«آرمان ملی» روند حمایتی جناحها از پاستور را بررسی میکند
چرا باید از پاستورحمایت کرد
آرمان ملی- سیاوش پورعلی: کابینه چهاردهم که توانست با اکثریت قاطع رای اعتماد کسب کند حالا برخی از طیفهای تندرو که بهنوعی خود را مخالف دولت میدانند، تلاش دارند تا برای تاکید بر حضورشان و یا آنچه سهمخواهی عنوان میشود به دولت فشار بیاورند ولی نه تاکتیکهای مناسبی دارند و نه تعدادشان برای استیضاح یک وزیر یا رئیسجمهوری کافی است.
این درحالی است که مجموعه مجلس شورا هم تمایلی به استیضاح ندارد آن هم در این فرصت محدود. حتی برخی از چهرههای اصولگرا در خارج از بهارستان هم وارد فاز حمایتی شدهاند. علی مطهری، نماینده ادوار مجلس شورا در واکنشی به فشار برخی طیفها به دولت و زمزمههای استیضاح وزرا روز گذشته گفت: «به هر حال مردم در نهایت قضاوت خواهند کرد که چه کسی دنبال ضربه زدن به دولت و چه کسی بهدنبال منافع مردم بوده است.»
مشکلات و چالشهای اقتصادی روزبهروز عرصه معیشتی و زندگی را برای شهروندان بحرانیتر میکند و همین بهانهای شده تا پایداریها و دیگر شاخههای تندروی اصولگرایی بخواهند فضا را به سمت خود بچرخانند. در این مورد با یکی از تحلیلگران سیاسی گفتوگو کردهایم. پیرموذن معتقد است که نهتنها به دلیل اینکه پزشکیان یک اصلاحطلب است بلکه بهدلیل مشکلات و چالشهایی که اکنون در داخل و خارج داریم فصل حمایت از دولت است. در ادامه این مصاحبه را میخوانید.
کمالالدین پیرموذن، نماینده ادوار مجلس شورا در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه دولت هنوز به 6 ماهگی خود نرسیده است ولی برخی میخواهند تا چند وزیر را برای استیضاح به صحن مجلس بیاورند، بهخبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «پیش از هرچیز باید به این موضوع اشاره کنم که بدون همکاری و انسجام در داخل بهارستان نمیتوانیم کلید حل مشکلات کشور را پیدا کنیم. هرچند دولت و مجلس دو قوه از هم جدا محسوب میشوند ولی آنچه برای کشور و جامعه میتواند تاثیرات مثبت داشته باشد همین انسجام ملی است که باید بین دو قوه مجریه و مقننه وجود داشته باشد. باتوجه به حمایتهایی که از کابینه دولت چهاردهم در جریان رای اعتماد شد و همچنین پروژه وفاقی که در جریان است میتوانیم بگوییم که باید به این تیم که متشکل از احزاب و گرایشهای مختلفی هستند زمان بدهیم. اینکه در کمتر از 6 ماه عدهای بخواهند وزرا را تهدید به استیضاح کنند باعث ابهاماتی میشود که مشخص میکند که بهدنبال سهمخواهی هستند.»
این تحلیلگر سیاسی در همین مورد و با اشاره به طیفهای تندرو که مخالف دولت هستند ادامه میدهد: «اگر بخواهیم به پشتپرده استیضاحها و طرح سوال از رئیسجمهوری بپردازیم میبینیم در اولین قدم بهتندروهای خالصساز خواهیم رسید. آنهایی که در طول سالهای اخیر با تصمیمات خود شرایط را سختتر کردهاند و حالا هم با تلاش در داخل مجلس بهدنبال خودنمایی هستند. باتوجه به راهبردهای رهبری انقلاب بهنظر نمیآید که تندروها بتوانند جو مجلس را در اختیار بگیرند. همانطوری که اشاره کردم در ظرف مدت کوتاه نمیتوان انتظار معجزه از وزرا داشته باشیم. کشور اکنون در وضعیتی قرار دارد که دولت باید در آرامش گرههای خارجی و داخلی را باز کند و همچنین بتواند با همکاری همه قوا در مسیر رفع تحریمها گام بردارد. باتوجه به اختیاراتی که به دولت داده شده و یا داده خواهد شد میتوانیم امیدوار باشیم که دولت چهاردهم عملکرد مناسبی از خود برجای خواهد گذاشت. فراموش نکنید که پزشکیان تاکنون در زمینه عدم اجرای قانون حجاب و رفع گامبهگام فیلترینگ توانسته پیامی مثبت به جامعه بدهد، پیامی که میتواند باعث کاهش شکافها شود.»
او با تاکید بر اینکه حل چالشهای اقتصادی باید در اولویتهای دولت باشد اضافه میکند: «شرایط اقتصادی هر روز وارد فاز جدیدی میشود و برخی نمیخواهند که شرایط بهبود پیدا کند. مردم هر روز سفرههای خود را کوچکتر میکنند ولی همچنان امیدوارند که وضعیت به سمت بهتر شدن تغییر کند. ورای اینکه یک رئیسجمهوری اصلاحطلب در راس کار است باید کمک کنیم تا مشکلات از بین بروند و این جز با مشارکت همه ارکان جامعه و حاکمیت امکان پذیر نخواهد بود.»
مردم نیتخوانی میکنند
علی مطهری، نایبرئیس مجلس دهم درباره مطرح شدن استیضاح برخی وزرای دولت چهاردهم، بهخبرگزاری دانشجویان ایران گفت: «الان زمان مناسبی برای ارزیابی عملکرد وزرا مخصوصا وزرای اقتصادی نیست و باید فرصت بیشتری به دولت بدهیم و بعد عملکرد وزرا را قضاوت کنیم. استیضاح به معنای درخواست توضیح است. وقتی حداقل ۱۰ نماینده استیضاح یک وزیر را امضاء کرده باشند، طبق آییننامه مجلس شورای اسلامی باید استیضاح انجام شود و نباید هیات رئیسه به تشخیص خود بگوید این استیضاح به مصلحت کشور نیست. هر مقدار این کشمکش طولانیتر شود، به ضرر کشور است. اگر استیضاح در موعد قانونی خود انجام شود، آثار مثبت بیشتری و یا آثار منفی کمتری برای کشور دارد. در اواخر مجلس دهم بیش از بیست نماینده استیضاح وزیر کشور را به دلیل نحوه نامناسب اجرای تصمیم دولت برای افزایش بهای بنزین امضا کردند، ولی هیات رئیسه به بهانههای مختلف مانع آن شد. آن استیضاح در آن مقطع به نفع کشور بود، زیرا اگر انجام میشد، حرف مردم مطرح میشد و اعتراضات کمتری شکل میگرفت، ولی هیات رئیسه آنقدر بهانه آورد و استیضاح را به تاخیر انداخت تا عمر مجلس دهم پایان یافت.»
این چهره اصولگرا با اشاره به روند استیضاح و فواید آن ادامه داد: «از سویی استیضاح فرصت خوبی برای دولت و وزیر فراهم میکند تا از خود دفاع کرده و استدلالهای خود را مطرح کنند. معمولا کل نمایندگان تصمیم منطقی میگیرند و خود استیضاحکنندگان هم این تجربه را به دست میآورند که بیمحابا هر استیضاحی را امضا نکنند. به هر حال مردم در نهایت قضاوت خواهند کرد که چه کسی دنبال ضربه زدن به دولت و چه کسی بهدنبال منافع مردم بوده است. نباید به نیت استیضاحکنندگان کار داشته باشیم که آیا آنها دنبال منافع سیاسی یا جناحی و فردی خود هستند و میخواهند دولت را زمین بزنند یا هدف دیگری دارند. قضاوت را باید به مردم واگذار کرد. مثلاً نباید بگوییم چون یقین داریم نیت استیضاحکنندگان تضعیف دولت است، پس باید جلوی آن را بگیریم.»
ارسال نظر