| کد مطلب: ۱۱۰۳۵۵۸
لینک کوتاه کپی شد

فردا بورس روند صعودی دارد؟

در پایان معاملات روز چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ شاخص کل بورس با ریزش ۶ هزار و ۴۹۰ واحدی همراه شد.

فردا بورس روند صعودی دارد؟

به گزارش آرمان ملی آنلاین ، شاخص کل بورس تهران در معاملات روز چهارشنبه شانزدهم اسفند ماه ۱۴۰۲ ، ۶ هزار و ۴۹۰ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۶۵ هزار و ۷۳۸ واحد رسید. نبض بازار نوشت: شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش هزار و ۱۱۴ واحدی در رقم ۷۳۸ هزار و ۶۴۰ واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس با افت ۴۲ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۱۴۵ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش ۴۰۱ واحد به سطح ۱۳۵ هزار و ۵۷۲ واحد رسید.

پیش بینی بورس فردا

حال و هوای بازار سهام نسبت به دو ماه گذشته، به شکل ملموسی تغییر کرده است. ارزش و حجم معاملات در هفته‌ای که پشت سر گذاشته شد با رشد نزدیک به دو برابری همراه بود. با این حال سوال و دغدغه اصلی این روز‌های سهامداران و فعالان بازار سرمایه این است که آیا اصلاح بازار سهام به پایان رسیده است؟

شاید نتوان به این سوال با جواب «بله» یا «خیر» پاسخ داد. از دید کارشناسان، شانسی که بتواند بازار را به مرور در بازه‌ای میان‌مدتی، بالا آورد، وجود دارد. به این معنی که پارامتر‌ها و متغییر‌هایی وجود دارد که نشان از شانس رشد نماگر‌های سهامی در بازه میان‌مدت می‌دهند. از جمله این پارامتر‌ها می‌توان به جریانات خبری مرتبط با تجدید ارزیابی شرکت‌ها، نرخ ارز و تقسیم سود مجامع شرکت‌ها اشاره کرد.

کارشناسان معتقدند بازار پتانسیل رشد تا کانال بعدی را دارد. در حال حاضر شاخص کل در کانال دو میلیون تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی در نوسان است. اما به نظر می‌رسد پتانسیل لازم برای ورود به کانال پیشین خود یعنی بازه دو میلیون و ۲۰۰ هزار تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی را داراست. برای شکست سطح دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی، اما ملزوماتی وجود دارد که فعلا برآورده نشده است و نگاه فعالان به سوی اتفاقات و تغییر پارامتر‌ها در سال ۱۴۰۳ است.

در دید بنیادی، P بر S بازار در کف خودش قرار گرفته است. نگاهی به روند ارزش دلاری بازار نیز نشان می‌دهد این شاخص در سطوح نزدیک به کف قرار گرفته است. از سوی دیگر P بر E بازار از بعد تاریخی در کف خود قرار گرفته است.

همچنین می‌توان اشاره کرد، تورم اسمی را که بانک مرکزی ۳۲ تا ۳۳ درصد اعلام کرده است، در درآمد شرکت‌ها به چشم می‌خورد. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که هنگامی که در طول یک سال، درآمد شرکت‌ها ۳۰ درصد افزایش یابد، P بر S بازار برای حفظ کف خود، بازار سهام را ۳۰ درصد افزایش خواهد داد؛ بنابراین بازار سرمایه طی یک پروسه یک ساله، عملا تورمی که بانک مرکزی اعلام می‌کند را پوشش خواهد داد.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار