علت عدم برقراری صلح در اوکراین
«بوریس جانسون» نخستوزیر وقت بریتانیا در آن زمان به کییف سفر کرد و از مقامات اوکراینی خواست که به این جنگ ادامه دهند و هیچگونه توافقی را با مسکو امضا نکنند.
رئیس پارلمانی حزب حاکم اوکراین و از مذاکرهکنندگان اصلی گفتوگوهای صلح در استانبول گفت، اگر اوکراین خنثی و بیطرف میماند، روسیه آماده بود تا در بهار ۲۰۲۲ به جنگ خاتمه دهد اما غرب به کییف توصیه کرد که جنگ را ادامه دهد.
به گزارش ایسنا، «دیوید آراخامیا» رئیس پارلمانی حزب حاکم «خدمت مردم» طی مصاحبهای با تلویزیون «وان پلاس وان» بیان کرد: مسکو پیشنهاد صلحی را در ماه مارس ۲۰۲۲ به کییف ارائه داد اما طرف اوکراینی به روسیه اعتماد نکرد.
راشا تودی به نقل از او افزود: هدف روسیه اعمال فشار بر ما بود تا یک موضع خنثی در پیش بگیریم. مورد اصلی برای آنها این بود؛ اگر ما بیطرفی را میپذیرفتیم، آنها آماده بودند تا به این جنگ خاتمه دهند مثل موردی که فنلاند یکبار انجام داد. همچنین ما باید متعهد میشدیم که هرگز عضو ائتلاف نظامی ناتو نخواهیم شد.
این رئیس پارلمانی حزب حاکم اوکراین در ادامه خاطرنشان کرد: با این حال، توافق ما برای بیطرفی و عدم عضویت در ناتو مستلزم تغییر قانون اساسی اوکراین بود. علاوه بر آن، ما هیچ اعتمادی به روسها نداشتیم. شاید آنها چنین اقدامی را بدون تضمینهای امنیتی انجام میدادند.
او همچنین اذعان کرد که «بوریس جانسون» نخستوزیر وقت بریتانیا در آن زمان به کییف سفر کرد و از مقامات اوکراینی خواست که به این جنگ ادامه دهند و هیچگونه توافقی را با مسکو امضا نکنند.
البته نقش جانسون در نابودی مذاکرات صلح در استانبول در ماه مه ۲۰۲۲ توسط پایگاه خبری «اوکراینسکا پراودا» افشا شد اما نه نخستوزیر سابق انگلیس که در ماه ژوئن همان سال برکنار شد و نه دولت آمریکا چنین گزارشی را نپذیرفتند و حقایق را کتمان کردند.
در فوریه سال ۲۰۲۴ جنگ اوکراین دو ساله خواهد شد. این کشور در ژوئن سال جاری میلادی ضدحملهای را آغاز کرد که به اذعان مقامات اوکراینی و غربی نتوانسته دستاورد قابل توجهی را کسب کند. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین که کشورش متحمل خسارات جانی و مالی سنگینی شده است، همچنان قصد دارد به این مبارزه ادامه دهد.
ارسال نظر