ارتباط میوه و آرامش اعصاب
میوه و سبزیجات تاثیر باورنکردنی در سلامت جسم و روان انسان دارد. اما خیلی از ما در خوردن آن تنبلی میکنیم و ترجیح میدهیم میوه خشک یا آبمیوه را جایگزین کنیم. در این گزارش به شما می گوییم آیا خوراکی های دیگر جای میوه اصلی را میگیرد یا خیر؟

بدن انسان، به شش گروه از مواد غذایی نیازمند است که میوه و سبزیجات دو تا از پر اهمیتترین آنهاست. وجود ویتامین و ترکیبات موجود در این گروه غذایی، باعث میشود تا بدنتان سالمتر شده و ترکیبات مورد نیاز خود را دریافت کند.در طب ایرانی توصیه شده است که در هر وعده روزانه یک نوع میوه خورده شود. به عبارت دیگر از نظر طب نوین خوردن روزی ۳ تا ۵ سهم میوه و سبزیجات اهمیت دارد. اما نکته مورد تأکید این است که میوه و سبزیجات، رنگهای مختلفی داشته باشند؛ زرد مثل سیب، زردآلو، زردک، سبز مثل سبزی خوردن، کاهو، بروکلی، قرمز مثل آلبالو، توت فرنگی، گوجه، بنفش مثل انگور، کلم بنفش، توت سیاه، سفید مثل شلغم، کلم سفید، توت سفید، نارنجی مثل هویج، پرتقال، خرمالو، …به علاوه خانواده سیر و پیاز. کسی نمیتواند تاثیر خوردن میوه را در سلامتی کتمان کند. به اعتقاد کارشناسان مصرف کافی میوه و سبزیجات تاثیرات اثبات شده قوی در کاهش انواع عوامل خطر (ریسک فاکتور) بیماریهای غیرواگیر (NCDs؛ شامل بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، بیماریهای ریوی و تنفسی مانند آسم و برونشیت و…) دارد. برخی از این عوامل خطر عبارتند از چربی خون، فشار خون، مقاومت به انسولین، فاکتورهای التهابی و کنترل وزن بدن. در این گزارش همراه ما باشید تا با نظرات کارشناسانه از تاثیرات باورنکردنی میوه بر سلامت جسم و روانتان روایت کنیم.
بدن انسان، به شش گروه از مواد غذایی نیازمند است که میوه و سبزیجات دو تا از پر اهمیتترین آنهاست. وجود ویتامین و ترکیبات موجود در این گروه غذایی، باعث میشود تا بدنتان سالمتر شده و ترکیبات مورد نیاز خود را دریافت کند.در طب ایرانی توصیه شده است که در هر وعده روزانه یک نوع میوه خورده شود. به عبارت دیگر از نظر طب نوین خوردن روزی ۳ تا ۵ سهم میوه و سبزیجات اهمیت دارد. اما نکته مورد تأکید این است که میوه و سبزیجات، رنگهای مختلفی داشته باشند؛ زرد مثل سیب، زردآلو، زردک، سبز مثل سبزی خوردن، کاهو، بروکلی، قرمز مثل آلبالو، توت فرنگی، گوجه، بنفش مثل انگور، کلم بنفش، توت سیاه، سفید مثل شلغم، کلم سفید، توت سفید، نارنجی مثل هویج، پرتقال، خرمالو، …به علاوه خانواده سیر و پیاز.
کسی نمیتواند تاثیر خوردن میوه را در سلامتی کتمان کند. به اعتقاد کارشناسان مصرف کافی میوه و سبزیجات تاثیرات اثبات شده قوی در کاهش انواع عوامل خطر (ریسک فاکتور) بیماریهای غیرواگیر (NCDs؛ شامل بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، بیماریهای ریوی و تنفسی مانند آسم و برونشیت و…) دارد. برخی از این عوامل خطر عبارتند از چربی خون، فشار خون، مقاومت به انسولین، فاکتورهای التهابی و کنترل وزن بدن. در این گزارش همراه ما باشید تا با نظرات کارشناسانه از تاثیرات باورنکردنی میوه بر سلامت جسم و روانتان روایت کنیم.
به گفته متخصصان و پژوهشگران میوه و سبزیجات حاوی بیش از ۱۰۰ هزار ماده بیواکتیو هستند که هم شامل ریزمغذیها (ویتامین C، E، D، فولیک اسید و مینرالها شامل سلنیوم، زینک، ید، …) است. فیبر هم از اجزای مهم میوه و سبزیجات است که در آب آنها وجود ندارد، لذا مصرف خود میوه و سبزیجات به آب آنها ارجحیت دارد مگر در مواقع خاص. «زهرا موحدی نیا»؛ پزشک و کارشناس طب ایرانی از دانشگاه شهید بهشتی معتقد است: «اثر مثبت میوه و سبزیجات در کاهش سرطانهای دهان، حنجره، مری، معده، سینه، روده، ریه، تخمدان و رحم با مطالعات مشاهده شده است. نکته مهم این است که این ویتامینها و ریزمغذیها اثر مثبت خودشان را در ساختار طبیعی خودشان نشان میدهند و مکملها نمیتوانند جایگزین خوبی برای مواد غذایی طبیعی و تغذیه روزانه باشند. صنعت و تجارت مکملها، از سودآورترین تجارتها در کل کره زمین است! و متاسفانه افراد زیادی به اشتباه در حال مصرف انواع مکمل هستند (یا سرخود یا تجویز اشتباه پزشکان). مکملهای دوره کودکی و بارداری استثنا هستند. نکته مهم این است که مولتی ویتامین در دوره بارداری ربطی به چاقی افراد ندارد و چه بسا افراد چاق به علت نقص سیستم جذب و خونرسانی و نیز تغذیه نامناسب که احتمالا کربوهیدرات و قندش بیشتر است، نیاز مهمتری به مکمل داشته باشند. ولی به اشتباه به آنها گفته میشود مکمل نخورید چون چاقتر میشوید! از طرف دیگر بافت چربی یک بافت فعال ضد سلامت هست و منشا تولید مواد التهابی. لذا افراد چاق اتفاقا بیشتر به آنتی اکسیدانها و مواد مفید میوه و سبزیجات (یا در بارداری: مکمل ها) احتیاج دارند.» علاوه بر اینها کاهو و هویج و… هم منابع خوبی هستند و لازم نیست حتما میوههای خیلی گران و نوبرانه استفاده شود. میوههای نشاستهای مثل سیب زمینی مشمول این مطالب نمیشود.
ارسال نظر