روایت «آرمان ملی» از رشد آقازادگان
از رانت پدر تا توانایی خود
آرمان ملی- مطهره شفیعی: در تاریخ کشور ما پسرانی بوده و هستند که ادامهدهنده راه پدر یا بستگان نسبی خود بودند و یا با حضور در مناصبی یاد آنها را زنده نگه داشتند که برخی سبب سربلندی پدر، عمو، دایی و.. شدند و برخی دیگر به اعتبار گذشتگان خدشه وارد کردند.
محمدرضا باهنر از جمله شخصیتهایی است که از جهات مختلف با مسئولان ارتباط داشت چنانکه برادر او شهید محمدجواد باهنر است که در قامت نماینده مردم تهران در مجلس به ایفای نقش پرداخت و سپس در کابینه شهید رجایی به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب شد. حجتالاسلام باهنر در سال ۱۳۶۰ بهعنوان نخستوزیر به مجلس معرفی شد و به شهادت رسید. محمدرضا باهنر همانند برادرش نماینده مجلس شد و توانست در قامت یک اصولگرای میانه به دفاع از آنچه ارزش میدانست بپردازد. البته نباید فراموش کرد که باهنر خواهرزادهای به نام مجتبی ثمره هاشمی دارد که مشاور ارشد احمدینژاد بود. باهنر ارتباط خوبی با دولت احمدینژاد نداشت و حضور خواهرزادهاش در آن دولت هم سبب نشد تا مواضع دایی تغییر کند. مهدی چمران برادر شهید مصطفی چمران اگر چه در سوابق خود سمتهایی مانند عضو کمیته استقبال از خمینی و جانشین فرمانده ستاد جنگهای نامنظم را دارد اما بیشتر افراد جامعه او را بهعنوان برادر شهید مصطفی چمران میشناسند و شاید جلوسش بر کرسی شورای شهر تهران تا اندازهای به سبب نام برادر باشد.
*پسران و پدران
برخی فرزندان به چالشی برای پدران تبدیل شدند مانند محمد، فرزند محمدعلی رامین معاونت مطبوعاتی احمدینژاد. او 2 مرتبه به شدت مورد توجه رسانهها قرار گرفت. فرارو نوشت: اولین بار وقتیکه ماجرای ازدواج او با مهناز افشار پیش آمد و دومین بار به دلیل پرونده قضائیاش. حمیدرضا، فرزند محمدرضا عارف، معاون رئیسجمهور در دولت هشتم و رئیس شورای عالی اصلاحطلبان هم برای پدر حاشیهساز است. او در سال 1384 و در سن 27 سالگی یکی از افرادی بود که شرکت «MTN» آفریقایجنوبی را برای عقد قرارداد و راهاندازی اپراتور دوم تلفنهمراه به ایران آورد. حمیدرضا عارف در انتخابات اتاق بازرگانی هم ثبتنام کرده بود که در نهایت موفق به کسب رأی لازم برای ورود به پارلمان بخش خصوصی نشد. در زمانیکه پدر معاون اول پزشکیان شد حضور او در جلسه رسمی دولتی چالشآفرین شد.
* تکیه بر تلاش خود
برخی پسران هم توانستند با اتکا به توانایی خود به جایگاهی برسند و پدران تنها الگوی پسران بودند نه امتیازی برای رشد آنها. علی مطهری از آن پسران است که اعتبار خود را از پدر وام نگرفت. شهید مرتضی مطهری نقش مهمی در مبارزه با التقاط و انحراف دینی داشت و در مقاطع با اهمیت انقلاب اسلامی به ایفای نقش میپرداخت. علی مطهری اما مستقل وارد عرصه سیاست شد و به مجلس رفت تا نماینده مردم باشد و توانست محبوبیت زیادی کسب کند. در فضای غیرسیاسی هم میتوان پسرانی را دید که با اتکا به توانایی و دانش خود در پیشرقت کشور سهیم شدهاند.
*دختران و پدران
پسرانی بودهاند که اغلب پیشه، حرفه، کسب، کار و یا هنرِ پدران خود را ادامه دادهاند. با اینحال، بودهاند، دخترانی که آنان نیز راه پدرانشان را پی گرفتهاند و همچون پدرانِ نامدارشان، صاحب نام و آوازه شدهاند. گُردآفرید، دخترِ گَژدَهَم (دژبانِ دژ سپید)، که همچون پدرش جنگاوری را پیشه کرده بود؛ و نیز بانوگُشَسپ، دخترِ رستمِ دستان که دلاوری را از پدرش به ارث برده بود؛ و همچنین رَشحۀ اصفهانی، دخترِ هاتف اصفهانی، که چون پدرش شاعری پیشه داشت، سه نمونه از دخترانِ نامدارِ جلوهگر در ادبیات فارسی هستند که راه پدرانشان را ادامه دادهاند. یکی از بانوانِ نامداری که در روزگارِ ما، از همان کودکی در مسیری گام برداشت که پدرش در آن طی طریق کرده بود، روانشاد استاد مهدیه الهی قمشهای است؛ بانویی که هم نامِ خود و هم ذوق شاعری خویش و هم شیفتگیاش به آیاتِ الهی و ابیاتِ شعری را از پدرِ خود، استاد مهدی الهی قمشهای، به ارث برده بود.
ارسال نظر