| کد مطلب: ۱۱۵۷۹۹۹
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» از تقابل چهره‌های جناح مقابل دولت گزارش می‌دهد

انشقاق در اردوگاه اصولگرایی

آرمان ملی- مطهره شفیعی: دوباره بهانه‌ای برایشان پیدا شد تا به مخالفان خودشان هجمه برند و بازهم استفاده از الفاظ نامناسب و توهین! موضوع مذاکره با آمریکا مختص این دوره زمانی است و در دولت‌های مختلف بارها این موضوع مطرح شده و در نهایت منجر به مذاکره علنی نشد.

انشقاق در اردوگاه اصولگرایی

در دولت پزشکیان بار دیگر موضوع مذاکره با آمریکا به میان آمد و مخالفان و موافقان به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند، اما دلواپسان از این موضوع برای هجمه به دولتمردان و موافقان مذاکره استفاده کردند، مانند نماینده جبهه پایداری که افراد متمایل به این موضوع را بی‌عقل خطاب کرد. حمید رسایی گفت: هرکس حرف از مذاکره با آمریکا زد، بدانید هم بی‌عقل و بی‌شرف است و هم هوش ندارد. زیرا رهبری انقلاب می‌فرمایند مذاکره با آمریکا هوشمندانه، شرافتمندانه و عاقلانه نیست. وی ادامه داد: هرکس در هر جایگاهی این حرف را زد شامل این موارد می‌شود. این نماینده تندرو افزود: «ما وقت نداریم، باید به توان خود اتکا کنیم تا بسیاری از مشکلات را حل کنیم.»

*دبیرکل سابق در آمریکا

نکته قابل تامل آنجاست که رسایی پیش از این هم برای تخریب و حذف محمدجواد ظریف از کلیدواژه آمریکا استفاده کرده بود اما او هیچگاه به گرین‌کارت دبیرکل سابق جبهه پایداری و دفاع آقاتهرانی از این گرین‌کارت اشاره نکرده است. چرا که در این صورت باید رودرروی رفقای سابق و شاگردان مرحوم مصباح یزدی قرار بگیرد. چندی قبل مرتضی آقاتهرانی دبیرکل سابق جبهه پایداری تصریح کرد: «کسی‌که در آمریکا زندگی می‌کند، بعد از ۵ سال می‌تواند گرین‌کارت آن دولت را دریافت کند. وزارت‌ امور خارجه‌ آن دوره نیز برای سهولت رفت ‌و آمد، گرین‌کارت را صادر کرد اما این به معنای تبعیت و قسم‌خوردن زیر پرچم آمریکا نیست. پس از پایان مدت گرین‌کارت و پس از آنکه دیگر نیازی به رفت ‌و آمد به آمریکا نداشتم، دیگر اقدامی برای اخذ مجدد آن انجام ندادم.» در همان برهه غلامرضا انبارلویی در یادداشتی که «الف» منتشر کرد، برخلاف آقاتهرانی با اشاره به متن سوگندنامه مرتبط با گرین‌کارت گفت که داشتن گرین‌کارت یعنی قسم‌خوردن، [با این معنا] که اگر قانونا لازم باشد، برای دفاع از آمریکا تفنگ به دست خواهم گرفت.

* موتلفه خلاف پایداری

اکنون البته تنها رسایی نیست که اینچنین به موافقان مذاکره هجمه می‌برد. کاظم انبارلویی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه هم گفت: «ما در برجام به همه تعهداتمان عمل کردیم اما آنها به تعهداتشان عمل نکردند بنابراین مذاکره با چنین دولتی به‌خصوص دولتی که رئیس آن برجام را پاره کرده، یک امر واهی و بیهوده، خلاف عقلانیت سیاسی، هوشمندی سیاسی و شرافت ملی است.» تفاوت رسایی با انبارلویی در این است که عضو ارشد موتلفه حاضر نیست مذاکره با آمریکا را به‌صورت کامل زیرسوال ببرد. این فعال سیاسی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی انرژی اتمی ۱۷ مرتبه تأیید کرده که ایران به تمامی تعهداتش عمل کرده و حالا می‌خواهیم وارد گفت‌وگو شویم، تصریح کرد: اروپایی‌ها می‌گویند تصمیم‌گیرنده نیستند و اگر هم با ایران توافق کنند، آمریکا تحریم‌های خود را ادامه خواهد داد ضمن اینکه ما در بیش از دو هزار مورد تحریم از سوی دولت آمریکا قرار داریم. وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم وارد مذاکراتی شویم که مطالبات طرف مقابل را احصا کنیم و بعد بگوییم در ازای فلان مطالبه فلان تعهد را انجام خواهیم داد درحالی‌که قبلا به تمامی تعهدات خود عمل کرده‌ایم، اظهارکرد: اگر قرار باشد ایران پای میز مذاکره بنشیند، دولت آمریکا باید قبل از آغاز مذاکره، برخی از تعهدات خود که در برجام را که نقض کرده، عمل کند. عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: تنها درصورتی‌که تحریم‌های بانکی، کشتیرانی، پولی و نفت که چهار مؤلفه اصلی تحریم هستند، لغو شوند تهران می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا وارد مذاکره با آمریکا شود یا خیر به قول آقای روحانی باید خیلی نادان باشیم که دوباره با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم چرا که آمریکا بارها عدم پایبندی خود به تعهداتش را اثبات کرده‌ درحالی که ایران نیز بارها پایبندی به تعهدات خود را نشان داده است. این فعال رسانه‌ای یادآور شد: اگر ما بخواهیم به سمت مذاکره با آمریکا برویم، ابتدا طرف آمریکایی باید اعتماد ملت ایران را با برداشتن چند تحریم کلیدی جلب کند تا ما هم پای میز مذاکره با آنها بنشینیم.

*انتقاد مهاجری

دلسوزان کشور در برابر توهین‌ها به موافقان مذاکره سکوت نکردند چنانکه حجت‌الاسلام مسیح مهاجری نوشت: «منظور از لزوم آزادبودن افراد برای ابراز نظر در مورد موضوعات مختلف ازجمله مذاکره با آمریکا این نیست که راه برای انجام کارهای خلاف قانون باز شود. همان قانون اساسی که بر آزادی اندیشه و بیان و قلم تأکید می‌کند، همان قانون اساسی در اصل ۱۱۰ می‌گوید «تعیین سیاست‌های کلی نظام، نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی نظام و اعلان جنگ و صلح و بسیج نیروها» از اختیارات رهبر است. بنابراین، ابراز نظر مردم هیچ منافاتی با حقوق رهبری ندارد و نباید اینطور تصور شود که وقتی رهبری نظری درباره یکی از موضوعات دارد هیچکس حق ندارد درباره آن موضوع اظهارنظر کند. اینکه نماینده مجلس کسانی را که معتقد به مذاکره با آمریکا هستند «جریان نفوذ»، «فاقد شرافت» و «مجنون» بداند و بنویسد آنها «اگر بر شرافت‌فروشی خود اصرار کنند دیگر به یادداشت بسنده نخواهیم کرد» و آن دیگری طرفداران مذاکره با آمریکا را خائن و بی‌شعور بداند و وقتی عده‌ای در نمازجمعه به یکی از فعالان برجام توهین می‌کنند گفته شود «احساس تواضع می‌کنم»، چنین برخوردهایی نه منطبق با قانون اساسی جمهوری اسلامی است، نه با تعالیم اسلامی سازگار است و نه برای اقناع افکار عمومی مناسب. در یک جامعه اسلامی مردم باید آزادانه نظر خود را به‌گونه‌ای مطرح کنند که به گوش حاکم اسلامی برسد تا با اطلاع داشتن از دیدگاه‌های مختلف تصمیم‌گیری کند درست همان‌طور که قرآن‌کریم به پیامبر اکرم می‌فرماید: مشورت‌ها را بگیرند ولی تصمیم نهایی با ایشان است. درخصوص سخنان ترامپ که با واکنش منفی رهبری مواجه شد، توجه به این نکته لازم است که چون رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران با زبان قلدرمآبانه سخن گفت و خواسته‌های نامعقولی را مطرح کرد، همین پاسخ را هم باید از ایران می‌شنید. نتیجه‌ای که از این واقعیت می‌توان گرفت این است که اگر رئیس‌جمهور آمریکا زبان قلدری را کنار بگذارد و محترمانه و متواضعانه با ایران سخن بگوید، راه مذاکره باز خواهد بود.»

منبع : آرمان ملی
نویسنده : مطهره شفیعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار