«آرمان ملی» از تغییرات مصوبه تاثیرمعدل کنکور که همچنان مشخص نیست چه زمانی اجرا خواهد شد
سردرگمی پشت کنکوریها
آرمان ملی – شفق محمدحسینی: درحالی که هر یک روز و یک ساعت هم برای دانشآموزانی که پشت کنکوری هستند، قابل اهمیت است و لزوم فراهم ساختن شرایطی خالی از اضطراب و تنش، همواره توصیه شده است، اما در چند سال اخیر، با اجرای مصوبه تاثیر قطعی معدل سالهای پایانی دبیرستان در کنکور، اضطرابی مضاعف به دردسرهای کنکور دانشآموزان و خانوادههای آنها افزوده شده است.
مصوبه «تاثیر معدل در کنکور» با وجود دو سال اجرا و انتقادهای بسیار با چالشهایی مواجه شد تا جایی که پرونده آن مجددا باز و در دستگاههای ذیربط از جمله وزارتهای علوم و آموزش و پرورش، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس مورد بررسی قرار گرفت که با پیشنهادهای مختلفی از سوی هر یک از این دستگاهها برای رفع ایرادات روبهرو شد که در نهایت با رای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد «سوابق تحصیلی پایه دهم در کنکور حذف و صرفا سوابق پایههای یازدهم و دوازدهم» لحاظ شود؛ رایی که جزئیات و زمان اجرای آن هنوز اعلام نشده است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در نهایت اعلام کرد که زمان دقیق این مصوبه تا پایان چهارشنبه اعلام خواهد شد، که تا زمان نگارش این گزارش، همچنان خبری مبنی بر زمان دقیق اجرای آن و اینکه کنکور پیشرو را در نهایت دانشآموزان با چه وضعیتی برگزار خواهند کرد، خبری نداد. حالا تنها تاثیر معدل سال دهم حذف شده است، هرچند که این یک سال هم اهمیت دارد، اما دانشآموزان معتقدند که استرس ناشی از کنکور، در کنار تاثیر معدل سالهای این سه سال، که حالا اگر به امسال برسد، تنها تاثیر قطعی معدل سال دهم حذف خواهد شد، و دانشآموزان همچنان باید برای معدل دو سال یازدهم و دوازدهم خود تلاش کنند، این همان مسالهای است که مخالفان زیادی هم در دولت، هم در میان کارشناسان آموزشی و هم در بین خود دانشآموزان و خانوادههای آنها داشت.
همچنان منتظر نتیجه باشید
جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حالی عصر روز سهشنبه به ریاست رئیسجمهور برگزار شد که یکی از ۴ دستور جلسه آن بررسی «مصوبه تاثیر معدل در کنکور» بود.
مصوبه کنکور که از سال ۱۴۰۲ با تاثیر قطعی ۴۰ درصدی پایه دوازدهم و در سال ۱۴۰۳ با تاثیر قطعی ۵۰ درصدی پایه دوازدهم با هدف افزایش عمق یادگیری عملیاتی شد و قرار بود برای سال ۱۴۰۴ با تاثیر ۶۰ درصدی (۴۰ درصد پایه دوازدهم و ۲۰ درصد پایه یازدهم) اجرا شود، روز گذشته دستخوش تغییراتی شد.
این مصوبه که مخالفان اصلی آن دانشآموزان بودند، در نهایت در جلسهای با رای اعضای شورا به حذف «سوابق تحصیلی پایه دهم در کنکور» و درنظرگرفتن سوابق پایههای یازدهم و دوازدهم به اتمام رسید.
هرچند پیشتر حجتالاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرده بود که نتیجه مصوبه هرچه که باشد از سال ۱۴۰۶ اجرایی میشود اما روز گذشته اعلام شد «این مصوبه جزئیاتی دارد و اما اینکه از چه زمانی اجرایی میشود، در جلسات آینده در خصوص آن تصمیمگیری خواهد شد.»
این مصوبه که سبب دل نگرانی برخی والدین و دانشآموزان در سالهای اخیر شده است، با اما و اگرهای بسیاری روبهرو شده است. برخی از والدین دانشآموزان پشت کنکوری معتقدند که این مصوبه سبب نگرانی تازهای، غیر از خود کنکور برای دانشآموزان و خانوادههای آنها شده است. به دلیل تاثیر معدل سالهای قبل از کنکور، در نتیجه کنکور، دانشآموزانی که به هر دلیلی نتوانند در سالهای پیش از کنکور معدل بالایی به دست آورند، برای دادن کنکور با چالش جدیتر از دیگر دانشآموزان روبهرو خواهند شد، که همین مساله سبب ایجاد تفاوتها و نابرابریهایی در مواجهه با کنکور برای دانشآموزان شده است، که حالا منتظرند با حذف مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور، که همچنان نامشخص است، این آزمون را با شرایط مساعدتری پشتسربگذارند.
نظر وزیرعلوم
حالا وزیر علوم هم با انتشار ویدئویی در یکی از شبکههای اجتماعی نظرش را درباره تاثیر قطعی معدل در کنکور اعلام کرده است، نظری که به گفته خودش مغایرت با تصمیمی که در نهایت گرفته شد دارد، هرچند وی معتقد است که یک رای بیشترندارد.
حسین سیمایی صراف گفت: عدالت آموزشی همواره یکی از دغدغههای اصلی من بوده است. نظر کارشناسی و تخصصی سازمان، تأثیر مثبت معدل پایه دوازدهم است و نظر شخصی و کارشناسی من نیز بر همین مبناست.
حسین سیمایی صراف وزیر علوم تحقیقات و فناوری با انتشار پیام ویدئویی در یکی از شبکههای اجتماعی در خصوص تصمیم گیری درباره تاثیر قطعی معدل در کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیحاتی داد و گفت: بچههای عزیزم عدالت آموزشی دغدغه همه روزه من است، دغدغههای شما دغدغه من، نگرانیهای شما نگرانی من است.
وی ادامه داد: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص تاثیر قطعی یا مثبت معدل در کنکور اختلاف نظر وجود داشت؛ ولی من بنا بر اصل شفافیت و قاعده عدالت که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم است، در برابر انبوه سوالات شما باید پاسخ بدهم. پاسخ من این است که نظر کارشناسی و شخصی من و وزارت علوم تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم در کنکور است. ولی همانطور که میدانید من یک رای بیشتر ندارم. برای شما روزگار بهتری را آرزو میکنم موفق باشد.
هرچند محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش نیز پیش از این در گفتوگویی با ایسنا، با اعلام اینکه در حال حاضر تکلیف وزارت آموزش و پرورش تولید سوابق تحصیلی است گفته بود: چنانچه «مصوبه تاثیر معدل در کنکور» دستخوش اصلاحاتی شود اما امسال تغییری در مصوبه کنکور سال ۱۴۰۴ ایجاد نخواهد شد. بنابراین این مصوبه استرسزا نتیجهاش هرچه که باشد برای سال آینده به اجرا نمیرسد.
چالش امتحانات نهایی
امتحانات نهایی نیز چالشهای مختص به خود را دارد که این مساله همواره توسط دانشآموزان و نیز اغلب معلمان پایههای آخر پیش از کنکور، به آن اشاره شده است. در همین راستا احسان عظیمی راد، سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی پیشتر به «آرمان ملی» گفته بود: تصحیح اوراقی که در آزمون نهایی ایجاد میشود، متاسفانه کاملا شخصی است. یعنی معلمها با نگاههای شخصی تصحیح میکنند. همه اینها سبب میشود که اختلاف نمره پیش آید. اینها مسائل مهمی است که باید حتما به آن دقت شود. لذا ما پیشنهادمان این است که مصوبه باید حتما لغو شود. حالا دوستان ادعا میکنند که ما لغو نمیکنیم. ما گفتیم که اگر لغو نمیشود، لااقل اصلاح شود. اصلاح هم خیلی جدی باید صورت گیرد و حالا هم تلاشهایی میشود که اصلاح را امیدواریم انجام دهند.
حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که در نهایت این مصوبه با تغییرات جدید از چه زمانی اعمال خواهد شد.
ارسال نظر