غرویان:
شلوغ کاری موتورسواران خلاف شرع است
آرمان ملی- مطهره شفیعی: بازگشت به دهه ۷۰ دستاورد دلواپسان است، دههای که برای تضعیف دولت اصلاحات موتورسوارانشان در خیابانها علیه خاتمی و دولت او شعار میدادند و البته بقیه دلواپسان به تجمعها و سخنرانیها حملهور بودند.
حالا باز اصلاحطلب دیگری بهنام مسعود پزشکیان رئیسجمهور است و موتورها از پارکینگ خارج شده است. این بار هم مانند دهه ۷۰ با هدف سیاسی و به بهانه فرهنگی بیحجابی. این بار اما دلواپسان یک متهم اصولگرا بهنام قالیباف هم دارند. ایسکانیوز نوشت: «روز جمعه ۲۱ دیماه ۱۴۰۳ دومین تجمع موتوری کمرونق در تهران با هدف اعتراض به کودتای رئیس مجلس علیه قانون حجاب برگزار شد! در دعوتنامه این تجمع ضمن اتهام کودتا به رئیس مجلس نوشته شده بود: «امام خامنهای: مساله حجاب محدودیت شرعی و قانونی است؛ انجام محدودیت دولتی نیست، قانونی است و شرعی است؛ کشف حجاب، حرام شرعی و حرام سیاسی است. راهپیمایی موتوری و خودرویی مطالبهگران مردمی جهت مقابله با پرچم نفوذ فرهنگی دشمن در کشور اعتراض به کودتا علیه قانون توسط رئیس مجلس در عدم ابلاغ مصوبه حجاب.» در ادامه این دعوتنامه نیز نوشته شده بود: «استیضاح و سوال از مسئولان خاطی جزو وظایف نمایندگان مردم است و موظف هستند از حقوق ملت در چارچوب قانون دفاع کنند.» هر چند ذات این تجمع برای دفاع از یک قانون شکل گرفته بود اما نکته جالب اینجاست که خود تجمع غیرقانونی بود زیرا کمی پیشتر علی زینیوند، معاون سیاسی وزیر کشور به صراحت هشدار داده بود که با تجمعکنندگان موتوری بدون مجوز برخورد خواهد شد. زینیوند گفته بود: «تا جایی هم که اطلاع دارم در خصوص برخی از این تجمعات که برگزار شده است، افرادی که آنها را ترتیب دادند، خواسته شدند و با آنها صحبت کردند و قاعدتا اگر این روند تشدید شود و باعث اختلافافکنی در کشور شود از هر گروهی که باشند و از هر جناحی که باشند حتما با آنها برخورد میشود.»
* هواهای نفسانی
یک استاد حوزه علمیه قم از زاویه دیگر به بررسی موضوع پرداخت. حجتالاسلام غرویان به «خبرآنلاین» گفت: کسانیکه این فشارها را به دولت وارد میکنند، بهدنبال اغراض گروهی و جناحی و هواهای نفسانی خودشان هستند. به نظرم میخواهند انتقام انتخابات را بگیرند. چون کاندیدای مورد نظرشان آقای جلیلی بوده، رأی نیاورده و شکست خورده است. اینها با این نحو برخوردها میخواهند از دولت آقای پزشکیان، آقای ظریف و امثالهم انتقام بگیرند. بنابراین، تندروها بهدنبال اغراض جناحی و انتقامجویی گروهی هستند. نکته دوم اینکه آنهایی که این حرکات را انجام میدهند، مصالح ملت و مصلحت کل جامعه را در نظر نمیگیرند و برخلاف منافع ملی و مصالح اجتماعی، این تجمعات را راه میاندازند و بنابراین خلاف شرع است. این حرکتها برای تضعیف دولت بوده و به نظرم مصداق قانون و خلاف شرع و گناه کبیره است. این حرکتها برخلاف منویات مقام معظم رهبری و امام خمینی است. وی افزود: واقعا اگر اینها فکر میکنند که در جهت منافع ملی حرکت میکنند و میخواهند از مردم دفاع کنند؛ یک رفراندوم برگزار کرده و ببینند که آیا اکثریت مردم با نظرات دولت، آقایان پزشکیان و ظریف همراهی دارند یا با نظرات آقای جلیلی، جبهه پایداری و افرادی که علیه دولت حرکت میکنند. اینها از رفراندوم هم میترسند. این مساله نشان میدهد که میدانند اگر رفراندوم عمومی برگزار شود، مردم برخلاف این جناحهای تندرو رأی خواهند داد و جایگاهی در بین ملت ندارند. غرویان تصریح کرد: نکته بعدی اینکه آقای قالیباف هم با افراد مخالف است. ایشان میگوید مملکت باید بر اساس قانون عمل کند و مجلس شورای اسلامی، مجلس مقنن است و مملکت قانون دارد و قانون باید در راستای کمک به دولت باشد تا بتواند اهداف پیشرفت کشور را فراهم کند. اینکه چند تا موتورسوار بخواهند برخلاف مجوز قانونی، شلوغ کاری راه بیندازند، هم خلاف شرع و هم خلاف قانون است. به هر حال آقای قالیباف هم به این نتیجه رسیدهاند که باید مجلس قانونگذاری، زمینههایی را برای کمک به دولت فراهم کند. وی ادامه داد: این تندروها حتی آقای قالیباف را هم تحمل نمیکنند. باید محدودیتهایی برای تجمعات غیرقانونی فراهم شود، با این افراد برخورد شود که مملکت را در شرایط خاص منطقه، دچار اختلاف نکنند. با این اختلافافکنیها، مردم نباید پشت دولت را خالی کند. با این کارها پشتیبانی ملت از دولت دچار اختلال خواهد شد.
* دستوپا زدن آخر!
غرویان در بخشی از اظهاراتش به آقاتهرانی اشاره کرد و گفت: این افراد روزبهروز دارند ضعیفتر میشوند. انتخابات نشان داد که این طیف تندرو جایگاه اقلیت را در بین ملت دارند و روزبهروز ضعیفتر میشوند. برخی از اینها الان از صحنه مسائل سیاسی کنار کشیدهاند. مانند آقای آقاتهرانی که زمانی تندرویهایی داشتهاند. ولی انتخابات نشان داد که ملت، گرفتار اینها شده و اعتقادی به تندروها ندارند. وی در واکنش به اینکه نمیتوان گفت آقای آقاتهرانی خود را کنار کشیده، شاید بیشتر به پشتپرده رفته و چهرههایی تندتر از این طیف فکری میدانداری میکنند؛ بیان داشت: بله همینطور است. اینها طیفی هستند که از زمان آیتا... مصباح چنین تندرویهایی داشتند و افکارشان تند و خشن بود. با رفتن آیتا... مصباح، پایداریها تضعیف شدند. ولی همچنان آن افکار را داشته و ادامه میدهند. خودشان هم حس میکنند که ملت با اینها نیستند و دارند دست و پایی میزنند. وی ادامه داد: ولی به نظرم روزبهروز، حوادث به سمتی پیش میرود که حس میکنند بر خلاف مصالح ملی دارند حرکت میکنند. ملت هم اینها را بیشتر شناخته خاموشتر میشوند. این دست و پای مذبوحانهای که میزنند به نظرم آخرین دست و پا زدنهای تندروها است. روال جریانات سیاسی اجتماعی به سمتی است که آقای پزشکیان با اخلاص و صفا در حال تلاش است تا منافع ملت را در حد تامین کند و سیاستهایش به نفع ملت است.
ارسال نظر