| کد مطلب: ۱۱۵۸۵۰۶
لینک کوتاه کپی شد

واکنش اسحاق جهانگیری به قطع برق:

مدیران سهل انگار بازخواست شوند

آرمان ملی- مطهره شفیعی: قطع برق را هم ابزاری سیاسی برای هجمه به رئیس‌جمهوری کردند که از جنس خودشان نیست یعنی دولت مسعود پزشکیان.

مدیران سهل انگار بازخواست شوند

رئیس‌جمهور دولت چهاردهم منکر قطعی برق بر اثر برخی بی‌تدبیری‌ها نیست و در آبان ماه گفته بود: «خاموشی‌های برق بر اثر ناترازی است و تلاش می‌کنیم مشکل سوخت نیروگاه‌ها را حل کنیم.» وی افزود: «چون ذخایرمان کم است و در زمستان ممکن است با مشکل مواجه شویم، مجبوریم ذخایر نیروگاه‌ها را طوری تنظیم کنیم که در زمستان به مشکل برنخوریم.» پزشکیان پیش از آن هم وعده پابان مازوت سوزی را داده بود اما این کار عملی نشد. قطعی برق مختص دولت پزشکیان نبود و در دولت روحانی هم کشور با این مشکل مواجه بود. رسانه‌های مخالف دولت دوازدهم نوشته بودند: «مقایسه وضعیت ظرفیت تولید و میزان مصرف برق در کشور طی ۱۰ سال اخیر نشان می‌دهد طی این مدت درحالی متوسط درصد رشد سالیانه عرضه برق ۳ درصد بوده که متوسط درصد رشد سالیانه تقاضا ۵/۱ درصد بوده است. این موضوع سبب افزایش ناترازی عرضه و تقاضای برق در ایران شده است. قابل ذکر است ناترازی برق عمدتا از سال ۱۳۹۲ و همزمان با دولت اول حسن روحانی شروع شده و در دولت دوم روحانی نیز ناترازی ادامه پیدا کرده است.» این روزها اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی اظهاراتی دارد که قابل تامل است. روز گذشته خبرآنلاین نوشت: «من برخی مسائل را نمی‌توانم پیش خودم نگه دارم و راجع به آن سکوت کنم. از جمله موضوعی که به نهادهای موثر گفتم، راجع به نحوه مدیریت سوخت در زمستان امسال بود. وی افزود: ما حتی اگر نفت و گاز هم نداشتیم، نباید در زمستان امسال به این وضع می‌افتادیم. جهانگیری گفت: آیا به‌طور مثال نمی‌توانستیم ۲ تا کشتی گازوئیل بیاوریم که سوخت نیروگاه‌ها را تأمین کنیم و این طور مضحکه دیگران نشویم؟ من معتقد بودم هرکس سهل‌انگاری انجام داده، حتی اگر چشم بنده باشد، باید بابت این وضع برکنار می‌شد.

*سکوت در دولت روحانی! 

 پس از این اظهارات سوالی مطرح شد مبنی بر اینکه جهانگیری یکی از مسئولان دولت روحانی بود و چرا در زمان قطعی برق در آن دولت به ارائه چنین طرح‌هایی نمی‌پرداخت و روند توقف قطعی برق را متوقف نکردند؟ در اذهان بسیاری هست که در تیرماه 1400 به‌دنبال اعلام وضعیت قرمز در صنعت برق کشور و قطع مکرر برق در نقاط مختلف کشور، حسن روحانی، رئیس‌جمهور ضمن عذرخواهی از مردم بابت این مشکل، دستور داد در جلسه ویژه‌ای به ریاست معاون اول و متشکل از دستگاه‌های مختلف، موضوع تامین برق و خاموشی‌های اخیر بررسی و دستورالعمل اجرایی در حوزه‌های مختلف تعیین و اعلام شود. 

*سوژه مخالفان دولت

از سوی دیگر برخی اختلافات درونی دولت تبدیل به بهانه‌ای در دست مخالفان شده است. اختلاف دو وزارتخانه از روزی شروع شد که وزارت نفت در خصوص بروز خاموشی‌های اخیر در کشور اطلاعیه‌ای صادر کرد و در بخشی از آن آورد: «در حالی که آمارها نشان می‌دهد مدیریت صحیح سبد سوخت می‌توانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبودگاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد. این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجام شده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیف‌شده به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است.» پس از آن بود که وزارت نیرو پاسخ داد: «در دوماهه دی و بهمن امسال ۸۳۲ میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته گاز کمتری به نیروگاه‌ها تحویل شده است، این در حالی است که تامین سبد سوخت نیروگاه‌ها توسط وزارت نفت انجام می‌گیرد و لذا برای جبران کمبود گاز مورد نیاز، ناچارا مازوت و گازوئیل بیشتری در نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته مصرف شده است که با توجه به ناکافی بودن آن و کاهش ذخیره مخازن سوخت مایع، تعدادی از نیروگاه‌های کشور به‌رغم آمادگی کامل به علت نداشتن سوخت از مدار خارج شده‌اند.» کیهانیان که منتظریافتن بهانه برای هجمه به دولت هستند، از این موضوع به نفع اهداف خود بهره برده و نوشتند: «به‌نظر می‌رسد همگرایی بیشتر بین وزارت نفت و نیرو یک ضرورت مغفول در دولت فعلی است و این دو وزارتخانه باید با پذیرش سهم خود در بروز خاموشی‌های زمستانه به همگرایی برسند.» در نهایت رئیس‌جمهوری عصر پنجشنبه 25 بهمن، در ادامه برنامه‌های چهارمین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد بوشهر، در نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان اظهارکرد: گاها به برادران می‌گویم، وزرای ما در این جریان به اصطلاح نفت و برق و گاز کم می‌آورند و به همدیگر گیر می‌دهند. ما باید اصل مساله را حل کنیم، با همدیگر دعوا دعوا نکنیم، تا جایی‌که امکان دارد به‌هم کمک کنیم. مردم عزیز هم باید به ما کمک کنند. از دولت و من به اصطلاح مسئول گرفته تا بقیه در تمام زمینه‌ها بد مصرف می‌کنیم. اگر بتوانیم سوخت و ذخایرمان را درست مدیریت کنیم اصلا امکان ندارد که در مملکت ما کسی گرسنه، بیکار و فقیر بماند. وقتی این اتفاق افتاده خودمان مقصر بودیم و حالا باید دست در دست هم بدهیم، مشکل را حل کنیم و مملکت را به جایی برسانیم که مردم ما لیاقت و استعداد آن را دارند.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : مطهره شفیعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار