| کد مطلب: ۱۰۸۲۵۸۹
لینک کوتاه کپی شد

بیش از 40 درصد استادان علوم پزشکی شهید بهشتی زنان هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: 60 درصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را دختر و بیش از 40 درصد از اعضای هیأت علمی را زنان شکل داده‌اند.

بیش از 40 درصد استادان علوم پزشکی شهید بهشتی زنان هستند

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تقدیر از مدال آوران سومین المپیاد ورزشی کارکنان وزارت بهداشت اظهار کرد: کسب برترین نتایج در المپیادهای ورزشی از سوی زنان دانشگاه نشان از فرهنگ تعهد به ورزش و  تندرستی دارد که در المپیاد، بن‌مایه رقابت نیز به آن اضافه شده است.

وی با بیان اینکه کسب مدال‌های رنگارنگ در این دوره از رقابت‌های ورزشی حاکی از آمادگی و اعتماد به نفس جسمی و روانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است افزود: این مهم مایه‌ی افتخار مجموعه بزرگ دانشگاه است، امیدوارم با برنامه‌ریزی منظم‌تر در تمامی رقابت‌های ورزشی این موفقیت‌ها استمرار داشته باشد.

رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را بانوان تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: حدود ۱۱ هزار نفر از شاغلین در عرصه‌های مختلف کارمندی، هیأت علمی و دانشجویی را زنان تشکیل می‌دهند. این ترکیب الگو که ۶۰ درصد را دانشجویان دختر و بیش از ۴۰ درصد از اعضای هیأت علمی را زنان شکل داده‌اند ضرورت اجرای برنامه‌های راهبردی و ترویجی در زمینه ورزش را دوچندان می‌کند.

به گفته  زالی ورزش و فعالیت بدنی مستمر ضمن اینکه برای فرد تندرستی به ارمغان می‌آورد، نوعی تمرین برای مشارکت بیشتر و کار گروهی است؛ بنابراین ورزش کردن برای کارکنان سازمان‌هایی که فعالیت‌ها به صورت کار تیمی برای آنان  تعریف می‌شود خروجی‌های مطلوب‌تری خواهد داشت.

وی ضمن قدردانی از تلاشهای مدال آورانی که در این دوره از المپیاد حائز رتبه‌های برتر شده‌اند تاکید کرد: تردید ندارم با همت بلند و برنامه‌ریزی این موفقیت‌ها وسعت بیشتری به خود خواهد گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات به دلیل ماهیت بیولوژیک زنان ورزش است توضیح داد: اگر ورزش در سنین نوجوانی برای دختران به شکل برنامه‌ای منظم تعریف شود در استحکام استخوان‎‌بندی آنان اثر مستقیم دارد، ضمن اینکه ورزش مستمر در پوکی استخوان و پیشگیری از ابتلا به آن نقش حیاتی دارد.

زالی کاهش تاثیر اختلالات هورمونی را یکی دیگر از فواید ورزش کردن در زنان عنوان کرد و گفت: ورزش کردن به میزان قابل توجهی ناترازی مشکلات تغذیه‌ای در زنان را جبران خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه پاسخ به درمان دیابت در زنان کمتر از مردان است ادامه داد: بر اساس تحقیقات مقاومت به انسولین در زنان بیش از مردان است و این درشرایطی است که ورزش منظم می‌تواند سطح قند خون را تنظیم کرده و در کنترل انسولین موثرتر واقع شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در دوره سالمندی دردهای عضلانی، مشکلات زیادی را برای زنان ایجاد می‌کند؛ بنابراین ورزش منظم می‌تواند افزایش نشاط و شادابی را برای آنان تضمین کند.

وی با بیان اینکه بالاترین شکستگی سر استخوان ران و لگن در بانوان به دلیل ابتلا به پوکی استخوان ایجاد می‌شود، ادامه داد: پوکی استخوان بیماری پیشرونده‌ای است و تحقیقات بیانگر این مهم است که ورزش منظم در پیشگیری از آن نقش موثری دارد.

تناسب اندام و پیشگیری از بروز چاقی یکی از فواید ورزش است که زالی به آن اشاره کردو گفت: ثابت شده ورزش منظم از ایجاد سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، ناباروری، افزایش وزن، پرمویی و کاهش شانس ابتلا به انواع سرطانها اثر مستقیم دارد.

وی با بیان اینکه دوران یائسگی برخی از زنان را در معرض مشکلات هورمونی، جسمی و روانی قرار می‌دهد، ادامه داد: افرادی که ورزش منظم به بخشی از سبک زندگیشان تبدیل شده عارضه‌های جسمی و فیزیولوژیک کمتری را تجربه می‌کنند.

رئیس دانشگاه در ادامه نسبت به سرانه کمتر ورزش در زنان ایرانی از حد مطلوب، ابراز نگرانی کرد و افزود: تامین سلامت جسمی و روانی جامعه، ضرورت تدوین آموزش‌های همگانی و ترویج فرهنگ ورزش را بیش از پیش خصوصا در زنان ایرانی یادآوری می‌کند.

 زالی با اشاره به اینکه 52 درصد از شهروندان تهرانی از تحرک کافی برخوردار نیستند و این عدد در زنان به شکل تصاعدی بالاتر است تاکید کرد: کارکنان می‌توانند الگوی مناسبی برای ترویج فرهنگ ورزش در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کشف استعدادهای ورزشی بانوان و ارتقای فعالیت‌های ورزشی در دستور کار مسئولان دانشگاه است.

 

منبع : فارس

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار