| کد مطلب: ۱۰۶۷۷۹۹
لینک کوتاه کپی شد

آرمان ملی به بررسی پیامک واریز آورده نقدی ۲۴۰میلیون تومانی مسکن ملی می‌پردازد؛

شوک دریافت پول اضافی از دارندگان مسکن ملی

طی روزهای گذشته پیامک واریز وجه از سوی نهضت ملی مسکن برای متقاضیان خبر ساز شد به طوری که پیمانکارانی که به بهانه هزینه نگهداشت و اینکه متقاضیان واحدهایشان را تحویل نگرفته‌اند، هزینه‌های اضافی را از مالکان مطالبه کرده‌اند که این اقدام صدای مردم را در آورده است این درحالی است که براساس قانون بودجه قرار است واحدهای باقی‌مانده مسکن ملی از طریق منابع صندوق ملی مسکن تکمیل شود و نباید هیچ مبلغ جدیدی از متقاضیان دریافت شود.

شوک دریافت پول اضافی از دارندگان مسکن ملی

نهضت ملی مسکن برخلاف طرح مسکن مهر براساس فرمول هزینه نهایی ساخت اجرا شده است و متقاضیان این طرح در زمان تشکیل پرونده، رسماً توانایی مالی مشارکت در نهضت خانه‌سازی را تأیید کرده و متعهد شده‌اند که درصورت عدم‌واریز آورده، از پروژه حذف شوند.

به گزارش همشهری، ارسال پیامک واریز آورده نقدی ۲۴۰میلیون تومانی در روزهای اخیر، برخی از متقاضیان نهضت ملی مسکن در تهران را غافلگیر کرده است درحالی‌که از ابتدا بنا بود آورده نقدی در هر نوبت حدود ۴۰میلیون تومان و در فواصل چندماهه واریز شود. این مسأله گرچه ظاهراً برخلاف رسم و رسوم نهضت ملی مسکن بود، اما پیگیری‌های همشهری از متولی اصلی نهضت ملی مسکن در تهران، حاکی از این بود که این پیامک به‌دلیل پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها و انباشت تعهدات متقاضی ارسال شده و شامل حال همه متقاضیان نهضت ملی مسکن نبوده است.

حسین جنتی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران دراین خصوص گفت: متقاضیان شهرهای رباط کریم و اسلامشهر با توجه به پیشرفت ۸۰ تا ۸۵ درصدی پروژه باید تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان و بعضی از متقاضیان تا سقف ۲۸۰ میلیون تومان سهم خود از پرداختی‌ها را پر کنند و کسانی که این میزان را در حدود ۲ سال گذشته پرداخت نکرده‌اند، برای جبران کسری، پیامک دریافت کرده‌اند. به‌گفته او، متقاضیانی که در ۲ سال گذشته طبق برنامه، آورده نقدی خود را واریز کرده‌اند، حتی اگر پیامک ۲۴۰یا ۲۸۰میلیون تومان برای آنها ارسال شده باشد، باید مبالغ کمتری بپردازند.

چرا با این عجله؟

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، دلیل تعجیل در وصول باقیمانده آورده نقدی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در اسلامشهر و رباط کریم را پیشرفت فیزیکی بالای این پروژه‌ها اعلام می‌کند، اما دلیل اصلی این تعجیل، برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از این پروژه‌ها در دهه فجر امسال است. در حقیقت، این پروژه‌ها از مرحله سفت‌کاری عبور کرده و در حال نازک‌کاری داخلی است که حتی با تغییرات آب و هوایی نیز متوقف نمی‌شود و کار با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

جنتی می‌گوید: با توجه به اینکه کار به داخل واحدها رسیده و در مرحله نازک‌کاری است، اجراکنندگان پروژه‌ها پرکارتر هستند و بالطبع، فاصله واریزی آورده متقاضیان نیز نسبت به مراحل قبلی کمتر است. به‌گفته او، در ماه‌های زمستآنکه کار پروژه‌ها کمتر پیش می‌رود، ممکن است هیچ پیامکی برای واریز آورده ارسال نشود، چراکه طبق قرارداد اولیه، این پیامک‌ها و همچنین تزریق تسهیلات بانکی، براساس پیشرفت پروژه، تأیید بانک و تأیید ناظر راه و شهرسازی است.

دهک‌های فقیر نگران نباشند

در طرح نهضت ملی مسکن، نحوه واریز آورده نقدی و همچنین سود تسهیلات بانکی دهک‌های کم‌درآمد و خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، متفاوت از متقاضیان عادی است اما پروژه‌های این خانوارها نیز دقیقاً در فرایندی مشابه با فرایند سایر متقاضیان احداث می‌شود. بر همین اساس، در جریان ارسال پیامک آورده نقدی، برای این خانوارها نیز چنین پیامکی ارسال شده است، اما مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران می‌گوید: این خانوارها اصلاً نگران نباشند چراکه کارهای آنها براساس توافق و اعلام این دو نهاد حمایتی انجام می‌شود.

تسویه‌حساب بعد از انتخاب واحد

نهضت ملی مسکن براساس هزینه واقعی ساخت اجرا می‌شود و تغییرات احتمالی هزینه‌ها نباید از جیب سازنده یا دولت پرداخت شود؛ هرچند در این طرح، حمایت‌های دولتی نیز از محل حذف قیمت زمین، ارزان‌سازی زنجیره تأمین نهاده‌های ساختمانی و کاهش نرخ سود تسهیلات از ۲۳به ۱۸درصد، شامل حال متقاضیان می‌شود. این در حالی است که در طرح مسکن مهر، چنین فرایندی طی نشده بود و همین مسأله باعث شد پرونده تعداد قابل‌توجهی از واحدهای مسکن مهر به‌همدت ۲ دهه باز بماند و تکمیل و تحویل آنها از دولت‌های نهم و دهم تا دولت سیزدهم طول بکشد.

در نهضت ملی مسکن اما از ابتدا اعلام شده که متقاضی باید از محل آورده نقدی و تسهیلات بانکی، کل هزینه ساخت را جبران کند تا راه بر تکرار چنین اتفاقاتی بسته شود و در شرایط فعلی نیز، پیامک واریز آورده نقدی ۲۴۰میلیون تومانی براساس پیشرفت پروژه‌ها ارسال شده و قرار است در یک‌ماه آینده به متقاضیان فرمت قراردادهای واگذاری داده می‌شود که براساس آن باید متراژ واحدهای خود را که ۵۵ متر، ۶۵ متر، ۷۵ متر، ۸۵ متر و ۹۰ متر است انتخاب کرده و مابقی آورده خود را براساس متراژ انتخابی واریز کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران معتقد است: برخی‌ها که واحد ۵۵ متری را درخواست می‌کنند با همین آورده نقدی، قرارداد نهایی خود را امضا می‌کنند و واریزی دیگری نخواهند داشت اما در مورد بقیه که متقاضی متراژهای بالاتر هستند براساس متراژ باید آورده بیشتری واریز کنند.

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار