| کد مطلب: ۱۱۵۶۸۳۳
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» در گفت‌وگویی اظهارات معاون اول را بررسی می‌کند

«اصلاحات» برای کارآمدی

آرمان ملی- گروه سیاسی: در هفته‌های اخیر و بعد از پایان ماه‌عسل دولت چهاردهم باید به ادبیات خاصی که دولتی‌ها به‌خصوص رئیس‌جمهور و معاون اولش در دستور کار قرار داده‌اند، توجه داشته باشیم.

«اصلاحات» برای کارآمدی

آنها تاکید دارند که باید نخبگان برای کارآمدی بیشتر به بدنه حاکمیت بازگردانند. میسری دشوار که شاید در کوتاه‌مدت دولت نتواند به ‌نتیجه‌ای برسد آن هم به‌دلیل شکافی که بین دولت و ملت به‌وجود آمده است. بسیاری معتقدند با اینکه این شکاف در ادوار اخیر عمیق‌تر شده، اما فاصله‌ها همچنان قابل ترمیم است. همواره برای بهبود وضعیت، مسیر اصلاحات را به حاکمان نشان می‌دهند. اصلاحاتی که بتواند در ادامه وضعیت را از شرایط چالشی و ناکارآمدی خارج کند. در همین مورد روز گذشته معاون اول رئیس‌جمهور اظهارکرده که «برای اینکه کشور مسیرش را به درستی پیش ببرد، اصلاح باید از مرکز حکومت شروع شود». در این مورد با یکی از تحلیلگران سیاسی مصاحبه‌ای انجام داده‌ایم. پیرموذن معتقد است که باتوجه به عصر تکنولوژی‌ها باید مدیرت کشور را به نخبه‌ها و البته دهه‌شصتی‌ها بدهند. در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.

آشتی حاکمیت و نخبگان

کمال‌الدین پیرموذن، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در واکنش به اینکه حکمرانی تا چه اندازه به مدیران کارآمد نیاز دارد و در این مورد چرا بر اصلاحات مدیریتی تاکید می‌شود، به ‌خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید:‌ «این تنها مدیریت کارآمد است که می‌تواند کشورها را از بحران و چالش نجات دهند، اگر بخواهیم به‌ تجربه کشورهایی مانند آلمان و ژاپن نگاهی بیندازیم می‌بینیم که به‌ کمک مدیران کارآمد مسیر توسعه را در پیش گرفته و به کشورهای صنعتی تبدیل شده‌اند. اکنون جهان وارد فاز جدیدی شده است و یک مدیر سنتی یا معمولی نمی‌تواند آنچنان که باید کشور را در میسر رقابت نگاه دارد. رسیدگی به مسائل پیچیده روز دنیا نیاز به سرمایه اجتماعی دارد که همانا مدیران کارآمد از این سرمایه‌های مدنی محسوب می‌شوند. برای رسیدن به نقطه مطلوبی که شهروندان از حاکمیت انتظار دارند، باید حضور نخبگان در بدنه حاکمیت انسجام داشته باشد و به‌گونه‌ای باشد که جامعه بتواند تغییرات در سطح مدیرت را حس کنند. مدیران ما اکنون بیشتر از اینکه بر روی طرح‌ها و پروژه‌های راه‌گشا تمرکز کنند توان خود را بر روی شعارهای جذاب می‌گذارند که خود نیاز به آسیب‌شناسی دارد. باتوجه به گفته معاون اول امیدوارم که عارف در مورد اصلاح برای کارآمدی بیشتر شعار نداده باشد و عارفانه رفتار کند.» او در همین مورد و با اشاره به برخی باندبازی‌ها که باعث کاهش سطح کارآمدی مدیران شده است، ادامه می‌‌دهد: «تک‌محوری، سهم‌خواهی و در نتیجه روی‌کارآمدن مدیرانی اتوبوسی باعث بسیاری از ناترازی‌ها است و موجبات نارضایتی‌ها را فراهم کرده است. متاسفانه خالص‌سازها در ادوار اخیر باعث شده‌اند که نخبگان از حاکمیت دور شوند و در این باره ما نیاز به آشتی حاکمیت و نخبگان داریم. تا چه زمانی این کشور باید هزینه اموزن و خطای طیف خاصی را بدهد. امیدواریم باتوجه به بیانات رهبر انقلاب و جوانانی که در عرصه هوش‌مصنوعی و تکنولوژی‌های روز دنیا توانایی زیادی دارند بتوانیم به مسیر توسعه بازگردیم. اکنون عرصه مدیریت نسل جوان، به‌خصوص زمان مدیریت دهه‌شصتی‌ها است ولی جای آنها در حاکمیت خالی محسوب می‌شود. این راهی است که در نهایت باید به آن برسیم و چه بهتر که جوان‌گرایی را هرچه زودتر آغاز کنیم. پزشکیان از ابتدای روی کارآمدن بر مدیریت کارآمد تاکید دارد چون می‌داند که در پایان باید جواب‌گوی جامعه باشد، جامعه‌ای که باتوجه به وعده‌های رئیس‌جمهوری پای صندوق رای آمدند. » نماینده ادوار مجلس شورا با تاسف در مورد فرار مغزها اضافه می‌کند:‌‌ «اکثریت جمعیت جامعه در تنگنای اقتصادی حضور دارند و این نشان می‌دهد که بهره‌وری ما رو به ‌پایین است و اگر در این موقعیت زمانی نتوانیم نخبه‌ها را برای بهبود شرایط جذب کنیم، آینده قابل پیش‌بینی نخواهد بود. در ادوار اخیر عدم توجه به اقشار نخبه باعث آنچه فرارمغزها نامیده می‌شود شده است ما باید به سرمایه‌های کشورمان بها بدهیم و آنها را با تلاشی که امکان دارد برای بازگشت حکمرانی به‌دست نخبگان حفظ کنیم. در واقع باید در انتظار آغوش حاکمیت برای نخبگان باشیم. »

«اصلاح» کار دشواری است

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در آیین تجلیل از محافظان نهاد ریاست جمهوری که به مناسبت میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار برگزار شد با تاکید بر کارآمدی گفت:‌ «مزیت انحصاری انقلاب ما، مدیریت موفق «بحران» است و هر گاه که با بحران روبه‌رو شده‌ایم، با انسجام داخلی و همراهی بیشتر مردم، به موفقیت رسیده‌ایم.  برای اینکه مسیر را به درستی پیش ببریم، توقع این است که اصلاح از مرکز حکومت شروع بشود و مرکز حکومت، «کارآمدی، کارآیی، همسویی با نظام و ارزش‌های اسلامی» را نشان دهد، البته که این کار، کاری دشوار است اما همکاران عزیزم در نهاد ریاست جمهوی به‌خوبی از عهده آن برآمده‌اند و صمیمانه از زحمات آنها تشکر می‌کنم. توانایی، ظرفیت و شناخت یک بخش کار را انجام می‌دهد و اگر یکی از این بخش‌ها را جدا کنید به هیچ وجه کارآمدی نخواهد داشت. تمامی‌ شما همکاران گرانقدر، مسئولیت سنگینی به دوش دارید، اما از آن مهم‌تر، مسئولیت سنگینی‌ است که خانواده‌های شما به دوش داشته‌ و به‌ درستی آن را انجام می‌دهند، چهره‌های آرام و بشاش محافظان، ‌به‌رغم وجود مشکلات و مسائلی که همه انسان‌ها ممکن است با آن روبه‌رو شوند، نشان از مساعدت و همکاری خوب خانواده‌ها دارد و ‌از همه شما خانوده‌های محترم تشکر می‌کنم و ‌روز پاسدار را که سالروز خجسته امام بزرگوار شیعیان است را تبریک می‌گویم و این افتخار بزرگی است که نصیب پاسداران شده است که چنین روزی به‌نام آنها نامگذاری شده است. محافظان عزیز نهاد ریاست جمهوری، وظیفه‌ای بزرگ بر عهده دارند، آنها جان‌شان را برای اسلام، انقلاب اسلامی و کشور به میدان آورده‌اند.»

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار