بررسی «آرمان ملی» از شکاف بین اصولگراهای بهارستان
تندروها، رخ به رخ قالیباف
آرمان ملی- سیاوش پورعلی: هفتهای که هنوز در آن حضور داریم شاهد افزایش فشارهای از سوی جزیره تندروهای مجلس به رئیس مجلس بودیم این اختلافات را باید در ادامه شکاف در بین اصولگراها عنوان کنیم که بعد از حاکمیت یکدست در این اردوگاه نمایان شده است.
برخی از کارشناسان معتقدند که اصولگراها باید میسر خود را با تندروها جدا کنند. هرچند محمدباقر قالیباف تلاش میکند با خونسردی از کنار اتهامها و حاشیهسازیهای تندروها عبور کند ولی گویا آنها دست بردار نیستند. نهتنها چهرههایی مانند صباغیان و رسایی بلکه نفراتی مانند جبار کوچکینژاد هم صف منتقدان رئیس مجلس حضور دارند و این نشان میدهد جبهه پایداری، شریان و جبهه صبح ایران که به آنها شاخههای تندرو اصولگرا گفته میشود در حال تنگتر کردن فضا برای مدیریت قالیباف هستند. پازلی که در مجلس گذشته هم توسط تندروها بر علیه قالیباف استفاده شد ولی در نهایت شکافی در جریان اصولگرایی ایجاد کرد. اصولگراهایی که در مجلس یازدهم با یک لیست وارد بهارستان شدند در مجلس دوازدهم با 4 لیست به کارزار انتخابات ورود کردند که همین باعث شد تا برخی رقابت را بین چنارها و پاجوشها عنوان کنند. در ادامه این گزارش با یکی از تحلیلگران سیاسی گفتوگو کردهایم. کنعانیمقدم معتقد است در چنین وضعیتی نباید در مجلس بین شاخههای اصولگرایی اختلاف و سهمخواهی وجود داشته باشد.
تخریب، جای انتقاد
حسین کنعانیمقدم، تحلیلگر سیاسی در واکنش به تشنجهایی که در صحن مجلس مشاهده میکنیم، به خبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «مجلس محلی برای بیان دیدگاهها و انتقادات در مورد مسایل مختلف است ولی باتوجه به اینکه نیاز داریم در برابر تهدیدهای خارجی، انسجام داخلی هم بین قوا و مردم و هم داخل قوهها داشته باشیم متاسفانه این تحرکات بیشتر جنبه تخریبی پیدا کرده است تا اینکه نشانی از انتقاد داشته باشد. مقام معظم رهبری اخیرا در بیاناتشان تذکر دادند و در مورد مثلث شوم اعلام خطر کردند. در این مورد 3 راس را مطرح کردند که مردم را ناامید نکنیم، ایجاد اختلاف بین مردم و نهادهای اجرایی و قانونگذاری و سومی هم جلوگیری از زمینهسازی برای ایجاد آشوب بود. مجلس باید در راس مقابله با این مثلث شوم باشد و اگر بخواهد همچنان حاشیهسازی کند و در درون خودش تنش ایجاد کند از مبارزه با این مثلث به تعبیر رهبری، باز خواهد ماند.» این تحلیلگر در همین مورد و با اشاره به اینکه چرا تندروها به رئیس مجلس فشار میآورند، ادامه میدهد: «هنوز رقابتی بین گروهها و جناحهای سیاسی و فراکسیونهای مختلف وجود دارد و تصورشان این است که هرچه اینها میگویند را قالیباف باید دربست قبول کند و واکنشی هم از خود نشان ندهد. ابلاغ قانون حجاب یکی از مواردی است که به قالیباف فشار میآورند و یا مباحث دیگری را مطرح میکنند. قالیباف هم روشی غیر از خواسته آنها دارد و بههمین دلیل از تریبون مجلس برای مقابله با تصمیم قالیباف استفاده میکنند. هرکسی به آن مثلثی که رهبری تعبیر کرده است، کمک و تقویت کند خودش را از جامعه و مردم جدا میکند. کسیکه مردم را ناامید میکند، کسیکه ایجاد تشدد میکند و... از سوی مردم طرد خواهد شد.»
تکرار یک سناریو
محمدرضا صباغیان، نماینده تندرو مهریز، بافق، بهاباد، ابرکوه و خاتم روز سهشنبه در جریان بررسی تقاضای لایحه دوفوریتی حذف مادهای از قانون تولید رقابتپذیر طبق قانون سه دقیقه در مخالفت با این لایحه مخالفت کرد و حتی به گفته قالیباف رئیس مجلس ۴ ثانیه بیشتر از فرصت قانونیاش نطق کرد. اما پس از قطع میکروفنش از صندلی بلند شده و خطاب به قالیباف گفت: «وا... دیکتاتوری تو!» قالیباف نیز خطاب به او اظهارکرد که شما ۴ ثانیه از فرصت قانونیتان بیشتر صحبت کردید و میکروفن شما بعد از پایان مهلت قانونی خاموش شد. محمدباقر قالیباف، در جلسه روزگذشته اما پاسخ اظهارات صباغیان را داد و افزود: «ما میخواهیم آییننامه را رعایت کنیم. وقتی اینها را اجرا میکنیم، یکی میگوید پادگانی است و دیگری میگوید دیکتاتوری است. حالا ما همه را آزاد میگذاریم که هر چه میخواهند بگویند تا ببینیم به کجا میرسیم.»
رسایی و قالیبافیها
حمید رسایی، نماینده تهران در جلسه روزگذشته مجلس ضمن بیان تذکر خود، وقتی دید محمدباقر قالیباف به صحبتهای او توجهی ندارد از نمایندگان خواست که برای سلامتی قالیباف صلوات بفرستند. لازم به ذکر است که حمید رسایی در چند جلسه اخیر مجلس، چندین بار با محمدباقر قالیباف دچار چالش شده بود که آخری آن بر سر قانون عفاف و حجاب بود. او روز سهشنبه نیز بعد از حواشی پیش آمده بر سر حضورش در یک رستوران لاکچری حملاتی را متوجه رئیس مجلس و اطرافیانش کرد. انتشار ویدیویی کوتاه با عنوان «حضور حمید رسایی در رستوران لاکچری»، سبب شد که نماینده تندرو با انتقاداتی مواجه شود. واکنش رسایی به این انتقادات، اما حمله به رئیس مجلس بود. او با این ادعا که طیف قالیباف علیه وی خبرسازی کردهاند، از «بیاخلاقی» آنها گلایه کرده است. رسایی در حساب شخصی خود نوشت: «فضای مجازی رو ترکوندن که رسایی، خانوادگی رفته رستوران لاکچری برج میلاد غذاخورده! سندش ۶ ثانیه فیلم که نه رستوران، نه غذاخوردن، نه لاکچری بودن توشه، تازه جعبه شبیه کادو همراهشه، یعنی دعوت شده! حالا خوبه رسایی سیسمونی ایتالیایی از ترکیه وارد نکرده یا یه هلدینگ رو باجاش نخورده. این شش ثانیه را ابتدا چهرههای بیاخلاق تیم رسانهای مدافع قالیباف منتشر کردند و پس از نشر گسترده هم حذفش کردند. در روزگاری که اسناد تخلفات مالی برخی افراد و نزدیکانشان دست به دست میشود، استناد به چنین مطالب سطحی و سخیفی برای تخریب رسایی فقط یک معنی دارد: سلامت. پس خدا را شکر.»
آقای رئیس گوش نمیکنید!
جبار کوچکینژاد، نماینده رشت و نزدیک به جبهه پایداری در همین هفته در تذکری خطاب به رئیس مجلس بیان داشت: «مجلس در بعد نظارتی در روزهای سهشنبه بهخوبی عمل میکند و در موضوع تحقیق و تفحصها نیز باید تلاش کند. متاسفانه در مجلس قبل نیز تحقیق و تفحصی از موضوع ارز به صحن مجلس ارائه کردیم اما تحقق پیدا نکرد و در این مجلس نیز هنوز در دستور کار قرار نگرفته است. انتظار داریم این مورد در دستور کار مجلس دوازدهم قرار گیرد. » او خطاب به قالیباف گفت: «آقای رئیس گوش نمیکند. » رئیس مجلس در پاسخ اظهارداشت: «شما از کجا میدانید که من گوش نمیکنم. » کوچکینژاد ادامه داد: «آن آقایی که صحبت میکند، تمام ذهن شما را مشغول کرده است.»
فریادزدن نقدعلی
محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر در مجلس در تذکری بیان داشت: «صبح در بیان تذکرم عصبانی شدم اما دلیل این عصبانیت چیست؟ دلیل این عصبانیت تخلفات متعدد قانونی در مجلس است که اتفاق میافتد. مردم میگویند چرا صدایی از شما نمایندگان بیرون نمیآید و چیزی در قالب قانون وظیفه نظارتی تجلی پیدا نکند؟ ما استیضاح در عرصه اقتصادی و انتصابات و قانون عفاف و حجاب در عرصه فرهنگ قانونی دنبال کردیم اما هر ۳ موضوع با عنوان مصلحت نادیده گرفته شده و نمیدانیم چه کسی این مصلحت را تشخیص میدهد. بهجای تخطی از قانون و یا کوتاه آمدن، گردهم بنشینیم تا مردم احساس کنند مجلس مقتدر است، دلیل عصبانیت بنده این بود.»
ارسال نظر