| کد مطلب: ۱۱۵۸۸۸۴
لینک کوتاه کپی شد

حسین انصاری‌راد در گفت‌وگو با «آرمان ملی»:

حاکمیت در تغییرات به دولت کمک کند

آرمان ملی- احسان انصاری: «بدون تردید ادامه این وضعیت به هیچ عنوان به سود کشور نیست و چالش‌های کشور را بیشتر خواهد کرد. در سال‌های اخیر کشور به دلیل برخی مدیریت‌ها، از جنبه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی اخلاقی صدمات و آسیب‌های زیادی دیده است.

حاکمیت در تغییرات به دولت کمک کند

به همین دلیل بر این باور هستم که تصمیمات آقای پزشکیان در ساحت‌های مختلف زندگی مردم تأثیرگذار خواهد بود. من فکر می‌کنم اگر پزشکیان بخواهد شرایط پیش‌رو برای پشت‌سر گذاشتن شرایطی که در چند دهه گذشته در کشور وجود داشته، فراهم است.» جملات ذکر شده اظهارات حجت‌الاسلام حسین انصاری‌راد نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «آرمان ملی» است. انصاری‌راد در این گفت‌وگو به مهم‌ترین چالش‌های پیش روی دولت پزشکیان اشاره کرده که در ادامه ماحصل این گفت‌وگو را می‌خوانید.

*دولت پزشکیان به چه میزان در وعده‌های اقتصادی که به مردم داده موفق بوده است؟ چرا دولت در کنترل بازار ارز و سکه عملکرد موفقی نداشته است؟

واقعیت این است که دولت آقای پزشکیان بیشتر به دلایل موانعی که پیش روی ایشان قرار داده نتوانسته وضعیت اقتصادی زندگی مردم را بهبود بدهد و به همین دلیل در این زمینه موفق عمل نکرده است. به رغم اینکه افراد کاربلد و توانمندی در تیم اقتصادی دولت حضور دارند اما به نظر می‌رسد این تیم از بسیاری جهات باید تقویت شود و دولت برای رضایت بیشتر مردم سیاست‌های جدید اقتصادی در پیش بگیرد. موجودیت جمهوری اسلامی به اعتماد و رضایت مردم است. اسلام نیز در گرو رضایت مردم است. مردم باید از مدیریت جامعه راضی باشند. سؤال اینجاست که در شرایط کنونی از مدیریت جامعه رضایت دارند؟ آیا ما باید در شرایطی زندگی کنیم که اغلب مردم زیرخط فقر زندگی کنند و مردم ما از برآورده کردن ضروریات زندگی خود ناتوان باشند؟ وضعیت بد زندگی مردم برخلاف تکلیف شرعی است که بر عهده مدیریت جامعه قرار دارد. سرمایه‌های انسانی که به دلیل عدم شرایط مناسب از کشور مهاجرت می‌کنند و در کشورهای خارجی زندگی می‌کنند باید به کشور برگردند و در راستای خدمت به کشور و مردم خود مورد استفاده قرار بگیرند. چرا میزان مهاجرت نخبگان در سال‌های اخیر نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است؟ ما باید کاری کنیم که ایران نمونه یک دموکراسی واقعی، قانونمند و یک کشور اخلاقی و معنوی باشد. وعده ما در انقلاب اسلامی این بود و قرار بود چنین اتفاقی در آینده رخ بدهد. آقای پزشکیان به مردم وعده دادند که در سیاست داخلی و خارجی باید تجدید نظر صورت بگیرد و در این زمینه تلاش خواهند کرد. این اتفاق باید رخ بدهد و ما باید در هر دو زمینه در سیاست‌هایی که نتیجه خود را نشان داده و چندان مقرون به درستی نبوده، تجدیدنظر کنیم. نوع روابط ما در عرصه بین‌المللی باید تغییر کند. از سوی دیگر نوع نگاهی که به مردم در داخل کشور داریم نیز باید تغییر کند. ثروت کشور باید به صورت عادلانه بین همه مردم کشور به صورت عادلانه توزیع شود. آقای پزشکیان نیز روی این نکته تأکید داشتند اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداده است.

*چه موانعی اجازه نداده پزشکیان به وعده‌های خود عمل کند؟

 برخی از همان ابتدا با پزشکیان و دولتش مخالف بودند و مدام چوب لای چرخ دولت می‌گذاشتند. از سوی دیگر در برخی سیاست‌گذاری‌ها نیز نیازمند تجدیدنظر هستیم. برخی از کسانی که امروز با دولت پزشکیان مخالفت می‌کنند که در بین نماینده‌های مجلس هم می‌توان برخی از انی مخالفان را دید، قبلا در زمینه‌های متعدد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی عملکرد خود را نشان داده‌اند که مثبت نبوده و کارنامه آنها پیش روی مردم است. سوال این است که چنین افرادی که همواره برخلاف خواست مردم حرکت کرده‌اند در شرایطی که کشور نیازمند آرامش و انسجام است چرا با اینکه وارد مجلس شده‌اند تا بتوانند گرهی از مشکلات باز کنند، جنجال‌سازی را پیشه کرده‌اند و چرا این افراد متوجه نیستند که برخی از تصمیماتی که می‌گیرند به ضرر کشور است؟ در واقع آنها بیش از آنکه خود تخصص داشته باشند، به لایه‌های قدرت متصل هستند و تلاش می‌کنند در راستای خواسته‌های قدرت حرکت کنند. اگر واقع‌بینانه به موضوع نگاه کنیم امروز بخش مهمی از مشکلات کشور با سیاست خارجی گره‌ خورده است و به اعتقاد من نباید همه مسائل کشور به سیاست خارجی و مذاکره هسته‌ای گره زد و دولت هر چه زودتر باید از این مسیر عبور کند و مدیریت کشور را از اسارت سیاست خارجی رها کند. اگر در مواردی سیاست خارجی و داخلی ما به نتیجه نرسیده باید اکنون که صاحب تجربه شده‌ایم، در آن سیاست‌ها بازنگری صورت گیرد. تاکنون برخی سیاست‌های ما هزینه‌های زیادی ایجاد کرده است. اگر امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که به‌خاطر آن سیاست‌ها انزوای اقتصادی و سیاسی برای کشور ایجاد شده، لازم است هرچه زودتر از این انزوا خارج شد تا ایران بتواند کشوری اثرگذار در سیاست‌های بین‌المللی و منطقه‌ای باشد. به عبارت دیگر باید توجه کرد که کدام سیاست‌ها و کدام شعارها محقق نشده و چه بسا به ضرر کشور هم تمام شده باشد. دوستی و دشمنی با دیگر کشورها باید مبتنی بر منافع ملی باشد و هر کشور را باید با منافع ملی سنجید.

سرمایه‌های انسانی که به دلیل عدم شرایط مناسب از کشور مهاجرت می‌کنند و در کشورهای خارجی زندگی می‌کنند باید به کشور برگردند و در راستای خدمت به کشور و مردم خود مورد استفاده قرار بگیرند

*پزشکیان چه تلاش‌هایی برای حل مشکلات سیاست خارجی انجام داده و در این زمینه با چه موانعی مواجه بوده است؟

در شرایط کنونی کشور با چالش‌های مهمی مواجه است و اگر قرار است پزشکیان این چالش‌ها را حل کند باید حاکمیت زمینه‌های آن را فراهم کند. در غیر این صورت این چالش‌ها افزایش پیدا می‌کند و درآینده به شکل‌های دیگری بروز و ظهور پیدا می‌کند. مراکز قدرت و ثروتی که در گذشته وجود داشت در شرایط کنونی نیز وجود دارد. این در حالی است که این کانون‌های قدرت و ثروت امروز ضعیف‌تر از گذشته هستند و با ملتی مواجه هستند که از یک تجربه تلخ گامی به جلو برداشته و به مرحله جدیدی رسیده است. بدون تردید در شرایط کنونی یکی از چالش‌های مهم کشور در عرصه بین‌المللی است. این در حالی است که اگر شرایط مناسب باشد، تعامل و مذاکره با آمریکا و کاهش تنش با این کشور می‌تواند چالش‌ها را کاهش بدهد. اگر تاکنون این نگاه حاکم بوده که آمریکا و کشورهای غربی دنبال فروپاشی و سرنگونی نظام سیاسی در ایران هستند، در صورتی که این کشورها بتوانند نشان دهند که چنین هدفی را دنبال نمی‌کنند، راه تعامل با این کشورها هموار می‌شود. این نگاه درباره برخی کشورهای منطقه هم وجود داشته است و اما امروز روشن شده که چنین سیاستی وجود ندارد. اما اگر کشوری دنبال فروپاشی و تغییر نظام سیاسی در ایران باشد، دچار اشتباه بزرگی است و به زودی متوجه خواهد شد. امروز روشن شده که آمریکا و کشورهای اروپایی به تغییر نظام سیاسی در ایران فکر نمی‌کنند و دغدغه‌های دیگری دارند که می‌توان با دیپلماسی و مذاکره رویکردی در پیش گرفت که هر دو طرف رضایت داشته باشند. اگر قرار است وضعیت مردم تغییر کند باید در همین استراتژی‌ها نگاه جدیدی اعمال شود. در شرایط کنونی جامعه ایران با بحران‌ها و چالش‌های متعددی مواجه است و به همین دلیل باید دولت در برخی سیاست‌های گذشته تغییر ایجاد کند.

*در شرایطی که نظام تصمیمی برای مذاکره با آمریکا ندارد دولت پزشکیان از چه راه‌هایی می‌تواند چالش‌های بین‌المللی را کاهش بدهد؟

بدون تردید ادامه این وضعیت به هیچ عنوان به سود کشور نیست و چالش‌های کشور را بیشتر خواهد کرد. در سال‌های اخیر کشور به دلیل برخی مدیریت‌ها، از جنبه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی اخلاقی صدمات و آسیبب‌های زیادی دیده است. به همین دلیل بر این باور هستم که تصمیمات آقای پزشکیان در ساحت‌های مختلف زندگی مردم تأثیرگذار خواهد بود. من فکر می‌کنم اگر پزشکیان بخواهد شرایط پیش‌رو برای پشت‌سر گذاشتن شرایطی که در چند دهه گذشته در کشور وجود داشته فراهم است. امیدوار هم هستیم که آقای پزشکیان در قامت رئیس‌جمهور موفق شوند. ملت ایران دیگر ملت آقای خاتمی و حتی دوران آقای روحانی نیست. نظام حکمرانی هم دیگر آن نظام نیست. نوع ارتباطاتی که آن زمان وجود داشت امروز متحول شده و زمینه‌های دیگری ایجاد شده است. در برخی موارد پیشرفت و در مواردی هم دچار نقصان شده‌ایم. به همین دلیل من معتقدم امروز که آقای پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شده همه شرایط برای حرکت به سمت تغییر جدید در کشور فراهم شده و آقای پزشکیان باید کشور را از یک مرحله‌گذار به سلامت عبور بدهد. نکته‌ای که وجود دارد این است که برخی نهادهای قدرت که در گذشته رویکرد سلبی نسبت به تحول‌خواهی داشتند، امروز تغییر کرده یا ضعیف شده‌اند و دیگر مانند گذشته اثرگذار نیستند.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : احسان انصاری

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار