ماجرای فوت ۶ نوزاد در بیمارستان «هاجر» شهرکرد چه بود؟
ر روزهای اخیر خبری مبنی بر فوت شش نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد منتشر شد. از آنجایی که این شش نوزاد به صورت پیاپی در طی ۱۰ روز فوت کردهاند، علت مرگ آنها مورد توجه رسانهها، دادستانی، استاندار چهار محال و بختیاری، پزشکی قانونی قرار گرفته است.
در روزهای اخیر خبری مبنی بر فوت شش نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد توسط خبرگزاریهای رسمی کشور منتشر شد. از آنجایی که این شش نوزاد به صورت پیاپی در طی ۱۰ روز فوت کردهاند، خبر فوت آنها مورد توجه رسانهها، دادستانی، استاندار چهار محال و بختیاری، پزشکی قانونی و... قرار گرفته است. درحال حاضر برای بررسی ماجراهای پشت پرده فوت این نوزادان پرونده قضائی تشکیل شده و مقامات ذیربط در حال بررسی پرونده هستند. در این گزارش میخواهیم علت فوت این شش نوزاد و مراحل پیگیری پرونده و را بررسی کنیم.
در پی انتشار این اخبار «سیدنصرالدین صالحی» دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان چهارمحال و بختیاری واکنش نشان داده و از تشکیل تیم ویژه بررسی موضوع فوت شش نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد خبر داد.
وی در خصوص پیگیری و بررسی علت فوت این شش نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد، تأکید کرد: پیگیری موضوع در دستور کار دادگستری استان قرار گرفت و تیم ویژهای متشکل از مقامات قضایی و کارشناسان پزشکی قانونی مسؤول بررسی ابعاد مختلف این ماجرا و چگونگی آن شدند. ما منتظر اعلام نظر نهایی بازپرس ویژه رسیدگی به پرونده با همکاری مراجع ذیصلاح از جمله پزشکی قانونی هستیم.
همچنین دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان چهارمحال و بختیاری از احضار رئیس بیمارستان هاجر و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد و در خصوص روند بررسی پرونده بیان کرد: تحقیقات از مسؤولان در حال انجام است و با مقصرین احتمالی برخورد قانونی به عمل خواهد آمد. توضیحات این مسؤولین دریافت شده و علت فوت این نوزادان پس از تکمیل پرونده به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
علت فوت این شش نوزاد چه بود؟
به گفته مسؤولان و پزشکان این بیمارستان، این شش نوزاد فوت شده در بخش NICU بیمارستان بستری و نارس بودهاند. الهه سقایی پزشک فوق تخصص نوزادان بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان هاجر شهرکرد، درخصوص شرایط جسمی این شش نوزاد و علت نارس بودن آنها گفته است: «از ابتدای این ماه شش مورد فوتی در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان داشتیم. چهار مورد از این نوزادان، به دلایل مامایی که بخش زنان تصمیم به زایمان زودرس مادر گرفته بودند، نارس متولد شدند. این نوزادان بیشتر، نوزادان نارسی هستند که دچار بیماریهای زمینهای ریوی بوده و نارسی ریه دارند. همچنین ممکن است در کنار آن نقص سیستم ایمنی هم داشته باشند.
به گفته سقایی، به طور کلی نوزادان نارس نقص سیستم ایمنی سه تا ۱۰ برابری نسبت به نوزادان ترم دارند و حتی نوزادان ترم هم نسبت به بزرگسالان یک مقدار سیستم ایمنی ناقصتری دارند.
وی ادعا کرد: از این چهار مورد فوتی نوزادان بیمارستان هاجر، یک مورد از آنها افزون بر نارس بودن دچار یک مشکل گوارشی زمینهای نیز بود. بر این اساس، علت فوت این چهار نوزاد به دلایل مشکلات زمینهای، نارسی و وزن کم در زمان تولد گزارش شده است.
خون دو نوزاد دیگر عفونی بوده است؟
سقایی در خصوص علت فوت دو نوزاد دیگر عنوان کرد: این نوزادان نارس، از بدو تولد در اتاق عمل توسط همکاران تحت احیا قرار گرفتند و بعد از وارد شدن به بخش، دچار عفونت سیستمیک یا عفونت عمومی خون شده و کشت خون آنها نیز مثبت بوده و علت آن در دست بررسی است.
