| کد مطلب: ۱۰۸۷۲۹۸
لینک کوتاه کپی شد

مهم‌ترین نکات درمورد کاربردها، مشخصات و روش‌های ساخت ناودانی‌ها

یکی از مهمترین مقاطع فولادی در ساختمان سازی و صنعت ناودانی است. درواقع ناودانی‌ها نوعی پروفیل باز U شکل هستند که با استفاده از روش نورد گرم تولید شده و در ساخت ستون و پایه سازه‌ها و صنایع کاربرد گسترده‌ای دارد. ساختار ناودانی‌ها به این صورت است که متشکل از یک جان (Web) افقی و دو بال (Flanges) عمود بر آن است.

مهم‌ترین نکات درمورد کاربردها، مشخصات و روش‌های ساخت ناودانی‌ها

ناودانی‌ها در یک دسته بندی کلی در دو گروه سبک و سنگین تقسیم بندی شده و به روش‌های فابریک و پرسی با طول 6 یا 12 متر به تولید می‌رسند. برای ساخت این مقطع فولادی، از مواد اولیه‌ای همچون ورق گالوانیزه، آلومینیوم و فولاد زنگ نزن استفاده می‌شود. در ادامه این مطلب به بررسی روش‌های تولید ناودانی، مقایسه ناودانی سبک و سنگین و در نهایت نحوه انتخاب و خرید ناودانی متناسب با کاربرد ساخت و ساز را بررسی خواهیم کرد.

روش‌های تولید ناودانی چیست؟

ناودانی‌ها با استفاده از چندین روش تولید می‌شوند:

  1. روش پرسی: در این روش، ورق فولادی با ضخامت‌های مختلف طی فرآیند نورد سرد، به آن شکل داده شده و به‌صوت مقطع فولادی ناودانی در می‌آید. سپس با استفاده از دستگاه گیوتین به اندازه دلخواه برش خورده و در صورت نیاز با دستگاه خم شکل‌دهی و فرم‌دهی می‌شود.
  2. روش فابریک: در این روش، ناودانی به صورت فابریک از خط تولید شکل‌دهی خارج می‌شود و نیازی به عملیات پرس نیست. در روش فابریک، شمش فولادی حرارت داده شده در فرایند نورد گرم و از بین دو غلتک طی چند مرحله عبور داده می‌شود تا به شکل ناودانی در بیاید.

هر کدام از این روش‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند و بسته به نوع ناودانی و کاربرد آن، روش مناسب تولید انتخاب می‌شود. نبشی یکی دیگر از مقاطع مهم فولادی است که ساخت آن نیز به صورت فابریک یا پرسی انجام می‌شود و در ایجاد مرزها و لبه‌های سازه‌ها کاربرد گسترده‌ای دارد.

مقایسه ناودانی فابریک و پرسی

همانطور که گفته شد هر دو نوع ناودانی، یعنی ناودانی پرسی و ناودانی فابریک، ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند و انتخاب بین آن‌ها بستگی به نیاز و کاربرد خاص شما دارد. بنابراین بهتر است با تفاوت‌های ظاهری و کاربرد هرکدام هنگام انتخاب و خرید ناودانی آشنا باشید. ناودانی پرسی به این صورت ساخته می‌شود که زاویه‌های داخلی گردی داشته باشد، همچنین محل اتصال بال و جان در این ناودانی ضخامت کمتری نسبت به دیگر نقاط دارد. نکته قابل توجه دیگر این است که در فرایند ساخت این مقاطع فولادی دقت ابعادی بیشتری لحاظ می‌شود. همچنین این نوع ناودانی با سرعت بالا تولید می‌شود. در سوی مقابل، ناودانی‌ فابریک دارای زاویه‌های داخلی تیز بوده و تلرانس ابعادی آن‌ از دقت کمتری برخوردار است. اما باید توجه داشت که این نوع ناودانی مقاومت و استحکام بالاتری در مقایسه با ناودانی پرسی دارد بنابراین، برای انتخاب بهترین نوع ناودانی، باید به نیازهای سازه و پروژه خاص خود توجه کنید.

قیمت ناودانی اروپایی

تفاوت ناودانی سبک و سنگین چیست؟

ناودانی‌های سبک و سنگین براساس وزن آن‌ها طبق جدول اشتال تقسیم‌بندی می‌شود، به این صورت که ناودانی سبک وزن کمتری نسبت به جدول اشتال دارد، در حالی که ناودانی سنگین (UNP) یا به بیان دیگر ناودانی هم‌وزن اروپا وزنی مطابق با جدول اشتال دارد.

- ناودانی سبک: این نوع ناودانی، باوجود داشتن وزن کمتر، مقاومت خوبی نیز برای کاربردهای گسترده‌ای مانند ساخت چارچوب، صنایع دریایی، پایه‌ی ماشین‌آلات، اسکلت ماشین‌آلات سنگین و ترمیم بناهای معماری دارد.

- ناودانی سنگین: این نوع ناودانی که با ناودانی وزن اروپا شناخته می‌شود، قادر است وزن بیشتری را تحمل کند و مقاومت و استحکام آن بیشتر است. از ناودانی سنگین در ساخت بادبند، خرپا و ستون استفاده می‌شود.

به همین دلیل، تفاوت‌های ناودانی سبک و سنگین در وزن، قیمت، کاربرد و استاندارد تولید آن‌ها مشهود است. برای سفارش و خرید ناودانی سنگین و سبک تولید کارخانه‌های مختلف ایران مانند کارخانه فولاد ناب تبریز، کارخانه ابهر، فایکو، شکفته مشهد، همچنین ناودانی سنگین وارداتی ترک در سایزهای مختلف و طول‌‌های ۶ و ۱۲ متری، می‌توانید از طریق تماس تلفنی با مشاوران فروش آلور فولاد تماس گرفته و از جزئیات محصولات، برندها و و به‌روز رسانی‌های قیمتی مطلع شوید.

مشخصات فنی ناودانی سبک و سنگین به شرح زیر است:

- ناودانی سبک:

    ابعاد ناودانی سبک کم‌تر از ابعاد درج شده در جدول اشتال است.

    وزن محصول پایین‌تر از ابعاد درج شده در جدول اشتال است.

    ابعاد ناودانی با استانداردهای GOST 8240 و ISIRI 4477-2 ساخته می‌شوند.

    سایز ناودانی سبک بین ۳۰ تا ۴۰۰ میلی‌متر است.

- ناودانی سنگین:

     ابعاد محصول مطابق با ابعاد درج شده در جدول اشتال است.

     وزن محصول مطابق با ابعاد درج شده در جدول اشتال است.

    ابعاد ناودانی با استانداردهای DIN-1024 و GOST 8240 ساخته می‌شوند.

    سایز ناودانی سنگین بین ۴۰ تا ۴۰۰ میلی‌متر است.

کاربردهای ناودانی چیست؟

ناودانی‌ها در بسیاری از صنایع و پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارند:

  1. ساخت خرپاها، بادبندها، ستون‌ها، نمای سازه، چهارچوب درب و پنجره، و پشت بام
  2. تولید قطعات خودرو
  3. ساخت پایه تجهیزات ترافیکی مانند گاردریل
  4. ساخت پوشش لوله در این سیستم‌ها 
  5. تولید چهارچوب‌های فلزی برای تجهیزات صنعتی
  6. مهاربند برای ترمیم دیوارهای فرو ریخته
  7. اسکله‌ها و تشکیلات دریایی 
  8. ساخت نرده‌ها و حفاظ‌ها

به طور کلی، ناودانی‌ها به دلیل شکل خاص و استحکام بالای خود در بسیاری از صنایع و پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارند.

نحوه انتخاب و خرید ناودانی

برای خرید ناودانی، باید به به برخی نکات مهم توجه کنید. در مرحله قبل از سفارش و خرید ناودانی این موضوع را در نظر داشته باشید که انواع ناودانی، کاربردهای خاص خود را دارند. همچنین باید انواع مختلف دسته بندی‌های ناودانی‌ها، متریال و آلیاژهای سازنده، سایز و طول و دیگر موارد فنی به صورت دقیق بررسی نمایید. هنگام سفارش و خرید نیز باید برندهای تولیدی و ویژگی‌های ظاهری ناودانی‌ها را مقایسه کرده و همینطور نحوه سفارش و خرید از شرکت مدنظر خود و مراحل تسویه حساب و سیاست‌های معاملاتی را بررسی نمایید تا از مشکلات احتمالی پس از خرید جلوگیری شود. با توجه به این نکات، می‌توانید خرید به صرفه و آسانی را تجربه کنید.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار