| کد مطلب: ۱۱۵۹۰۱۸
لینک کوتاه کپی شد

گزارش «آرمان ملی» از همراهی رسانه‌ها با سخنگوی دولت در عسلویه

پیش گرفتن ایران از قطر در برداشت گاز

آرمان ملی: نخستین تور یک روزه‌ رسانه‌ای دولت با اصحاب رسانه روز سه‌شنبه با حضور در شهر عسلویه و منطقه پارس‌جنوبی انجام شد که طی آن برای اولین‌بار در تاریخ بعد از انقلاب نشست سخنگوی دولت در جایی بجز پایتخت انجام شد و این ابتکار عمل دولت چهاردهم و مجموعه سخنگویی و اطلاع‌رسانی بود که این اتفاق برای نخستین‌بار در این دولت و در یکی از شهرهای انرژی ایران یعنی عسلویه به انجام برسد.

پیش گرفتن ایران از قطر در برداشت گاز

در این رویداد ابتدا خبرنگاران و اصحاب رسانه به روال معمول سابق در نشست سخنگوی دولت در مجموعه پارس‌جنوبی حاضر شدند و پرسش‌های خود را در حوزه‌های مختلف از فاطمه مهاجرانی مطرح کردند که سخنگوی دولت نیز پاسخگوی سوالات تمام رسانه‌های حاضر بود. از طرفی با توجه به اهمیت صنعت نفت و گاز و انرژی سخنگوی دولت به نکاتی در این حوزه اشاره داشت و گفت: «عسلویه و پارس‌جنوبی پایتخت انرژی ایران است و حاصل زحماتی است که پس از انقلاب به وسیله متخصصان و اهل فن به دست آمده است. ۷۰ درصد از گاز کشور از منطقه پارس‌جنوبی برداشت می‌شود و این گاز کمتر از ۲۴ساعت به منازل مردم در سراسر کشور ارسال می‌شود و خانه‌های مردم را گرم می‌کند و جا دارد که از همه زحماتی که این عزیزان در این منطقه می‌کشند تشکر ویژه داشته باشم.» وی همچنین با ارائه آمارهایی به اختلاف  تولید و برداشت گاز ایران و قطر اشاره و اظهار کرد: در سال ۸۰ برداشت و تولید گاز ایران از قطر بسیار کمتر بود  و اکنون از میزان برداشت قطر که با شرکت‌های بین‌المللی کار می‌کند جلو زده‌ایم. فناوری که ما را در اعماق دریا به گاز می‌رساند جای افتخار دارد . اگر در سنوات گذشته شرکت‌های غربی برای نصب سکوها وارد کشورمان می‌شدند و مهندسان ایرانی را به این فضا راه نمی‌دادند. امروز این تجهیزات به دست متخصصان ما حتی با تولیدات داخلی تأمین شده است و جا دارد افتخار کنیم به اینکه فرزندان و مهندسان ما این مقدار توانمند هستند.» پس از صحبت‌های سخنگوی دولت و ارائه برخی گزارشات و آمارها نیز مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس‌جنوبی به بیان نکاتی پرداخت.

* ظرفیت تولید گاز

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در جریان نشست سخنگوی دولت در عسلویه، با اشاره به دستاوردهای مجموعه صنعتی پارس‌جنوبی اشاره، بیان داشت: تلاش‌هایی که پس از ۴۶ سال صورت گرفته است، دستاورد منحصر به فرد تاریخی برای کشور عزیزمان است که در سه دهه گذشته خلق شده و یکی از افتخارات بزرگ انقلاب اسلامی است که امروز همه ما با آن می‌بالیم. تورج دهقانی با بیان اینکه قریب ۹۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این بخش بالادستی این صنعت حدود ۲۲ سال گذشته صورت گرفته است، افزود: امروز بالغ بر ۷۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز در منطقه داریم. حدود ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی در سال از این مجموعه نصیب کشورمان می‌شود که بزرگترین دارایی یکپارچه اقتصادی کشورمان محسوب می‌شود و قابل توجه است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین بیان کرد: ۷۰ درصد گاز کشور از این منطقه تأمین می‌شود و حدود ۴۰ درصد بنزین تولیدی کشور وابسته به میعانات گازی این منطقه است و حدود ۵۰ درصد خوراک پتروشیمی کشور از این منطقه تأمین می‌شود، این اعداد نشان‌دهنده حساسیت این منطقه است. وی عنوان کرد: طی شش‌ماه گذشته که از امور دولت چهاردهم می‌گذرد، دستاوردهای ویژه‌ای در این منطقه توسط همکاران ما با تلاش شبانه‌روزی محقق شده است. قریب ۷ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید جدید در این منطقه ایجاد و رکورد تولید روزانه ۷۱۶ میلی‌متر مکعب را ثبت کردیم. مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در خصوص ناترازی‌های نفت و گاز تصریح کرد:  نگرانی نسبت به وضعیت ناترازی و ابعاد مختلف اقتصاد که به این موضوع مرتبط است و نگرانی‌هایی در این رابطه وجود دارد، باید مطالب را بگویم از جمله آنکه در سال اول برنامه هفتم پیشرفت هستیم و این برنامه تکالیفی را بر عهده دولت گذاشته است. تکلیف سنگینی را ظرف سال‌های پیش‌رو داریم و باید قریب به ۲۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز ظرف ۴ سال آینده خلق کنیم در حالی که ظرفیت تولیدمان هم اکنون ۱۰۰۰ میلیارد است که ۷۰۰ میلیارد آن توسط شرکت پارس‌جنوبی می‌شود و ناترازی ۳۰۰ میلیاردی وجود دارد. وی تاکید کرد: برنامه واقعی را ترسیم کرده‌ایم و این اطمینان را می‌دهم که ظرف ۴ تا ۵ سال آینده می‌توانیم حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت گاز ایجاد کنیم. توسعه سایر میادین گازی کیش، پارس شمالی، بلال و سایر میادین توسعه نیافته را در دستور کار داریم. دهقانی اظهار کرد: میدان گازی پارس‌جنوبی با توجه به ظرفیت تولید و تأمین ۷۰ درصد گاز مورد نیاز کشور وارد نیمه دوم عمر خود شده است. طبیعی است این میدان عظیم که بزرگترین دارایی ما است با افت تولید مواجه شود. حدود یک سوم مساحت میدان در حوزه کشور ما است و دو سوم مساحت میدان در کشور رقیب است. حضور و مشارکت شرکت‌های خارجی در آنجا به سهولت انجام می‌شود و امروز نرخ تولید و برداشت از این میدان برای ما حدود ۵۰ میلیون متر مکعب است و کمتر از شریکمان نیست. باید با تلاش مضاعف این میدان را تقویت کنیم. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خاطرنشان کرد: ما مجموعه‌ای عظیم برای طرح فشار افزایی داریم.

*بازدید از فاز 14

پس از  پایان صحبت‌های مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس و نشست خبری سخنگوی دولت با نمایندگان رسانه‌های استانی و کشوری که در مجاورت فاز ۱۴ پارس‌جنوبی برگزار شد، فاطمه مهاجرانی، از میدان گازی و اتاق کنترل آن بازدید کرد و اصحاب رسانه نیز به بادید از فاز 14 پارس‌جنوبی پرداختند.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار