دستاورد پژوهشگران برای رهایی از خشکی دهان
خشکی دهان یک بیماری شایع است که از هر ۱۰ نفر یک نفر به آن مبتلا میشود در بین افراد مسن و افرادی که تحت درمان سرطان قرار گرفتهاند یا نیاز به مصرف ترکیبی از داروها دارند شایعتر است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین: زیر میکروسکوپ، مولکولهای موجود در این میکروژل بهصورت شبکهای یا اسفنجی ظاهر میشوند و به سطح دهان میچسبند. اطراف میکروژل یک هیدروژل مبتنی بر پلی ساکارید است که آب را به دام میاندازد. به گفته محققان این دانشگاه، این عملکرد دوگانه باعث میشود که دهان برای مدت طولانیتری هیدراته بماند.
پروفسور انوشا سارکار(Anwesha Sarkar)، سرپرست پروژه، در بیانیهای گفت: محکزنی آزمایشگاهی ما نشان میدهد که این ماده اثر طولانیتری خواهد داشت.
مشکل بسیاری از محصولات تجاری موجود این است که آنها فقط برای دورههای کوتاه مدتی موثر هستند، زیرا به سطح دهان متصل نمیشوند، به طوری که افراد مجبورند به طور مکرر از این ماده استفاده کنند، گاهی اوقات در حالی که صحبت میکنند یا در حال غذا خوردن هستند نیز باید از آن استفاده کنند و این بر کیفیت زندگی مردم تاثیر میگذارد.
این میکروژل جدید به دو شکل تولید میشود. یکی از پروتئین لبنیات و دیگری با استفاده از پروتئین سیب زمینی. عملکرد این ماده جدید توسعهیافته در مقایسه با محصولات موجود به دلیل جذب آن است.
این ماده جدید در برابر هشت جایگزین تجاری موجود از بزاق مقایسه شد. این محکزنی در آزمایشگاه روی سطحی شبیه زبان مصنوعی انجام شد و شامل داوطلبان انسانی نبود.
آزمایشها نشان داد که این محصول سطح کمتری از واجذب را دارد و در حالی که در محصولات تجاری موجود، بین ۲۳ تا ۵۸ درصد از روان کننده از بین رفت این رقم برای بزاق مصنوعی، هفت درصد بود و نسخه لبنی آن کمی بهتر از نسخه گیاهی بود.
دکتر اولیویا پابویس(Olivia Pabois)، محقق دانشگاه لیدز و اولین نویسنده این مقاله میگوید: نتایج آزمایش محکزنی اثباتی بر این مفهوم بود که مواد ما احتمالا در شرایط دنیای واقعی موثرتر هستند و میتوانند تا پنج برابر بیشتر از محصولات موجود تسکین دهنده باشند.
نتایج آزمایش نتایج مطلوبی را در سه حوزه کلیدی نشان میدهد. میکروژل ما رطوبت بالایی فراهم میکند، به شدت به سطح دهان میچسبد و روان کننده موثری است و باعث میشود افراد راحتتر غذا بخورند و صحبت کنند.
ارسال نظر