| کد مطلب: ۱۰۹۴۲۰۵
لینک کوتاه کپی شد

دست خالی غرب در جلوگیری از جنگ

برای اولین بار طی چند دهه اخیر، واهمه جنگ جهانی سوم به دل بریتانیا افتاده است. از یک سو، تعداد نیروهای ارتش این کشور با روند کاهشی مواجه شده و از سوی دیگر، عدم سرمایه‌گذاری مناسب آلمان در بودجه نظامی نشان می‌دهد که غرب آماده یک تهدید نیست و «شاید برای جلوگیری از یک جنگ احتمالی بسیار دیر شده باشد.» هم‌چنین، پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده، به آشفتگی در واشنگتن دامن خواهد زد و پیامدهای سهمگینی را برای اوکراین، اروپا و ناتو به دنبال خواهد داشت.

دست خالی غرب در جلوگیری از جنگ

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایسنا، «اریک کریستوفرسن» وزیر دفاع نروژ گفت که کشورهای ناتو «۲ یا شاید سه سال» فرصت دارند تا برای حمله نیروهای «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه آماده شوند. این هشدار مشابهی بود که بارها فرماندهان و روسای ناتو آن را عنوان کرده‌اند.

روزنامه دیلی‌تلگراف چاپ انگلیس می‌نویسد: هم‌چنین «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا علاوه بر انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواهان در ایالت آیووا، در ایالت نیوهمپشایر نیز پیروز شد و در نتیجه احتمال می‌رود که در ماه نوامبر شاهد رقابت ترامپ-بایدن باشیم. پیروزی او در انتخابات، به آشفتگی در واشنگتن دامن می‌زند و پیامدهای سهمگینی را برای اوکراین، برای اروپا و دموکراسی به دنبال خواهد داشت.

این روزنامه می‌نویسد: سفر اعلام‌نشده ولادیمیر پوتین در روز پنجشنبه به منطقه کالینینگراد که جزو قلمروی روسیه خارج از سرزمین اصلی آن و بین لیتوانی و لهستان قرار گرفته، موجی از نگرانی را درباره خطر بروز جنگ احتمالی با متحدان ناتو باعث شده است. این سفر از آن جهت نگرانی را در میان کشورهای حوزه بالتیک به وجود آورده که او برای رفتن به کالینینگراد نزدیک به حریم هوایی استونی، از سواحل لتونی و لیتوانی پرواز کرده است. هم‌چنین با نزدیک شدن پوتین به دریای بالتیک، جنگنده‌ها در سواحل شرقی جزیره گوتلند سوئد مستقر شدند.

علاوه بر گزارش‌های اخیر درباره کمبود نیروهای ارتش انگلیس، مقامات این کشور نیز پیرامون این مسائل و عدم آمادگی در صورت وقوع یک جنگ ابراز نگرانی کرده‌اند. «تونی راداکین» رئیس ستاد دفاعی انگلیس در ماه گذشته میلادی درباره اینکه در «دوران بسیار خطرناکی» به سر می‌برند، هشدار داد. هم‌چنین «پاتریک سندرز» فرمانده ارتش انگلیس سه روز پیش طی سخنرانی در یک کنفرانس نظامی خواستار «آموزش نظامی شهروندان و تشکیل ارتشی برای آمادگی با بدترین سناریوی جنگ با روسیه» شد.

حداقل یک سال است که مقامات ارشد آمریکایی و اروپایی به طور خصوصی به همتایان انگلیسی خود می‌گویند که این کشور دیگر از گروه جنگی سطح بالا برخوردار نیست.

در یک بازه ۱۲ ماهه تا سپتامبر ۲۰۲۳، نیروی کل ارتش بریتانیا از ۷۹ هزار و ۱۳۹ به ۷۵ هزار و ۹۸۳ نیرو کاهش یافته است. وزرا این مسئله را قبول کرده‌اند که تا سال ۲۰۲۵، تعداد نیروهای ارتش به ۷۲ هزار و ۵۰۰ می‌رسد؛ مسئله‌ای که موجب نگرانی ژنرال‌های ارشد آمریکایی شده است. و هم‌چنین این خطر وجود دارد که این ارقام شاید در سال آینده به کمتر از این حد کاهش یابد و مسیر نزولی سریعی را ادامه دهد.

هم‌چنین طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت دفاع انگلیس، تقریبا ۳۰ هزار سرباز در نیروهای مسلح این کشور به لحاظ پزشکی برای عملیات‌های رزمی آماده نیستند و دلیلش بعضا به خاطر جراحت‌های جسمی و شرایط نامناسب روحی است.

روزنامه تلگراف در ادامه با طرح سوالی می‌نویسد: برای دفاع از خودمان و متحدان تا چه اندازه به ارتش بزرگی نیاز داریم؟ «جیمز هیپی» وزیر نیروهای مسلح بریتانیا از لزوم استقرار نیم میلیون نیرو، از جمله نیروهای ذخیره، در صورت درخواست ناتو برای جنگ زمینی تمام‌عیار علیه روسیه صحبت کرده است.

این روزنامه انگلیسی در قسمت دیگری از این گزارش با اشاره به تجهیزات غرب برای آمادگی با جنگ تاکید می‌کند: تانک‌های مدرن عرضه شده توسط بریتانیا، ایالات متحده، آلمان و دیگر کشورهای غربی به اوکراین برای استفاده در ضدحملاتش علیه روسیه ناکافی بودند. غرب یا مشتاق یا قادر نیست به این حجم از فرسایش در میدان نبرد پاسخ دهد.

علاوه بر اوضاع انگلیس و آمریکا، آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا چند سال پس از ساخت دیوار برلین در سال ۱۹۶۱، حدود پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به امور نظامی اختصاص داد. این میزان در سال ۱۹۸۹ هنگام سقوط این دیوار، تقریبا نصف شد. این کمبود سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد که چرا غرب برای بازگشت تهدیدی که اکثر کارشناسان آن را کم‌خطرتر از جنگ سرد نمی‌بینند، آماده نیست.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار