چرا ریشه فسادهای نجومی خشک نمیشود؟
نماینده چابهار گفت: برخی میپرسند چرا هرچند وقت یکبار از یک فساد بزرگ اقتصادی در کشور رونمایی میشود و اساساً چرا ایندست اتفاقات، ریشهاش خشک نمیشود؟
به گزارش آرمان ملی آنلاین، در حالی که برخی تصور میکردند با تشکیل مجلسی یکدست از اصولگرایان و همچنین روی کار آمدن دولت همسو، عمده مشکلات اقتصادی کشور و معیشتی مردم حل خواهد شد، حالا در روزهای پایان کاری مجلس یازدهم و اواسط دوران دولت سیزدهم دریافتند که ریشه مشکلات اقتصادی مملکت خیلی جدیتر از این شعارهای حزبی و جناحی است. تازه نیوز نوشت: به گفته بسیاری از کارشناسان مسائل اقتصادی، امروز اقتصاد ایران بیش از آنکه نیازمند یکدستی در حاکمیت باشد نیازمند سواد اقتصادی است که بتوان از طریق آن چالشهای اقتصادی را رفع کرد و مردم از آن منتفع شوند.
در همین رابطه، معینالدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: گاهی فکر میکنیم با متورم کردن رگ گردن و شعار دادن علیه ایجاد ارتباط با کشورهای مختلف، میتوانیم مشکل را حل کنیم. باید دانست که شاید با این رویه بشود مشکل خودمان را حل کرد، اما قطعاً با این دست فرمان مشکل مردم مرتفع نخواهد شد.
وی افزود: متاسفانه کاسبان تحریم در کشور، فوقالعاده فعال هستند. برای این گروه، منافع ملت اهمیتی ندارد. از طرفی، در کشور ما کسی نیست که بخواهد ایران واداده غرب باشد، چون جمهوری اسلامی مواضع مستقل خودش را دارد، اما در کنار این استقلال مواضع، وظیفه مدیران اجرایی کشور این است که تدبیر لازم برای حل مشکلات مردم را داشته باشند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: اکنون بحث فقط بحث تحریمها نیست. سادهانگارانه است که همه مشکلات اقتصادی کشور و مردم را گردن تحریمها بیندازیم، هرچند قبول داریم بخشی از این چالشها به خاطر تحریمها است. بخش عمده مشکلات اقتصادی کشور که مستقیماً بر معیشت و سفره مردم تاثیر منفی گذاشته است، به سوءمدیریتها و رویههای نادرست سالیان سال برمیگردد.
مردم انتظار داشتند ریشههای فساد بزرگ دبش دیده شود
سعیدی اظهار داشت: چندی پیش، یک فساد بزرگ تحت عنوان چای دبش اتفاق افتاد. هرچند قوه قضاییه به موضوع ورود خوبی پیدا کرد، اما مردم انتظار داشتند ریشههای این اتفاق بزرگ و نامبارک دیده شود. واقعاً چرا باید چنین بستری برای یک شرکت ایجاد شود که این حجم بزرگ فساد و حیف و میل را رقم و هزینه روی دست کشور بگذارد؟ متاسفانه رانتهای موجود، فیالنفسه فسادزاست و کاستیها در زمینه نظارت و اجرا، مسیر وقوع چنین فسادهایی را هموار کرده است.
وی یادآور شد: برخی میپرسند چرا هرچند وقت یکبار از یک فساد بزرگ اقتصادی در کشور رونمایی میشود و اساساً چرا ایندست اتفاقات، ریشهاش خشک نمیشود؟ برای مقابله با این پدیدهها، باید تمرکز جدی و به مراتب بیشتری روی بحثهای نظارت و اجرا داشته باشیم. شاید در بخش قانونگذاری هم، خلاءهایی باشد، اما بخش اصلی، به نبود نظارت دائمی و به موقع و ضعف در اجرای قانون و مدیریت برمیگردد.
نماینده چابهار در پایان خاطرنشان کرد: برخی رویههای نادرست اقتصادی به قدری زیاد تکرار شده است که انجام چندباره آن، عادی تلقی میشود. به نظر میرسد رویههای نادرست و حتی فسادزا، ریشه در تعارض منافع، سوءمدیریتها و… دارد و اساساً چالشهایی که در حوزه اقتصاد کشور میبینیم، تکعاملی نیستند، اما موضوع اصلی این است که اگر نظارت دقیق و قاطع باشد و مدیران کاربلد و پاکدست همه امور را در دست داشته باشند، شک نکنید دیگر شاهد این حجم از فساد و در دستانداز افتادن اقتصاد کشور نخواهیم بود.
ارسال نظر