| کد مطلب: ۱۰۷۱۲۷۲
لینک کوتاه کپی شد

در کنگره دو حزب کارگزاران و اعتدال و توسعه چه گذشت؟

کنگره‌ پشت درب‌های بسته!

کنگره‌های احزاب اصلاح‌طلب و میانه‌رو به‌نام کارگزاران و اعتدال و توسعه در روزهای اخیر برگزار شد. اخبار زیادی از کنگره حزب کارگزارن به بیرون درز پیدا نکرد و تنها رسانه این حزب اقدام به انتشار سخنرانی‌ها کرد. مطابق آنچه ایلنا نوشت:

 «محسن هاشمی، شهربانو امانی، امیر اقتناعی، کوروش دستپاک، فرزانه ترکان، ناعمه علینژاد، علی هاشمی، احمد نقیب‌زاده، محمد عطریانفر، محمدهادی جلیلی، علی جمالی، طیبه اصفهانی، جهانبخش خانجانی، محمود علیزاده طباطبایی، فاطمه احمدی، مجید صالحی، حامد منتظری و ارسلان شهنی به‌عنوان اعضای جدید شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران انتخاب شدند.» علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفت‌وگو با «فارس» با اشاره به برگزاری پنجمین کنگره حزب کارگزاران، گفت: این جلسه انتخاب نیمی از کرسی‌های شورای مرکزی در پنجمین کنگره حزب کارگزاران سازندگی ایران در دستورکار کنگره قرار داشت. وی تصریح کرد: در جلسه که با حضور ۴۸۲ نفر از اعضای حزب در تهران برگزار شد.عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران افزود: براساس قاعده تغییر نیمی از کرسی‌های شورای مرکزی در هر کنگره سالیانه، ۱۷ عضو شورای مرکزی در این دوره نیاز به کسب رأی اعضای کنگره را نداشتند که اسامی این افراد عبارتند از: سیدحسین مرعشی، غلامحسین کرباسچی، فائزه هاشمی، فاطمه سعیدی، سیدعلیرضا سیاسی‌راد، پروانه مافی، ناهید تاج‌الدین، محمد قوچانی، یدا... طاهرنژاد، بهرام فیاضی، علی‌محمد نمازی، مصطفی پهلوانی، محمود سعیدی‌زاده، ولی‌ا... افخمی، عبدالواحد شهنوازی، مهدی بهزادیان و طاهره میرساردو.

 

*در کنگره حزب اعتدال و توسعه چه گذشت؟

 

ششمین کنگره حزب اعتدال و توسعه هم هفته گذشته، با حضور ۹۰۰ نفر از اعضاء به‌صورت حقیقی و مجازی برگزار شد. در این کنگره پیام تصویری حسن روحانی، رئیس‌جمهوری پیشین منتشر شد. در پایان این نشست بیانیه این کنگره پیرامون حوادث غزه، برجام، FATF  و... منتشر و تاکید شده بود؛ «عموم نخبگان، خیراندیشان و وفاداران به نظام جمهوری اسلامی عمیقا نگران آینده و سرنوشت کشور و مردم هستند. با گذشت بیش از دوسال از روی کارآمدن دولت سیزدهم، به‌رغم وعده‌های پر طمطراق برای حل مشکلات کشور، مشکل تحریم‌های فلج‌کننده و گره کور توافق هسته‌ای همچنان باقی است و آثار و تبعات آن بر اقتصاد، فرهنگ و اخلاق جامعه سایه افکنده است.» حزب اعتدال و توسعه همچنین تاکید کرده بود؛ «آمار رسمی کشور حاکی از رشد منفی اقتصاد ملی، افزایش سرسام‌آور حجم نقدینگی، کاهش نرخ اشتغال و بالارفتن شاخص فلاکت است و اکثریت جامعه آثار و تبعات آن را در معیشت و زندگی روزانه خود احساس می‌کنند. رکود تولید و پایین آمدن ظرفیت تولیدی بخش عظیمی از صنایع و کارخانجات، فشارهای کمرشکن مالیاتی ناشی از کسری بودجه کشور بر اصناف و طبقات مختلف جامعه، وضعیت نابسامان آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها، برخوردهای حذفی با اساتید برجسته و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و محدودکردن هنرمندان و فعالیت‌های هنری موجب سرخوردگی و سیل مهاجرت پزشگان، نخبگان علمی، کارآفرینان، هنرمندان و سرمایه‌های مادی و اجتماعی به خارج از کشور شده است که همه نشان از ناکارآمدی دولت و ناتوانی از حل مشکلات پیچیده کشور دارد.» این حزب در بخشی دیگر از بیانیه اش راهبرد اصلی برای توسع کشور را پیشبرد گفتمان اعتدال دانسته و آورده بود؛ «حزب اعتدال و توسعه با بهره‌گیری از تجارب گذشته، گفتمان اعتدال را به‌عنوان اصلی‌ترین راهبرد برای توسعه کشور و تامین عدالت اجتماعی و تحقق اهداف بلند نظام و حل مشکلات مزمن کنونی جامعه میداند و عمیقا اعتقاد دارد که اصل عقلانیت و اعتدال در راهبرد سیاسی کشور باید همواره در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و اجرای برنامه‌های کلان مورد توجه قرار گیرد.»