وی اعلام کرد که بعد از این اتفاق تاکنون مورد دیگری از فوت نوزادان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان هاجر گزارش نشده است و بیماران و نوزادان دیگری هم که نیاز به مراقبت ویژه دارند، در این بخش بستری شده و بخش فعال است. ماهیت بخش نوزادان به خصوص بخش ویژه نوزادان این است که نوزادانی که به هر علتی نیاز به مراقبت ویژه دارند مانند سایر نوزادان، کودکان و شیرخواران نمیتوانند در بخش عادی حاضر شوند و بعد از تولد وارد این بخش میشوند.
وی گفت: نوزادانی هستند که با وزن ۶۰۰ گرم متولد و برای مراقبت به بخش مراقبتهای ویژه منتقل میشوند و به جز این بخش جایی ندارند. بخش مراقبتهای ویژه نوزادان در همه جای دنیا و کشورهای درحال توسعه فعال است و نوزادانی که نیاز به مراقبت ویژه دارند در این بخش بستری میشوند.
سقایی: پرستاران هیچگونه کوتاهی نکردهاند
این متخصص نوزادان بیمارستان هاجر تأکید کرد: تمام کارکنان بخش مراقبتهای ویژه نوزادان با تمام توان در حال خدمترسانی به نوزادان و خانواده آنها هستند. این نوزادان تنها یک خانواده ندارند و تک تک افرادی که در این بخش مشغول به خدمت هستند بهعنوان خانواده آنها به شمار میروند. ما به مردم این اطمینان را میدهیم که هیچگونه کوتاهی در مقابل این نوزادان و فرشتههای زمینی که آیندهسازان این سرزمین هستند، نخواهد شد.
آیا همچنان بخش NICU بیمارستان هاجر دایر است؟
طبق اتفاقات پیش آمده در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان هاجر این سؤال پیش میآید که آیا همچنان نوزادان دیگری در این بخش در حال درمان و نگهداری هستند؟
به گفته دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری، پس از اعلام فوت این شش نوزاد در طی ۱۰ روز، دیگر نوزادان بستری در بخش NICU بیمارستان هاجر به بخش دیگری منتقل شدند و برخی اقدامات دیگر در بیمارستان انجام شد اما در حال حاضر وضعیت این بخش در شرایط طبیعی و عادی قرار دارد درحالیکه پزشک فوق تخصص نوزادان بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان هاجر شهرکرد مدعی است که بیماران و نوزدان دیگری هم که نیاز به مراقبت ویژه دارند در این بخش بستری شده و بخش فعال است.
وزارت بهداشت در این اتفاق چه نقشی دارد؟
تا کنون وزارت بهداشت هیچگونه واکنش شفافی نسبت به فوت این شش نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد نداشته است. اما غلامعلی حیدری استاندار چهار محال بختیاری در خصوص بررسی هرچه سریعتر علت فوت این شش نوزاد در بخش NICU بیمارستان هاجر شهرکرد، از وزیر بهداشت درخواست کرد تا برای بررسی دقیق موضوع و برخورد با مقصران احتمالی، تیمی به استان اعزام کند.
تا اعلام نتیجه از هرگونه گمانهزنی خودداری کنید
دادستان مرکز استان چهارمحال و بختیاری در سخنان خود تأکید کرد: رسانهها و فعالان فضای مجازی به منظور حفظ امنیت و آرامش خاطر مردم، تا حصول نتیجه، از هرگونه گمانه زنی و انتشار اخبار غیر رسمی در این خصوص خودداری و عموم مردم نیز اخبار تکمیلی را از طریق مراجع رسمی دنبال کنند. صالحی بیان داشت: دستگاه قضایی استان این موضوع را در مسیر قانونی خود پیگیری و با مقصرین و عاملین احتمالی برخورد جدی و قاطع خواهد داشت.
مرگ طبیعی یا قصور پزشکی؟
به ادعای پزشکان و پرسنل بیمارستان هاجر شهرکرد، مرگ این شش نوزاد تازه متولد شده کاملاً طبیعی بوده و هیچ کوتاهی و قصور پزشکی صورت نگرفته است. در حالیکه به گفته یکی از پزشکان این بیمارستان، از این تعداد، چهار نوزاد به دلیل تصمیم گیری و تشخیص متخصصان مامایی به صورت زودرس و نارس متولد شدهاند. بر این اساس علت دقیق فوت این شش نوزاد، پس از بررسیهای پزشکی قانونی مشخص و اعلام خواهد شد.
ارسال نظر