وام میلیونی روستایی ها ابلاغ می شود
بانک ها باید 20 درصد از اعتبارات خود را برای تسهیلات حوزه مسکن بگذارند و 15 درصد از اعتبارات را برای حوزه کشاورزی در نظر بگیرند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین: نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره لزوم ابلاغ هر چه زودتر آیین نامه اعطای وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی پرداخت.
علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به لزوم ابلاغ هر چه زودتر آیین نامه اعطای وامن 350 میلیونی مسکن روستایی، گفت: یکی از مشکلاتی که ما در حوزه تسهیلات داریم این است که ما یک سری تکالیفی را برای اینکه مشکل مردم در اشتغال ازدواج و مسکن حل شود در نظر می گیریم تا مشکلات مردم بر طرف شد.
وی در ادامه بیان کرد: ولی انقدر دیر ابلاغ می شود که خیلی از مردم نمی توانند از آنها استفاده کنند و یا اگر هم ابلاغ شود، انقدر سخت گیری وجود دارد که ریزش زیادی در متقاضیان انجام می شود، به عنوان مثال بانک ها در زمینه ضامن بر تعداد می افزایند و بر اعتبار ضامن هم تاکید می کنند.
نماینده مردم کرج در مجلس در ادامه بیان کرد: موانع زیادی پیش روی متقاضیان دریافت وام مسکن روستایی قرار داده می شود و عملا درصد زیادی نمی توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
عباسی در ادامه بیان کرد: یکی از موضوعاتی که پیگیر بودیم و به دولت هم اعلام کردیم این بود که تکالیف در نظر گرفته شده توسط بانک ها باید هم تسهیل شود و هم به موقع پرداخت شود.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه بیان کرد: مثلا بانک ها باید 20 درصد از اعتبارات خود را برای تسهیلات حوزه مسکن بگذارند و 15 درصد از اعتبارات را برای حوزه کشاورزی در نظر بگیرند. ولی گزارش عملکرد آنها نشان می دهد که از سهم 20 درصدی مسکن فقط 6 درصد و از سهم 15 درصدی کشاورزی فقط 3 تا 4 درصد عملیاتی شده است.
وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر بانک ها به جای اینکه بانک داری کنند بنگاه داری می کنند. چون سود آنها در این است که منابع سپرده ای مردم را در جاهایی سپرده گذاری کنند که برگشت زودتر و سود بیشتری داشته باشد و به همین دلیل در این حوزه سنگ اندازی می کنند تا بیشتر به سمت بنگاه داری بروند.
وی در ادامه بیان کرد: ما جلسات متعددی را در کمیسیون های مربوطه گذاشته ایم و وزرا و رئیس جمهور را هم در جریان گذاشته ایم و اعلام کرده ایم که بانک ها باید این تسهیلات را پرداخت کنند. بانک هایی هستند که سپرده مردم را در شهرستان ها جمع می کنند و به جای اینکه در همان منطقه برای اشتغال و مسکن هزینه کنند، در پایتخت و در جاهایی که مزیت نسبی دارد ملک خریداری می کنند.
عباسی با بیان اینکه این مسئله باید اصلاح شود، افزود: اصلاحاتی که در اساسنامه بانک مرکزی انجام شد باید به نحوی پیش برود که این تسهیلات تکلیفی را به هدف برساند. بعضی وقت ها چند ماه از سال می رود آیین نامه هنوز نوشته نمی شود، بعد 6 ماه از آغاز سال هنوز آیین نامه ابلاغ نمی شود و بعد هم که ابلاغ می شود سنگ های بزرگ تری از سوی بانک ها انداخته می شود و در نهایت در عرض 2 تا 3 ماه به عده محدودی وام مسکن روستایی پرداخت می شود.
عباسی با بیان اینکه سال قبل آیین نامه اعطای وام 200 میلیونی مسکن خیلی دیرهنگام ابلاغ شد و در نهایت روستاییان نتوانستند از این وام برخوردار شوند، ادامه داد: اعطای این وام بعد از این زمان و گذشتن از فصل ساخت و ساز دیگر ارزشی ندارد.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: بنابراین ما باید هم به موقع و هم مناسب و سهل این مبالغ را به مردم اعطا کنیم و بعد از اینکه آیین نامه نوشته و ابلاغ می شود دیگر سخت گیری نشود. در برنامه هفتم قید کردیم که در حوزه کشاورزی زمین های کشاورزی که سند ندارد و برای ضمانت از سوی بانک های پذیرفته نمی شود هم مورد پذیرش قرار بگیرد.
وی ادامه داد: اینکه تسهیلاتی را برای مردم در نظر بگیرم و مردم یک سال بدوند و بعد هم نتوانند این وام را بگیرند تخصیص پیدا نکنند بهتر است. با توجه به این شرایط باید هر چه زودتر آیین نامه اعطای وام 350 میلیونی مسکن روستایی ابلاغ شود.
ارسال نظر