| کد مطلب: ۱۰۷۶۷۲۰
لینک کوتاه کپی شد

توافق آمریکا و چین بر سر احیای ارتباطات نظامی

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا، میزبان همتای چینی خود شی جینپینگ برای یک نشست دوجانبه بود.

توافق  آمریکا و چین بر سر احیای ارتباطات نظامی

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایسنا، روسای جمهور آمریکا و چین را تعدادی از مقامات ارشد دولتی همراهی می‌کردند و پیش از گفت‌وگوهای رسمی در روز چهارشنبه به وقت آمریکا، بیانیه آغازین خود را با خبرنگاران به اشتراک گذاشتند.بایدن به شی یادآوری کرد که آنها آخرین بار یک سال و یک روز پیش در بالی ملاقات کردند و او مشتاقانه منتظر گفت‌وگوهای صادقانه و ویژه در مورد روابط آمریکا و چین است که به گفته او باید «مسئولانه مدیریت شود» تا از رقابت به تعارض تبدیل نشود.رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین به همتای چینی خود گفت: «من هرگز در آنچه به من گفتید شک نکردم.»

شی جینپینگ هم خاطرنشان کرد که از زمان نشست بالی «خیلی اتفاقات» افتاده و از جمله مشکلات بزرگی که جهان با آن مواجه است، افزایش حمایت‌گرایی و اقتصاد جهانی پسا پاندمی «کُند» است. شی گفت که روابط چین و آمریکا «مهمترین روابط دوجانبه در جهان» است و باید در چارچوب تغییرات عمده در حال انجام توسعه یابد. اشاره او احتمالا به ظهور نظم جهانی چند قطبی است.

رئیس‌جمهوری چین گفت، چین و آمریکا باید از اختلافات خود فراتر بروند و راهی برای کنار آمدن بیابند. شی به بایدن گفت: «این غیرواقعی است که یک طرف، طرف دیگر را بازطراحی کند.»شی جینپینگ روز سه‌شنبه برای نشست اپک ۲۰۲۳ وارد کالیفرنیا شد و این مجمع بین دولتی شامل ۲۱ کشور از حاشیه اقیانوس آرام است.

احیای ارتباطات نظامی

در همین حال جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا پس از دیدار با شی جینپینگ در خلیج سانفرانسیسکو به خبرنگاران گفت واشنگتن و پکن کانال‌های ارتباطی بین ارتش‌های خود را باز خواهند کرد.بایدن گفت: «ما به ارتباطات مستقیم، باز، شفاف و مستقیم بازگشته‌ایم.» او افزود که این تماس‌ها به جلوگیری از حوادث و سوء تفاهم‌ها در طول دوره تنش روابط میان دو کشور مسلح به سلاح هسته‌ای کمک می‌کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد: «محاسبات نادرست جدی در هر دو طرف می‌تواند مشکلات واقعی و اساسی را برای کشوری مانند چین یا هر کشور بزرگ دیگری ایجاد کند. مذاکرات با شی بخشی از سازنده‌ترین و کارآمدترین بحث‌هایی بود که داشته‌ایم و در عین حال طرفین هنوز اختلاف‌نظر دارند.»براساس گزارش روزنامه دولتی گلوبال‌تایمز چین، این ارتباطات «براساس برابری و احترام»، شامل جلسات کاری میان بخش‌های دفاعی و «مکانیسم مشاوره امنیت دریایی» دوجانبه خواهد بود.

به گزارش شینهوا، شی به بایدن گفت: «چین برنامه‌ای برای پیشی گرفتن یا کنار زدن ایالات متحده ندارد. به همین ترتیب، ایالات متحده هم نباید برای سرکوب و مهار چین برنامه‌ریزی کند.»

ایالات متحده و چین بر سر تایوان با هم درگیر شده‌اند و یکدیگر را به دامن زدن به تنش در آسیا و اقیانوسیه و فراتر از آن متهم کرده‌اند. روابط بین این کشورها در اوایل سال ۲۰۲۳ زمانی که پنتاگون مدعی شد پکن یک بالون جاسوسی را بر فراز قلمرو آمریکا به پرواز درآورده است، بدتر شد. در همین حال، چین تاکید داشت که این بالون یک بالون هواشناسی است که از مسیرش منحرف شد. طرفین بعدا اتهاماتی مربوط به مانورهای نظامی خطرناک شامل جت‌های جنگنده و کشتی‌های جنگی را مطرح کردند.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار