رایزنی بایدن و نتانیاهو بر محور رفح
آموس هوکشتاین، فرستاده آمریکا معتقد است که دستیابی به توافق مبادله اسیران، گفتوگو با حزبالله را عمیقتر میکند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین: کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن در تماس تلفنی با نتانیاهو مساله رفح و لبنان را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش ایسنا، کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تماس با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تعهد خود را نسبت به تلاش برای آزادی تمام اسیران صهیونیست در سریعترین زمان ممکن تکرار کرد.
طبق گزارش رویترز، ظاهرا بایدن در این تماس به نتانیاهو تاکید کرده حمله به رفح نباید بدون طرح قابل اطمینان و قابل اجرا در زمینه تضمین جان و حمایت از غیرنظامیان در آنجا انجام بگیرد.
این تماس تلفنی در سایه حمایت بی دریغ آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه انجام میگیرد. در اصل بایدن گفته با طرح حمله مخالف نیست فقط این تجاوز باید قابل اعتماد و قابل اجرا باشد.
همچنین روزنامه «یسرائیل هیوم» به نقل از منابع آگاه گزارش داد که بنیامین نتانیاهو و جو بایدن در گفتوگوهای اخیر خود موضوع دستیابی به توافق با لبنان را هم مورد بررسی قرار دادند.
این منابع خاطرنشان کردند: «اسرائیل نسبت به امکان دستیابی به توافق درباره لبنان قبل از پایان جنگ غزه بدبین است.»
این روزنامه به نقل از مقامات صهیونیست نوشت: «آموس هوکشتاین، فرستاده آمریکا معتقد است که دستیابی به توافق مبادله اسیران، گفتوگو با حزبالله را عمیقتر میکند.»
این در حالی است که حملات اشغالگران به غیرنظامیان در جنوب لبنان هر روزه همزمان با جنگ در نوار غزه ادامه دارد، در حالی که حزبالله مواضع اشغالگران را در امتداد مرز هدف قرار میدهد.
در رابطه با این تماس تلفنی، وبگاه آکسیوس به نقل از دفتر بنیامین نتانیاهو گزارش داد که جو بایدن روز پنجشنبه با نتانیاهو تماس تلفنی ۴۰ دقیقهای داشت اما وی جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
این وبگاه اشاره کرد تماس بین بایدن و نتانیاهو بر مذاکرات اسرا و عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه متمرکز بودهاست.
در این راستا سازمان رادیو و تلویزیون عبری هم گزارش داد که نتانیاهو جلسه کابینه را برای گفتوگوی تلفنی با بایدن که ۴۰ دقیقه به طول انجامید، ترک کرد.
این تماس بین ۲ رهبر دومین تماس در کمتر از یک هفته گذشته بودهاست. انتقاد کم سابقه بایدن از نتانیاهو در رابطه با جنگ غزه نشان دهنده اختلافات عمیق بین ۲ مقام است که در ۲ سفر اخیر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه، از جمله سفر هفته گذشته که به پایان رسید، آشکارتر شد.
ارسال نظر