نجف و ... سفر کرده اند، بشنوید ببینید چه می گویند، آیا عراق توسعه یافته است؟ لیبی را ببینید. همچنین بیش از 30 سال است که جنگ به اتمام رسیده، اما آیا خرمشهر یا آبادان بازسازی شده است؟»

این جامعه شناس در ادامه با تاکید بر این که «مسئله ما نه با حمله خارجی که در درون حل می شود» افزود: «هیچ کشور خارجی از جمله آمریکا، اروپا، روسیه، ، چین، ترک ها و عرب ها و ... خیرخواه مردم ایران نیستند. تحریم شر مطلق است. زیرا فقط جامعه ایران را فقیرتر کرده و احساس تهدید امنیتی را بالا برده و سازمان زدایی کرده است. تحریم همان کالایی را هم که تولید می کردیم از دستمان گرفته و ما را از زنجیره اقتصاد جهان حذف کرده است. تحریم باعث شده شما نتوانید یک استاد از خارج به داخل دعوت کنید و انتقال دانش و فناوری را انجام بدهید. استاد مدعو از ترس این که پاسپورتش مهر سفر به ایران نخورد می گوید شما دوبی بیایید و من هم دوبی می آیم و کلاس هایتان را در دوبی تشکیل بدهید.از این رو تحریم شر مطلق بوده و هست.»

او در ادامه با اشاره به این که «هیچ نعمتی در تحریم وجود نداشته می پرسد:«به همین دلیل این ایده که مردم ایران طرفدار حمله خارجی هستند از کجا آمده است؟»

فاضلی سپس به براندازانی که خواهان حمله آمریکا به ایران هستند اشاره کرد و گفت: «آن هایی که به ویژه در اروپا و آمریکا طرفدار حمله به ایران هستند، زندگی هایشان را رها کنند و بیایند در ایران بعد از حمله زندگی بکنند؟ همچنین آیا حاضرند هزینه زندگی در ایران قبل از حمله را بپردازند که حالا بعد از حمله بیایند؟ این که می گویند آمریکا بعد از حمله به کره جنوبی و ژاپن این کشور را ساخت توهم است. من حداقل به عنوان کسی که رساله دکترایم در باره کره جنوبی بوده، مواکدا عرض می کنم که کره جنوبی را خود اهالی این کشور ساختند. و از شکاف های بین آمریکا و ژاپن و روابط بعد از جنگ نهایت استفاده را کردند. یادمان هم نرود که در قرن بیست و یکم از بین رفتن زیرساخت ها در هر حمله ای به معنای نابودی برای همیشه است.»

فاضلی در ادامه با اشاره به این که «برخی می گویند شب می خوابند و صبح بلند می شوند نرخ دلار و اجناس تغییر کرده و بنابراین نبود این وضع با حمله نظامی بهتر از بودش است» گفت: «آیا این که عده ای نگران آن هستند که شب می خوابند و فردا دلار 59 هزارتومان می شود و از این موضوع احساس بی ثباتی می کنند، دلیلی می شود بر این که از شر بی ثباتی اقتصادی به شر بسیار مهیب حمله نظامی که در آن همه زیرساخت های کشور نابود می شود، پناه ببرند؟»»

این استاد دانشگاه سپس به وضعیت ناامنی و مسایلی که بعد از حمله نظامی به وقوع می پیوندد پرداخته وی می گوید: « آیا کسانی که حمله را تشویق می کنند می دانند در عراق بعد از حمله روزی چند نفر کشته می شدند که هیچ وقت قاتلا نشان هم پیدا نشد؟ روزی چند جسد گمنام در عراق پیدا می شد؟ این موارد حتی در شرایط وقوع زلزله های سنگین نیز رخ می دهد. برای مثال آیا آمارهای فجایع پس از زلزله های ویرانگر مانند زلزله هائیتی و دیگر زلزله های رخ داده در کشورهای توسعه نیافته، منتشر شده است؟ تاسف بار است که در این دسته از کشورها آن هم در اوج رخداد زلزله که همه در بهت و سوگ به سرمی برند، بررسی کنید و ببینید که آمار تجاوز به زنان تا چه اندازه افزایش یافته است؟ تاکید می کنم در اوج زلزله. حال برخی می گویند از بی ثباتی ناشی از قیمت دلار به به بی ثباتی ناشی از فردای حمله نظامی پنا ببرند؟ آیا فکر نمی کنیم که یک جای این استدلال ایراد دارد؟»

برخی هزینه های حمله نظامی

فاضلی در ادامه با طرح این سوال که «آیا هزینه تلاش کردن برای اصلاح وضع موجود بیشتر از هزینه تلاش کردن برای ساختن یک کشور ویران شده ناشی از حمله نظامی است؟» به هزینه های بازسازی نیروهای گاه های برق در ایران اشاره می کند می گوید: «هزینه ساخت هر هزار مگاوات نیروگاه برق به قیمت سال 1397 ، 600 میلیون یورو کف هزینه است. این هزینه تنها نیروگاه است. شبکه و خط توزیع و ترانسفورماتور، دیسپاچینگ و امثالهم در این محاسبه نیامده است. بنابراین بر اساس آمار سال 1367، در ایران 86 هزار مگاوات تولید می شده که تا به امروز احتمالا به تولید 90 هزار مگاوات برق رسیده است. بنابراین هزینه تاسیاست 90 نیروگاه، 600 میلیون یورویی، 54 میلیارد یورو می شود. که با احتساب هر یورو 65 هزارتومان، اگر تخریب عمده ای در شبکه برق ما صورت بگیرد، مبلغ سه هزارو 510 هزار میلیارد تومان، تنها در بخش برق به کشور صدمه جدی وارد می شود. حال گمان کرده اید که دنیا می آید و برای شما نیروگاه می سازد؟»

فاضلی در ادامه سخنان خود به سوال بعد پرداخت مبنی بر این که «هزینه تلاش کردن برای اصلاح و ساختن وضع موجود بدون ویرانی بیشتر است، یا حمله و ویران کنند، تعداد زیادی کشته بدهیم، و در نهایت تحقیر خارجی را نیز تحمل کنیم؟»

این استاد سابق دانشگاه با ذکر این که «یک بار در تاریخ، مغول ها آمدند و خاک این کشور را به توبره کشیدند، اما هنوز از آن حمله کمر راست نکرده ایم» افزود: « هنوز عده ای تاکید می کنند که عقب ماندگی حاضر، محصول متوقف شدن رشد در جریان حمله مغول ها به کشور است. در عین حال نباید گمان کرد که حمله خارجی، خیلی تفاوتی دارد با داستان مغول ها دارد. برای درک این موضوع به ایران اشغال شده در جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم فکر کنیم، که چه بلایی بر سر این کشور آمد؟»

او در عین حال حداقل نقش یک جریان فکری و سیاسی را سخن گفتن و روشنگری در باره این موضوع دانست گفت: «ما نباید از یک وضعیت بد کوچک، به سمت یک شر مطلق برویم.»

ظرف مشارکت کوچکتر از تقاضا است

فاضلی پیش از این در سخنانی دیگر، شرایط امروز ایران را مانند سال‌های قبل از انقلاب ۵۷ ذکر کرده و تاکید کرده بود:«ظرف مشارکت کوچکتر از تقاضا است» . از نظر او این امر به معنای ایجاد بی ثباتی است.

 محمد فاضلی در باره دلیل وقوع انقلاب ۵۷ می گوید: «آن چیزی‌هایی که باعث انقلاب ۵۷ شد و جامعه امروز هم آن را تجربه می‌کند تشدید نابرابری بود و در سال‌های قبل از انقلاب بالاترین نرخ نابرابری وجود داشت و سازمانی برای گفت‌وگو وجود نداشت.»

این پژوهشگر معتقد است «هر زمانی تقاضا مشارکت از ظرف آن بزرگتر می‌شود، مشکلات جامعه شروع می‌شود و این تقاضا مشارکت در همه زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی وقتی بیشتر از ظرفیت باشد جامعه را به یک جامعه سرخورده، عاصی و ناامید تبدیل می‌کند.»

او اینطور توضیح می‌دهد که «تصور کنید که تقاضا برای شغل ۲۰ میلیون باشد، اما ظرفیت موجود به اندازه سه میلیون شغل، نتیجه بیشتر بودن تقاضا از ظرف جامعه را دستخوش بحران‌های مختلفی می‌کند و نکته قابل تامل اینجاست که سبک زندگی ایرانیان و تکثر آن خیلی بیشتر از ظرف موجود است و همین هم باعث بروز مشکلات می‌شود.وقتی تقاضا مشارکت فراتر از ظرف سیاست باشد، کشور دچار بی‌ثباتی سیاسی و خسران می‌شود و ایران امروز همه این مشخصات را دارد، اما این به معنای آن نیست که وضعیت انقلابی داشته باشد.»

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد، «جامعه امروز با جامعه قبل از انقلاب ۵۷ تفاوت تاریخی بسیار زیادی دارد، اما باید از تجربه‌ها درس بیاموزیم و به این نکته هم توجه داشته باشید که این بی ثباتی سیاسی در اقتصاد و فرهنگ هم وجود دارد.»

او می‌افزاید: «هنوز در بسیاری از شهرهای این کشور مجوز برای برگزاری کنسرت داده نمی‌شود و زنان نوازنده حتی با داشتن حجاب کامل هم نمی‌توانند روی سن بروند و ساز بزنند و این همان بیشتر بودن تقاضا از ظرفیت است.»

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود روی این موضوع تاکید دارد که «باید حکومت و جامعه را با هم بینیم، حکومت بدبخت و جامعه خوشبخت نداریم، این دو یا با هم خوشبخت یا هر دو با هم بدبخت می‌شوند و نمونه بارز آن قذافی، صدام، عبدالله صالح و مبارک بودند، هر چند این آدم‌ها دیگر وجود ندارند، اما در نهایت جامعه پس از رفتن آن‌ها خوشبخت نشد.»

فاضلی ادامه می‌دهد: «جامعه ایران پیل‌گونه شده و مهم اینکه حاکمیت یا نمی‌تواند یا نمی‌خواهد یا راهی برای خارج شدن از این وضعیت پیدا نکرده است.»

این جامعه شناس روی این موضوع هم تاکید می‌کند که «حمله نظامی به ایران شر مطلق است و با نابودی زیر ساخت‌ها و تخریب نیروگاه‌ها به عصر حجر برمی‌گردیم و سوال اینجاست که آیا اصلاح شرایط موجود با هزینه پایین‌تر بهتر است یا تن دادن به جنگ با هزینه‌های گزاف.»

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار