پیامد سکههای بدون تاریخ در بازار
یک کارشناس بازار سکه و طلا کشور، ضمن تاکید بر اینکه عرضه سکههای جدید بدون تاریخ، که قطعا نرخی متفاوت از سکههای ۱۳۸۶ به بعد و سکههای مربوط به قبل از آن خواهد شد گفت: این عرضه از ارزش ذاتی قیمت سکه نخواهد کاست، اما قطعا حباب آن را کاهش خواهد داد.
به گزارش آرمان ملی به نقل از ایسنا،محمد کشتیآرای در رابطه با موضوع ضرب و عرضه سکههای جدید بانک مرکزی (بدون تاریخ و با طرحی جدید) و تاثیر آن بر بازار اظهار کرد: از حدود دو هفته پیش که تحت تاثیر عوامل مختلف، قیمت سکه و طلا هم در بازار سیر صعودی به خود گرفت. این روند صعودی تا شنبه هفته گذشته هم ادامه پیدا کرد و طی یک روز، بهای سکه به بالاترین سطح خود (تا ٣۴ میلیون تومان) رسید، اما بلافاصله پس از ابلاغ اطلاعیه بانک مرکزی مبنی بر واگذاری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا و همچنین واگذاری سکههای جدیدِ بهار آزادی، بدون تاریخ، شوک قیمتی به بازار وارد شد و در همان ابتدای امر، حدود ۲.۵ میلیون تومان از بهای سکه کم شد.
این کارشناس بازار سکه و طلا افزود: البته این ریزش قیمت سکه، تخلیه حباب سکه بود. در همان روز شنبه، حباب سکه تا هفت میلیون تومان هم افزایش پیدا کرد اما اطلاعیه بانک مرکزی، سبب شد حباب سکه ابتدا به پنج میلیون تومان و سپس به ۴.۵ میلیون تومان برسد.
این کارشناس بازار سکه و طلا در رابطه با اثر عرضه سکههای جدید بر روند قیمتی بازار، گفت: خود ذات سکه کاهش قیمت نخواهد داشت؛ بلکه قسمتی از حباب سکه از بین خواهد رفت. در حال حاضر قیمت واقعی یک سکه، حدود ۲۶ میلیون تومان (کمی کمتر یا بیشتر) بوده و این عدد، مربوط به ارزش ذاتی سکه است.
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: با عرضه سکههای جدید بانک مرکزی (بدون تاریخ)، از این پس سه نوع سکه در بازار خواهیم داشت؛ سکههای طرح قدیم، سکههای ۱۳۸۶ و سکههای بدون تاریخ که هر کدام قیمتهای خود را خواهند داشت. طبیعتا واگذاری سکههای بدون تاریخ، سبب خواهد شد که رقابتی بین این سه طرح سکه ایجاد شود تا قیمتهای خود را به دست آوردند.
کشتیآرای تصریح کرد: اما آنچه که مسلم است، این است که واگذاری سکه توسط بانک مرکزی (با توجه به اینکه از سال ۱۳۸۶ به بعد ضرب سکه و واگذاری توسط بانک مرکزی نداشتهایم)، سبب تخلیه حباب سکه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، اوایل هفته گذشته بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کرد که قرار است ضرب و عرضه سکه جدید و بدون تاریخ توسط بانک مرکزی آغاز شود؛ بر این اساس، سکههای جدید بانک مرکزی، پس از پنج سال، بدون تاریخ و با طرح جدید (و استفاده از تکنولوژیهای نوین)، ضرب میشوند
ارسال نظر