 

*عصبانیت دولتی‌ها از دولتمردان سابق

 

بیانیه اعتدال و توسعه اما با واکنش تند و تیز رسانه نزدیک به دولت رئیسی روبه‌رو شد. برهمین اساس روزنامه ایران در یادداشتی، با حمله به دولت سابق تلاش کرده است که مباحث مطرح شده در این بیاینه را فرافکنی معرفی کند. در بخشی از مطلب روزنامه دولت آمده است؛ «کنگره ششم حزب اعتدال و توسعه وابسته به حسن روحانی روز چهارشنبه ۲۶ مهرماه برگزار شد و در پایان آن نیز بیانیه‌ای قرائت شد که صدر تا ذیل آن را فرافکنی، سیاه‌نمایی و القائات کذب علیه دولت، مجلس و سایر ارکان سیاسی نظام تشکیل می‌داد. درحالی در این بیانیه از تعابیری مانند «رشد منفی اقتصاد ملی»، «افزایش سرسام‌آور حجم نقدینگی»، «کاهش نرخ اشتغال»، «پایین آمدن ظرفیت تولیدی بخش عظیمی از صنایع و کارخانجات» و... استفاده شده است که نه تنها این ادعاها خلاف واقع و دروغگویی رسمی است، بلکه سیاست‌های اقتصادی حزب لیبرال‌مشرب اعتدال و توسعه و رویکردهای اشرافی و ضد مردمی دولت قبل، عامل اصلی آسیب دیدن اقتصاد کشور و معیشت مردم بوده و از سوی دیگر آمارهای رسمی داخلی و بین‌المللی نیز ناقض آمارسازی‌های بیانیه‌نویسان اعتدال‌گراست.»

 اما برخلاف روزنامه دولت که تلاش کرده با کلمات تند و تیز و بدون ارائه آمار و استدلال قوی بیانیه این حزب را رد کند، روابط عمومی حزب اعتدال و توسعه در اطلاعیه‌ای به این مطلب روزنامه ایران واکنش نشان داده است. برهمین اساس در پاسخ به عصبانیت روزنامه دولت از بیانیه پایانی کنگره حزب اعتدال و توسعه، روابط عمومی این حزب اعلام کرد: صرف‌نظر از اینکه رکورد بالاترین رشد اقتصادی (١٤/٢ درصد در سال ١٣٩٥)، کم‌ترین نرخ تورم ٦/٨ درصد در سال ١٣٩٥ پس از چهار سال، روند کاهنده تورم و دو سال متوالی نرخ تک رقمی تورم و بیش‌ترین جمعیت شاغل ٢٤ میلیون و ٢٧٤ هزار نفر در سال ١٣٩٨ در ٢٠ ساله گذشته در دولت‌های تدبیر و امید به ثبت رسیده است. متاسفانه تاکنون از یک‌سو، بیش‌ترین حجم نقدینگی بالغ بر ٧ میلیون و ٣٧٧ هزار میلیارد تومان (که نسبت به سال ١٣٩٩ بیش از دو برابر شده است) و بیش‌ترین حجم انتشار اوراق مالی بالغ بر ٢١٨ هزار میلیارد تومان در سال ١٤٠١ و بیش‌ترین مقدار بدهی بالغ بر یک میلیون و ٤٠٧ هزار میلیارد تومان که ١٨٣/٩ هزار میلیارد تومان آن به بانک مرکزی بوده است و از سوی دیگر، کم‌ترین ارزش پول ملی در دولت سیزدهم اتفاق افتاده است، به‌طوری‌که ارزش پول ملی طی دو سال گذشته به نصف کاهش یافته است!

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار