| کد مطلب: ۱۰۸۶۱۷۰
لینک کوتاه کپی شد

نا امیدی مردم از نیروهای سیاسی نقش احزاب را مضاعف کرده

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت:به واقع فاصله میان واقعیت ها، راهبردها و سیاست های آزموده، غیرمنعطف و عدم اراده برای مدیریت دگرگونی های اجتماعی که به تعمیق فاصله ها می انجامد بارزترین وجه مشخصه این روزهای جامعه ماست که جز تنزل و حتی زوال شاخص سرمایه و امید اجتماعی و اعتماد و رضایتمندی حاصلی نداشته است.

نا امیدی مردم از نیروهای سیاسی نقش احزاب را مضاعف کرده

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایلنا؛ دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان ضمن خیرمقدم به میهمانان این همایش علمی، اظهار داشت: این همایش در تقارن با چندین مناسبت برگزار می‌شود، نخستین مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس جمعیت است. جمعیت یکی از احزاب زنان است و تشکلی توسط زنان و برای زنان محسوب می‌شود اما هیچگونه محدودیتی برای عضویت و فعالیت آقایان چه در ارکان و چه بعنوان عضو ساده ندارد.

شهیندخت مولاوردی گفت:  این جمعیت همواره با سوالات فراوانی مواجه بوده که ریشه آن به این سوال اساسی بازمی‌گردد که «آیا اساساً زنان می‌توانند از حقوق بشر برخوردار باشند؟» که در پاسخ به گروه بندی خاص این حقوق تحت عنوان زنان و جداکردن آن از حقوق عام تری مانند حقوق بشر، ممدافعان حقوق زنان نشان می‌دهند که به دلایل تاریخی و فرهنگی زنان و دختران بیشتر از مردان از شمول این حقوق هم در قوانین و هم در عمل و به صورت نانوشته خارج می‌شوند.

دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان افزود: به عنوان حزبی با مشی اصلاح‌طلبانه و رویکردی اجتماعی برای احترام، رعایت و تحقق حقوق بشری زنان می‌کوشد و شعار «همه حقوق بشر برای همه» را در تمامی این دو دهه سرلوحه فعالیت خود قرار داده است، با تعهد به آرمان عدالت جنسیتی و اصلاح‌‌طلبی، سیاست‌ورزی معطوف به قدرت دارد و نه قدرت به ما هو قدرت.

وی به تشریح فعالیت‌های این تشکل سیاسی در قالب ائتلاف احزاب زنان اصلاح‌طلب و هماهنگی و همکاری با سایر احزاب اصلاح‌طلب در قالب جبهه اصلاحات ایران پرداخت.

مولاوردی در ادامه عنوان کرد: مناسب دیگری که با برگزاری این همایش متقارن شد، هفتادمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر است که با شعار «آزادی، برابری و عدالت برای همه» در چند هفته گذشته آن را پشت سر گذاشتیم.

وی افزود: آسیب شناسی نظام بین المللی حقوق بشر و میزان کارآیی قواعد حقوقی و وضعیت سازوکارهای اجرایی و نظارتی آن از جمله نقش بازیگران غیردولتی در ترویج و آموزش و دیده بانی و دادخواهی پس از گذشت بیش از هفت دهه یکی از نیازها و الزاماتی است که این روزها باید در کانون توجهات قرار گیرد.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: این مساله با یادآوری این مساله انجام می‌شود که هنوز جهان بیش از هر زمان دیگر در معرض نقض و تحدید روزانه حقوق بشر، صلح و امنیت بین‌المللی و نقض فاحش حقوق بشردوستانه و نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت قرار دارد که نمونه بارز آن را در غزه به نظاره نشسته است و به قول زنده یاد احمد شاملو « و ما همچنان دوره می‌کنیم، شب را، روز را و هنوز را»

وی تصریح کرد: اعلامیه جهانی حقوق بشر به عنوان یک نقشه راه و مبتنی بر ارزش‌ها و رویکردهای مشترک قرار بود به پایان دادن به جنگ‌ها و مخاصمات، رفع تنش‌ها، التیام آلام و پیش‌برد زندگی صلح‌آمیز و باکرامت برای همه و ایجاد امنیت و ثباتی که جهان به آن نیاز دارد کمک کند اما در پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت بزرگداشت دهم دسامبر بر این واقعیت تاکید شده که امروز مسیر حرکت بشر در موارد بسیاری نادرست است و نتیجه آن بروز یا تشدید بسیاری از چالش‌هاست.

مولاوردی اضافه کرد: فقر و گرسنگی در حال افزایش و نابرابری ها عمیق تر می شود، بحران آب و هوا یک بحران حقوق بشری است که آسیب‌پذیر ترین افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، اقتدارگرایی در حال گسترش است، فضای مدنی در حال کوچک شدن است و رسانه ها از هر سو مورد حمله قرار می‌گیرند، برابری جنسیتی رویایی دور باقی مانده است و حقوق باروری زنان در حال به عقب رانده شدن است و در این پیام از کشورهای عضو می خواهد که از هفتادوپنجمین سالگرد تصویب و اجلاس سال آینده سران برای تقویت تعهد خود به ارزش های بی زمان حقوق بشر استفاده کنند.

دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان به برخی آمارهای حوزه زنان و نابرابری میان جمعیت و ظرفیت زنان در مقابل عدم تطابق میان این آمار و تحقق حقوق زنان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: بر این اساس حق زنان برای زندگی عاری از خشونت و تبعیض، حق آموزش، حق دریافت حقوق برابر، حق داشتن مناصب سیاسی، حق سلامت جنسی و باروری نه‌تنها حقوق زنان بلکه حقوق بشر است و هرگاه از حقوق بشر زنان سخن می‌گوییم مقصود دقیقا همین موضوعات و هنوز باید اظهار امیدواری کرد که اگر همه به حقوق زنان احترام بگذاریم می‌توانیم به جامعه‌ای عاری از تبعیض دست یابیم.

مولاوردی ادامه داد: بازخوانی وضعیت حقوق بشر و وضعیت زنان در کشورهای اسلامی به عنوان یکی از پرمناقشه ترین مسائل آن جوامع، همانطور که قبلا و کرات بر آن تاکید شده ضرورت دوچندان دارد. در سند جدید سازمان همکاری اسلامی در مورد حقوق بشر که اخیراً با هدف مشارکت در تلاش های بشریت برای دفاع از حقوق بشر و حمایت از انسان در برابر استثمار و تصدیق آزادی و حق او در جهت برخورداری از یک زندگی با کرامت مطابق با اصول رفیع شریعت اسلامی تدوین شده در مقایسه با سند قبلی آن که البته هر دو غیرالزام‌آورند؛ تلاش هایی جهت انطباق و همراهی بیشتر ادبیات و مفاد اعلامیه با گفتمان بین‌المللی حقوق بشر صورت گرفته است.

وی افزود: همچنین اگر به کشور ایران بازگردیم، این همایش در شرایطی برگزار می‌شود که جامعه در حال تجربه تغییرات پرشتاب با انواع شکاف‌ها و گسست‌هاست، از گسست ملت-دولت تا گسست طبقاتی، جنسیتی و نسلی و رتبه پایین ایران در برخی شاخص‌ها و شوربختانه تلاش‌ها بیشتر از آنکه معطوف به بهبود عملی و تحقق توسعه درون‌زا، برون‌نگر، متوازن، همه‌جانبه و پایدار باشد، در قالب تغییر الفاط نمود پیدا کرده است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: در شرایطی که حتی واژه‌ها و عناوین برتابیده نمی‌شود، چشم‌انداز توسعه کشور آن هم از نوع پایدار آن بسی مبهم و مه‌آلود به نظر می‌رسد. احراز رتبه نزدیک به قعر جدول در برخی شاخص‌های دیگر که در تازه‌ترین گزارش مجمع جهانی اقتصاد درخصوص شکاف جنسیتی که از میان ۱۴۶ کشور، بررسی هایی که صورت گرفته ایران رتبه ۱۴۳ را به خود اختصاص داده است، مطابق آن گزارش به رغم دستاوردهای چشم‌گیر زنان و دختران ایرانی در حوزه آموزش و سلامت، دو شاخص توانمندی سیاسی و اقتصادی هنوز چالش جدی زنان و جامعه ایرانی است.

وی ادامه داد: به واقع فاصله میان واقعیت ها، راهبردها و سیاست های آزموده، غیرمنعطف و عدم اراده برای مدیریت دگرگونی های اجتماعی که به تعمیق فاصله ها می انجامد بارزترین وجه مشخصه این روزهای جامعه ماست که جز تنزل و حتی زوال شاخص سرمایه و امید اجتماعی و اعتماد و رضایتمندی حاصلی نداشته است. همانطور که یادآور شده است ‌بی‌تفاوتی، بی‌انگیزگی و سرخوردگی متاثر از عوامل داخلی بیرونی هم‌افزا و نیز ناامیدی بخش زیادی از مردم از نیروهای سیاسی و اثربخشی و تاثیر نمادهای انتقادی در بهبود سرنوشت‌شان که به مرور آنان را به ناظران فراز و فرودهای انتخاباتی مبدل کرده، مسئولیت احزاب را به ویژه در آستانه انتخاباتی دیگر مضاعف می‌کند.

این فعال حوزه حقوق زنان در ادامه عنوان کرد: فرصت‌سوزی‌ها و اعتمادسوزی‌ها و پافشاری بر طرح‌ها و اظهارنظرهایی که منجر به تشعیف روزافزون بعد جمهوریت نظام و کاهش نقش مشارکت مردم و نهادهای مدنی می‌شود و تبدیل بهار سیاست به زمستان را نشانه رفته به کمتر از قفل شدگی و انسداد سیاسی و فرهنگی رضایت نداده، نتیجه‌ای جز ادامه روند کنونی ندارد.

وی افزود: در این وضعیت جریان اصلاحات که خاستگاه ماست و احزابی که در این مقوله طبقه بندی می‌شوند با مرزبندی آشکار میان براندازی و نومحافظه‌کاری، سوپرانقلابی‌گری و جریاناتی که کمر به خودبراندازی بسته‌اند به جد نیازمند بازخوانی است تا به وسیله بازسازی گفتمان اصلاحی و توانمندی گفتمانی و تشکیلاتی دوره‌ای جدید از حیات خود را آغاز کند. اگرچه این امر نه در قالب فعالیت جبهه‌ای با مبنا قراردادن بیانیه ۱۵ بندی سید محمدخاتمی، تحقق اصلاحات ساختاری، رویکردی و رفتاری تا حصول نتیجه مطلوب را در دستورکار خود دارد ؛ اما به استناد مقاله نسبت سیاست ورزی و حقوق بشر که در این همایش ارائه شده و فردا در نشست‌ها ارائه خواهد شد، این جریان و حامیان آن تجربه یک جهش گفتمانی نسبت به حقوق بشر یا دستکم تمایل گفتمانی به ویژه در مقایسه با جریان و گفتمان رقیب را در کارنامه خود دارند.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار