| کد مطلب: ۱۱۵۸۶۴۰
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» مواجهه دولت و جامعه را بررسی می‌کند

وفاق ملی؛ همه‌جانبه و فرصت‌محور

آرمان ملی- سهیل ثابت: نگاهی به عملکرد تندروها طی چند ماهه اخیر نشان می‌دهد که آنها کلا همه مسائل کشور را تا اطلاع ثانوی فراموش کرده‌اند و فقط دولت پزشکیان، اقدامات و از همه مهم‌تر محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور را در دستور کار قرار داده‌اند.

وفاق ملی؛ همه‌جانبه و فرصت‌محور

چنانکه دستاویز این چند ماهه گذشته آنها حمله به محمدجواد ظریف است و کافی است ظریف در موردی اظهارنظر کند تا او را هدف حملات خود قرار دهند. اما به واقع اینکه کشور تحریم است، لوایح FATF همچنان بلاتکلیف مانده، مشکلات بغرنج اقتصادی و معیشتی، نارضایتی‌های عمومی، کاهش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی و... وجود دارد همه را کنار گذاشته و صرفا به‌دنبال تحرکات و اظهارات ظریف برویم و همه هم و غم خود را برای تخریب و تخطئه ظریف بگذاریم از طرفی آدرس غلط به جامعه است و از طرف دیگر هم به صراط عدالت نیست. در حالی که کشور به لحاظ اقتصادی و معیشتی با مشکلات زیادی روبه‌رو است و باید همه دست‌به‌دست هم دهند تا شرایط را بهبود ببخشند اما شاهدیم که جماعتی تندرو با افکار متصلب و بسته که اساسا فهمی از منافع ملی ندارند صرفا به تخریب دولت و دولتمردان می‌پردازند. این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها بر این نکته تاکید داشته‌اند که موفقیت دولت موفقیت نظام است؛ اما گویا این تندروها در واقع از منویات و راهبردهای مقام معظم رهبری نیز عدول کرده‌اند و صرفا اهداف و منویات خود را پیش گرفته‌اند.کارشان نیز شده یا تجمع برای اجرای قانون حجاب یا راهپیمایی برای مقابله با رفع فیلترینگ یا تخریب و تخطئه ظریف و اخلال در مسیر بررسیFATF در مجمع تشخیص مصلحت تا به هر نحو ممکن نگذارند دولت آنطور که به جامعه وعده داده عمل کند. اما مساله این است که اساسا بدون نگاه واحد، وفاق و اتحاد و انسجام نمی‌توان انطور که باید و شاید به حل و فصل مسائل و مشکلات کشور پرداخت.

*وفاق ملی با نگاه همه‌جانبه

زمانی که مسعود پزشکیان در قامت رئیس‌جمهور بحث وفاق ملی را مطرح کرد بسیاری بر آن خرده گرفتند که می‌خواهد به همه جریانات سهمی بدهد یا به بیان دیگر همه جریانات را به نحوی ساکت کند تا در روند عملکرد دولت اخلالی ایحاد نکنند. اما روند امور طی قریب به شش ماهه‌ای که دولت پزشکیان روی کار آمده به سمت و سویی رفت که بسیاری به این باور رسیدند که وفاق ملی به‌عنوان لازمه امروز کشور مطرح شده است و برای حل مشکلات باید این وفاق ملی چه میان قوای مختلف و دستگاه‌ها و چه میان حاکمیت و مردم شکل بگیرد. آنچه که مسلم است هر تصمیم در هر حوزه و موضوعی اتخاذ شود چه در سیاست داخلی و خارجی، اقتصادی و... باید بتواند نظر قاطبه جامعه را نمایندگی کند و با حمایت کامل و پشتوانه مردمی پیش رفته و به انجام برسد. غیر از این باشد بی‌شک هر چقدر هم طرحی نو و کار آمد باشد با تخریب‌ها و هجمه‌ها شکست خواهد خورد. گرچه عده‌ای معتقدند که برای دستیابی بهتر و بیشتر به موفقیت در پروژه وفاق ملی باید به هر نحوی که شده تندروها را کنار زده و به حاشیه برانیم تا در مسیر حل امور اخلال و اشکالی ایجاد نشود. واقعیت نیز همین است که باید به همینگونه عمل کرد. امروز این با فرصت‌هایی روبه‌رو است که اگر به درستی از آنها استفاده کند می‌تواند شرایط به مراتب بهتری را برای کشور و مردم فراهم آورد. لذا باید در یک نگاه جامع و متوازن همان‌طور که در عرصه بین‌المللی به ظرفیت‌های مختلف به‌عنوان یک فرصت در جهت بهبود پرداخته می‌شود در داخل نیز از همه ظرفیت‌های داخلی بهره برد و از آن مهم‌تر مردم را به‌عنوان مهم‌ترین عنصری که همواره در مقاطع مختلف پای کشور و حمایت بوده و هستند همواره به‌عنوان فرصت دید و به مطالباتشان پاسخ اقناع‌کننده داد تا آنها نیز دولت و حاکمیت را در مراتب مختلف همراهی کنند.

*نگاه فرصت‌محور

معاون راهبردی رئیس‌جمهور درباره این‌که به نظر می‌رسد جریان تندرو در مجلس شورای اسلامی کاری جز مطرح‌کردن نام «ظریف» ندارند، اظهار داشت: تندرو و کندرو را من متوجه نمی‌شوم. نه اینطور نیست، مجلس کلی کار دارد و حالا ما را هم برای اینکه حوصله‌شان سر نرود، مطرح می‌کنند. به نظرم تندرو و کندرو نکنیم؛ همه ما در یک جاده هستیم. نه قسمت تندرو داریم و نه قسمت کندرو. محمدجواد ظریف گفت: درخصوص این‌که ۴۵ سال از انقلاب اسلامی گذشته است و مردم نیاز دارند که به آینده کشور امیدوار باشند برای ایجاد این امید در جامعه چه باید کرد، افزود: به ایران، ایرانی، به منطقه و جهان باید به‌عنوان فرصت نگاه کنیم. ما به‌جایی رسیده‌ایم که می‌توانیم لقمه چربی برای کسی نباشیم. وی خاطرنشان کرد: ما ضمن این‌که به همه تهدیدها توجه داریم، نگاه‌‌مان وسواس به تهدید نداشته باشد، نگاه‌مان تهدیدمحور نباشد. همه‌چیز را به‌عنوان فرصت نگاه کنیم و ببینیم متخصصان ما چه کرده‌اند. وی تاکید کرد: ایران پر از فرصت است، نمی‌توانیم به فرصت‌ها نگاه کنیم و به آینده امیدوار نباشیم. معاون راهبردی رئیس‌جمهور درخصوص این‌که چه باید کرد سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند، عنوان کرد: سرمایه اجتماعی با نگاه‌کردن به مردم به‌عنوان فرصت، شکل می‌گیرد. یعنی اگر مردم را فرصت ببینیم حتما می‌توانیم سرمایه اجتماعی خودمان را هم گسترش دهیم.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : سهیل ثابت

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار